• Svar på tråden Synskadade barn del 2!!
  • fjärilen78

    vi har fått dagisplats till abbe omgående,dom ringde igår kväll om det så nu ska vi på möten och grejjer med personal specialpedagog,bvc m.m för att göra upp en plan om hur dom på bästa sätt kan bemöta abbe med hans problematik!!

  • rosakaninen

    Hej alla! De ringde i fredags från Stockholm och berättade att vi inte fick "plats" på kursen i oktober...fy vad besviken jag blev. Vi får komma i mars istället. Jag har ju laddat med massor av frågor, särskilt vad gäller synskadade barn och dagisstart. Vi har ställt henne i kö till 1/3 men då finns inga platser har jag fått veta (som vanligt...). Chansen är större om jag sätter henne i kö till januari istället, för då går hon före de barnen eftersom hon är äldre. Frågan är om hon är mogen då. Hon älskar syskonen och deras kompisar men är lite rädd för jämnåriga barn. Jag tror det beror på att 1-2åringar är mer oberäkneliga och fysiska. Vissa stoppar gärna in fingret i hennes vänstra öga, jag tror de tycker att ögat ser konstigt ut, det "sticker iväg" liksom. Finns det någon här som vill berätta om hur det var att börja dagis och hur det har gått med allt, tex de andra barnen, vilka problem som uppstod och vad man ska tänka på m.m. Vilket är bäst, assistent eller resurs? o.s.v.

  • rosakaninen

    fjärilen78:Oj, läste inte ditt inlägg innan jag skrev mitt. Du kan väl berätta lite vad ni kom fram till ang. hans dagisstart? Hur är han med jämnåriga barn?

  • marre 84

    min dator var på lagning den fick ett virus det tog 7 dagar att laga den...

    Anna2001
    min son har fortfarande kramper medicinen hjälper inte han fick 2 sorter och ska möjligt viss få en 3 sort nu i veckan..ja det är också nån slags epelepsi..

    i fredags var vi på synundersökning med Alex och hans ögon är likadant som förra gången inget är förändrad, läkaren tror inte att glasögon kommer hjälpa honom i framtiden heller så sa hon

  • marre 84

    fjärilen78
    jag hoppas det kommer bli bättre med maten...och va bra
    att ni fick så snabbt dagisplats...det kanske blir bättre när han märker att andra barn äter, med min son har jag inte änns tänkt på dagisplats jag tycker han borde vara hemma ett tag till
    jag kommer fortsätta min mammaledighet när barnet födds så jag vill gärna ha Alex hemma..

  • fjärilen78

    rosakaninen: så fort jag vet så berättar jag !!
    ja du han har inga jämnåriga kamrater men när vi varit på typ öppna förskolan och barn i hans ålder är där så far han fram som en ångvält och han vill så väl men vet inte riktigt hur han ska bemöta barnen så det blir gärna med en knuff för att få kontakt!!

    marre74: ja vi hoppas mycket kommer lösa sig med hjälp av dagis!!
    jag hade mer än gärna haft abbe hemma under hela min tid som mammaledig men nu blir han 2 år och det funkar inte, han är så otroligt social,älskar att vara ute och träffa andra, väldigt aktiv så nu rek både bvc och läkaren på barnmott att sätta in honom på dagis och vi märker oxå att han behöver det för att kunna utvecklas!!
    han kommer gå 15tim/vecka så det blir 3 dagar i veckan som han kommer vara där.

    usch abbe åkte på magsjuka igår,spydde som en galning men kan ni gissa vad som häde på em sen när han börjat friskna till igen???? jooo han åt som en häst och idag har han oxå ätit som en tokFörvånad fast jag vet att han brukar göra det ca 1-2 veckor efter att han varit sjuk sen dalar det igen och han äter inget alls

  • rosakaninen

    Jippi, nu ringde de igen och sa att vi fick komma i okt! Det var min man som svarade så jag vet inte om det var ett återbud eller om de ordnat en till kurs. Det ska bli så intressant och spännande att träffa andra föräldrar och barn med samma problem.
    Vore kul om flera föräldrar till synskadade barn hittade hit!
    Nån som känner till nåt annat forum för oss med synskadade barn??

  • fjärilen78

    rosa kaninen:vad kul att ni ändå kunde få komma i okt på den kursen!!
    jag har själv letat efter forum för oss med synskadade barn men hittar inga måste ju ändå finnas fler "där ute" än bara vi!!

    igår ringde en tjej från dagis och ville prata lite om abbe och inför dagisstarten om hur dom kan bemöta sonen, hur mycket och om dom behöver anpassa dagiset efter honom och vilken grupp man skulle sätta honom i osv är ju svårt för en annan att svara på så här just nu det bästa är ju att han får gå där ett par veckor och man ser efterhand hur och vad som behövs anpassas och så men dom verkar väldigt tillmötesgående och det känns ju pos!!

    vi ska dit på möte i morgon och gå igenom mera och även få berätta om sonen och bvc ska vara med för att berätta dom oxå och även påtala om detta med hans matvägran och vad man kan göra där för honom samt så kommer ju en specialpedagog bli inblandad som kanske kan komma med lite tips och ideer hon med, denna specialpedagog är suverän hon har hjälpt oss en hel del när det gåller stora sonen och hans damp(synd bara att hon kom in så sent i sonens liv, vi fick kontakt med henne först för ca 1,5 år sedan)

    vi både tror och hoppas att dagis kommer göra mycket nytta för sonen både socialt,utvecklingsmässigt och att han kommer äta bättre när han ser dom andra barnen äta!!

  • rosakaninen

    fjärilen78: Ska dagispersonalen få gå kurs innan? Vissa kommuner skickar visst personalen till Specialpedagogiska institutet i Stockholm. Ska han få assistent eller extra resurs? Hoppas allt går bra och att han förstår att det är roligt med mat när han ser de andra barnen äta samtidigt! Förresten har jag också en Abbe härhemma! Äldste sonen heter Albin men kallas för Abbe.

  • anna2001

    Hej, vad spännande att se hur det kommer att gå med dagis för era barn, kommer nyfiket följa tråden .

    rosakaninen: jag ska ringa imorgon och se om jag får en plats på kursen i mars om det nu är fullt i oktober. Vi hoppas att vår pojke kan börja på dagis nästa höst och då vill man ju vara förberedd.

Svar på tråden Synskadade barn del 2!!