• Svar på tråden Synskadade barn del 2!!
  • fjärilen78
    rosakaninen skrev 2008-09-09 09:02:38 följande:
    fjärilen78: Jo jag hoppas på att det kan planera lite efter hennes behov, tex dela upp barnen i mindre grupper när de ska göra saker. Själva barngruppen går inte att påverka eftersom vi bara har ett dagis här och det är fullt. Men de kanske gör en överinskrivning på Elin har de sagt.
    här är det oxå bara ett dagis men med flera avd så en avd för barn mellan 1-2 år sen en för 3-4 år och en för 4-5 år. Får hoppas att dom kan lösa det på bästa sättet!!
  • mammyfine

    Hej. Hoppar in här och vill bara kolla om det finns någon som har barn som föddes med gråstarr och är opererad för det. Har själv en dotter på snart 8 år och det skulle vara kul att få kontakt med andra föräldrar i samma situation.

  • anna2001

    Hej alla glada, hur går det för dagisbarnen??

    CJK: Vår pojke är 8 månader och har ett öga som är friskt, detta har konstaterats med MR. När han var yngre fick vi ingen ögonkontakt alls och vår ögonläkare sa då att han har sen synmognad, undrar om det är samma sak som din pojke har?
    Nu är han 8 månader och ser väl någon meter ungefär.
    I somras hade vi inte mycket hopp om att synen någonsin skulle komma, sedan började han krampa och efter att medicinering påbörjats kommer synen mer och mer.

  • fjärilen78

    här vart det ingen dagisstart idag
    abbe är dålig med jättehög feber och spydde som en räv igår så vi får skjuta upp inskolningen tills han är frisk igen!!

  • anna2001

    fjärilen78: vilken otur att han skulle bli sjuk nu, hoppas att han kryar på sig snart.

  • rosakaninen

    Ingen annan som åker till Stockholm på kurs den 7-9 okt?

  • CJK

    Anna2001 - tack för ditt svar. Vad underbart att din pojke har börjat se. Som jag förstår det utvecklas synen ända upp i 8-årsåldern, så han kommer kanske att se alldeles utmärkt på sitt friska öga med tiden då. Vi har hela tiden hoppats på att det rör sig om sen synmognad men ju längre tiden går desto mer känns det som att gripa efter halmstrån. Tydligen är det vanligt att synen kommer igång vid ungefär 6 månader och vår pojke är nu 8 månader. Magnetröntgen på tisdag. Något jag bävar för.

  • TheosMor

    Hej alla!! hoppar in i tråden.. Jag har en son på 5 år som har Septo optisk dysplasi, ovanlig diagnos. Någon mer? Han är helt blind.

  • marre 84

    Välkommna hit alla nya!!

    Jag har inte hunnit skriva nåt för sonen är rätt sjuk
    alla är sjuka här vi fick pecellin mot öroninflamation och halsfluss... jag läste att ni skrev om dagis! Jo min son fyller 1 år i oktober och så fick jag en tid att gå och hälsa på ett dagis nästa månad Alex kommer gå på specialdagis man är lite orolig om hur det kommer gå...och så vill jag inte riktigt att A börjar än då jag är gravid och bebisen kommer fram i januari då fortsätter jag min mammaledighet...
    Änkligen så fick vi beslut angående vårdbidrag..och vi fick beviljat halvt vårdbidrag...Med Alex syn så vet vi fortfarande inte nåt, vi vet inte hur mycket han ser...

  • anna2001

    CJK- lycka till på tisdag. Själv MR behöver du inte oroa dig för vi har gjort två stycken nu ganska tätt. Visst är det lite jobbigt att se på när de söver barnet men de vaknar till snabbt igen.
    Vi tyckte att det var bättre att veta än att gå och oroa sig, även fast det kan bli tråkiga nyheter. Be om att ni får ett preliminärt svar så slipper ni vänta en hel vecka på besked.

Svar på tråden Synskadade barn del 2!!