• Svar på tråden Synskadade barn del 2!!
  • cissi29

    CJK- Lycka till på tisdag! Håller med Anna2001, det är jobbigt att se de sövas men det tar så kort tid innan de är vakna och pigga igen! Hoppas ni får veta mer direkt efter! När Elise gjort sin fick vi besked dagen efter (när vi fortfarande var kvar på sjukhuset)så jag hoppas att ni också får veta så snabbt!Elise gjorde sin MR när hon var nästan 3 månader och Milla ska göra en om två veckor (de är 9 månader nu).

  • CJK

    Hej hej. Tack för lycka till. Sövning igår gick bra, han var tapper vår lille prins. Nu återstår en jobbig vecka i ovisshet innan vi får resultaten från röntgenbilderna.

  • Cattis08

    Hej allihopa!
    Jag har en dotter på drygt 4 mån som inte har fäst blicken. Det är svårt (både för oss och läkare) att få en uppfattning om hon ser någonting alls.
    Hon har nystagmus och orsaken är okänd, än så länge.
    Dessutom är hon kraftigt närsynt och har precis provat ut glasögon som vi väntar på.

    Jag tänkte kolla om någon annan gått igenom något liknade och om ni kan ge mig bra tips på hur jag ska "leka" med henne och stimulera synen.
    (Givetvis går vi på läkarkontroller och får råd därifrån, men vill höra från er också!)

    Tacktack!

  • fjärilen78

    välkomna ni nya!!

    cattis08: våran son är ju helt blind på vä öga och har nedsatt syn på hö öga och när han var mindre så funkade det med leksaker med starka färger och gärna såna som var svarta/vita/röda och gråa sen att det var väl upplyst där han var och lekte.

    Nu har vi skolat in abbe i en vecka på dagis och idag fick jag lämna honom själv där i ca 2 tim det hade gått jättebra!! dom ska införskaffa lite leksaker som är anpassade för barn med nedsatt syn och så har dom fixat handtag och även grindar så inte abbe ska lyckas smita för dom
    idag fick han även vara med över maten och det hade gått bra förutom att ca 1 msk var allt dom fått i honom men jag hade inte förväntat mig annat!!
    vi väntar på ett läkarintyg nu så att dagis kan köpa in välling och ge honom dom dagar han äter så här lite.
    vi väntar på ny tid till ögonläk men det verkar dra ut på tiden som vanligt!!
    vi ska även få remiss till öronmott för femtioelfte gången eller nått, han snarkar ju som en hel karl och sover jättedåligt om nätterna så nu ska dom kolla polyperna igen och se om det kan vara det som spökar och är det det så kan även det vara problemen för hans matvägran enl läkaren.
    dessutom har abbe enl våran våg gått ner 1,2 kg på en månad
    Dom tog ju glutenprover på honom i juli men än har vi inte fått svar och det var inte så konstigt provsvaren är på villovägar så inte ens läkaren hade fått dom

  • Cattis08

    Tack för hjälpen!
    CJK: Jag har beställt en egen lekmatta till min lilla Olivia. Superbra tips!

    Lycka till för er andra!

  • anna2001

    cattis08: Vår son ville heller inte fokusera och har fortfarande svårt med det pga sen synmognad. Han är blind på ett öga men ska ha full syn på det andra.
    Vi har använt färgstarka leksaker och försökt att locka vår pojke låsa blicken en stund, det blev bättre ju mer vi höll på men det tog tid. Kontraster är ju bra och du har ju redan beställt en matta, sedan fick vi tips om att ha leksaker som låter och har olika ytor för det lurar dom till att vilja hålla och titta.
    Ni har säkert mobil över sängen och skötbordet, det enda jag kan råda er till är att träna några ggr varje dag så ska du se att hon till slut fäster blicken. Lycka till!!!

  • marre 84
    CJK skrev 2008-09-26 12:01:24 följande:
    Hej! Jag kan tipsa om en jättebra lekmatta som jag beställde på nätet. Den är svart med vita mönster och figurer och skön att ligga på dessutom. www.socialbaby.com/shop/prodtype.asp...
    tack för tipset jag tycker det skulle passa utmärkt till min son mattan och så finns det mer saker jag är intresserad av...

    jag undrar en sak jag har lagt allt på listan/i korgen
    men hur betalar man?? måste man vara medelem??
  • CJK

    Hej. Man betalar med kort och kanske registrerade man sig, minns inte riktigt. Jag köpte en mobil att ha ovanför sängen också.

  • marre 84
    CJK skrev 2008-09-27 22:12:28 följande:
    Hej. Man betalar med kort och kanske registrerade man sig, minns inte riktigt. Jag köpte en mobil att ha ovanför sängen också.
    Tack nu gick det!!
Svar på tråden Synskadade barn del 2!!