• JA77

    Provrörsbarn är fejkbarn (?)

    Min kusin har haft svårt att få barn i flera år. Nyligen kom IVF & adoption på tal, och hon motsätter sig bestämt: Hon vägrar all form av IVF. "Det är ju bara fusk, man ska få sina egna barn, vad ska jag säga till barnet som stor? Att de inte blev tillverkade som sina vänner blev, nä, mamma & pappa KÖPTE dig, sedan blev du gjord i ett provrör"

    Likaså vägrar hon adoption, hon vill inte köpa sina barn.

    Vidare menar hon att jag inte ska ha någon åsikt som har egna barn...

    Har ni tänkt som min kusin?

  • Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)
  • Mulle78

    Jag hoppas också hon får barn för jag önskar ingen den längtan jag själv fått utstå men jag hoppas också att hon ändrar attityd.

  • Mulle78

    Bye the way skulle någon komma och säga till min son att han är en fuskbebis så skulle jag inte svara för vad jag gör då.

  • JA77

    Jag tror att IVF-barnen kommer att öka i Sverige, med tanke på att man blir mamma senare i livet.

    Berättar man för sina barn att de kom till på lite annorlunda väg? Måste man det?

    Min kusin berättade för mig att anledningen till att hon inte vill genomgå en IVF, är för att hon känner sig som en sämre människa då; varför alla andra lyckades, men inte hon. Vidare vill hon inte adoptera eftersom hon inte tror att man kan knyta av sig barnet fullt ut.

  • Mulle78

    Varför skulle man inte kunna berätta för barnet. Att hålla det hemligt är ju samma sak som att det skulle vara konstigt. Man behöver ju inte göra en grej av det men kommer det på tal så kommer inte jag dölja det för min son.

    Ang. att tänka "varför kan alla andra och inte jag" straffar ju bara en själv. Jag hade inte suttit med min lilla älskling i knät nu om jag tänkt så. Dessutom är det så väldigt många människor som inte kan så hon är långt ifrån ensam.

  • Petra72

    Stackars människa, känner jag instinktivt. Undrar om det är så att hon känner sig så misslyckad från början att starta ett IVF som dessutom kan misslyckas bara skriver under på det.
    Jag tycker att du ska säga att hon nog ska gå och prata med någon. Barnlängtan är bland den starkaste längtan som finns, och jag väljer att inte dömma henne för hennes uttalande. Kan bara uppriktigt sagt tycka synd om henne. Tänk om IVF är hennes enda chans - Vad hon går miste om!! Ja kära nån, men det är ju hennes val.

    // Petra med ett fejkbarn i soffan och två i magen

  • olandstoken

    vad ledsen jag blir när hon säger så! blir upprörd och försöker tänka som petra72! min första tanke om henne var väldigt elak, men försöker tycka synd om henne endå.

    min syserdotter är så riktig hon kan blir och jag älskar henne!

  • Glittran

    Tråkigt för din kusin. Har själv fått barn via IVF och jag tycker det är ett jättefint sätt att få barn på, man har ju koll precis på när befruktningen är, och i efterhand vet man precis hur det kändes alla de där dagarna som man gick och hoppades (som är så förfärliga när det misslyckas, men som när man lyckats blir fantastiska).
    På nåt sätt känner jag att det är fint att så många människor ansträngt sig för att skapa mitt lilla pyre.

  • Glittran

    Du kanske kan föreslå din kusin att iaf ta kontakt med en IVF-klinik? All personal jag träffat på två olika ställen har (med ett undantag) varit otroligt förstående, medkännande och entusiastiska. Man kan också på en del ställen få göra studiebesök på labb osv. Med lite mer info om hur det är att göra IVF så kanske din kusin kan ändra sig och få sitt efterlängtade barn.

  • coolemadde

    DE VAR DE DUMMASTE JAG HÖRT! fusk, ikke sa nikke kan man inte få barn får man ta till dom medlena som finns!!

Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)