• Svar på tråden Synskadade barn del 2!!
  • cissi29

    Hej allihop!
    Hur är det med er? Hoppas ni haft en bra sommar! Vi mår bra och det har inte hänt mycket sen sist. Det var länge sen vi var hos nån doktor men till hösten antar jag att vi ska få veta mer..
    Hoppas alla hittar till den nya tråden, bra initiativ Marre !

  • marre 84

    Hej
    joo här är det bra nu sonen blev sjuk nu i sommar och vi var tvungna att avboka semestern..vi låg inne på sjukhuset och så när jag tittade så var tråden redan stängd så jag hoppas att alla hittar hit..
    Vi har inte heller varit i kontakt med syncentralen nu under sommaren men vi fick en tid till hösten de skulle komma hem till oss...

    Vad roligt att du hittade hit cissi29

  • anna2001

    Hej!!!

    Kul att höra att ni mår bra. Vad tråkigt med sjukhusvistelse mitt i semestern Marre, hoppas han är helt återställd nu.
    Vi har roat oss med vattkoppor några veckor (eftersom våra barn inte lyckades insjukna samtidigt) så vi fick ingen semester heller... annars är allt lugnt här, inga läkarbesök förrän hösten.

  • marre 84

    anna2001

    Hej ja det är rätt tröttsamt att gå till sjukhuset och tillbacka hela tiden, Nä Alex är inte helt återställd han krampar fortfarande , vad roligt att du hittade hitt, Vad tråkigt att
    alla barnen fick vattenkoppar det är jobbigt...

  • fjärilen78

    hittat jag med

    här flyter allt på i sin takt.
    väntar på att få dagisplats till abbe nu, har fått hjälp via bvc med en remiss så att sonen kommer få gå gratis 15h/ vecka.

    glasögonen ger vi snart upp med,han vägrar ha dom

    berättade ju om hans matvägran och vi fick ju komma in på barnmott, där tog man prover och fråagde en massa men inga fel hittas.
    fick även remiss till en dietist så henne har vi varit i kontakt med och hon kollade över hans näringsintag som visade att det är för lite, vilket vi redan visste, så nu ska vi ge välling i den mån han vill ha fick INTE utesluta den som bvc sa till oss att göra!! dessutom ska vi få i honom 1 glas extra med yoghurt, söt vanlig jouice minst 1 glas, extra smör och fett i allt han äter,3 tsk olja varje dag och jag kan ju säga att vi får inte i honom 1/3 del av allt detta, just nu går ingen mat alls han lever enbart på sin välling.
    i okt ska vi höras av till läkaren för en uppföljning och har han inte börjat äta bättre så skulle vi även då höra av oss till dietisten igen för dom pratade om näringsdrycker och pulver att berika maten med.

    hans lillasyster äter 2 ggr mer än honom minst och har nästan vuxit ikapp honom!!

  • rosakaninen

    anna2001: Vi har också haft vattkoppor i sommar! Först lilltjejen, sen sonen, sen min make och mellandotter samtidigt, och slutligen lilltjejen en gång till....puh!

  • anna2001

    rosakaninen: Fick lilltjejen två gånger?!?, då var det lindrigt första gången va?? Verkar som om det är många som åkt på detta i sommar.

    fjärilen78: Hoppas att det löser sig snart med äteriet, nu verkar det ju som att ni kommer att få lite mer hjälp än tidigare så det måste kännas skönt.

    Vår pojke började krampa förra veckan så vi har legat inlagda sedan dess. Han har fått epilepsi men svarar bra på medicinerna så han har varit krampfri några dagar nu. Hela karusellen med MR och alla undersökningar har börjat om, suck...

  • fjärilen78

    anna2001: hur är det med sonen och epelepsin nu?

    rosakaninen: usch inge kul med vattenkoppor

    jaa ni här är vi igång igen med sonen och maten, ska akut till bvc på måndag för ny vägning sen får vi se hur vi ska gå vidare abbe äter inget alls han smakar inte ens på mat utan nu är vi uppe i 5 flaskor välling/dygn och det verkar han inte bli mätt på så hela nätterna är han orolig ledsen och gnällig så nu ska vi införa ett sent kvällsmål välling oxå, han brukar börja mellan 22-23 på kvällen och vara ledsen så då ska vi ge välling får se om det underlättar. just nu är vi så trötta så vi kan stå och sova

  • anna2001

    fjärilen78: Än så länge fungerar medicinen och han är fortfarande krampfri, men vi har inte fått veta några orsaker till epilepsin ännu.
    Fy vad ni får kämpa med pojken... styrkekram från mig!!!

    marre84: hur går det med er kille? Har han också epilepsi? Våra barn har ju samma ögonproblematik så kramperna kanske hänger ihop med den. Vår neurolog trodde att kramperna kan bero på omogna celler bakom det sjuka ögat som "stör".

  • anna2001

    Hej, kom på en sak jag skulle fråga. Vår pojke kryper in i bordsben och väggar m.m, han ser nog inte mycket. Hur gör man för att hjälpa honom? (Det blir mycket bulor trots hjälm.)
    Vi har besök hos rehab men det dröjer ett tag till...

Svar på tråden Synskadade barn del 2!!