• JA77

    Provrörsbarn är fejkbarn (?)

    Min kusin har haft svårt att få barn i flera år. Nyligen kom IVF & adoption på tal, och hon motsätter sig bestämt: Hon vägrar all form av IVF. "Det är ju bara fusk, man ska få sina egna barn, vad ska jag säga till barnet som stor? Att de inte blev tillverkade som sina vänner blev, nä, mamma & pappa KÖPTE dig, sedan blev du gjord i ett provrör"

    Likaså vägrar hon adoption, hon vill inte köpa sina barn.

    Vidare menar hon att jag inte ska ha någon åsikt som har egna barn...

    Har ni tänkt som min kusin?

  • Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)
  • entjej

    caroline 32 skrev 2008-09-14 16:45:13 följande:


    Å herregud så dumt ! Jag är mållös !!!
    Det var visst inte jag. Vad långt det blev det jag skrev...
  • caroline 32
    entjej skrev 2008-09-14 16:47:22 följande:
    caroline 32 skrev 2008-09-14 16:45:13 följande:
    Va ? Nu förstår jag inte ? Jag menade att det som TS skrev om sin kusin är dumt och jag är mållös. Det du skrev var jättebra !
  • Bling1975

    Jag har köpt en väldigt bra barnbok om hur barn blir till, den har med både IVF och adoption på ett helt naturligt vis. Om vi får barn i framtiden oavsett hur så kommer vi använda den boken flitigt när de börjar visa intresse för hur de blev till.


    Stitch längtar efter Lilo
  • entjej

    caroline 32 skrev 2008-09-14 16:52:26 följande:


    Va ? Nu förstår jag inte ? Jag menade att det som TS skrev om sin kusin är dumt och jag är mållös. Det du skrev var jättebra !
    Jo..jo... jag förstod att du menade TS. Det var bara det du skrev att du var mållös och så såg jag mitt långa inlägg och tänkte att "det var visst inte jag", mållös alltså... Men tack för att du tyckte att jag skrev bra.
  • entjej
    Bling1975 skrev 2008-09-14 16:52:42 följande:
    Jag har köpt en väldigt bra barnbok om hur barn blir till, den har med både IVF och adoption på ett helt naturligt vis. Om vi får barn i framtiden oavsett hur så kommer vi använda den boken flitigt när de börjar visa intresse för hur de blev till.
    Okey...kanske kan vara bra. Var bara en tanke att de kanske kan tro att de är annorlunda som "barn". Man gör väl det som verkar passa bäst i situationen. Inget jag egentligen funderar på. Var bara en reflektion på det någon skrev. Mina funderingar håller sig mest till skräcken att inte få barn överhuvudtaget.
  • Selenea

    Kan ju bara säga att busan i min mage känns äkta i allra högsta grad. Hon är ju från mitt ägg och min älsklings spermie, mer "egen" än så kan hon väl inte bli? Dessutom är väl adoptivbarn också "egna", även om de inte är biologiska. Visst, alla alternativ är inte för alla, men det är väldigt grymt att faktiskt plåga andra som också har/har haft det svårt. De är ju ändå medsystrar.

    Sen behöver man inte "köpa" sina barn, om det är det hon har hakat upp sig på. Har hon tur kanske de lyckas inom de landstingsfinansierade försöken, och i så fall kostar det inget mer än själva medicinen, och den går på Apotekets högkostnadskort. Vill man inte fortsätta sen när man måste betala ur egen plånbok, så behöver man inte göra det, om det nu är den ekonomiska aspekten som stör.

    Men fuskbebisar är de då rakt inte, varken adopterade eller IVF-barn. De lever, andas och blöder lika mycket som sängkammarbarn. Jag väljer själv att se det som mirakelbebisar. Tänk så efterlängtade de är! Jag skulle hellre vara IVF-barn med föräldrar som älskar en och har kämpat och längtat, än att bli till via ett fylleragg på krogen med föräldrar som kanske inte ens ville ha en. Men det är jag. Min dotter kommer aldrig att behöva tvivla en dag i sitt liv på att hon är älskad och efterlängtad, och bara för att hennes liv startade i en petriskål, så betyder ju inte det att hon är mindre människa för det. Hon låg i den skålen i två dagar, hon har snart legat i min mage i nio månader och resten av sitt liv kommer hon att leva som alla andra. Så vad betyder egentligen två dagar av ett helt liv?

  • åpok

    hmm, varför starta en sådan här tråd under rubriken provrörsbefruktning? det är naturligtvis ingen som själv gör IVF som tycker så... tvärtom är det sårande att berätta att "andra" tycker att ens barn är ett fejkbarn.

    jaja, var och en blir väl salig på sin tro

  • Hemliga 72an

    Ivf barn är ju "handgjorda" barn! Kan det bli bättre?

  • JA77

    hmm, varför starta en sådan här tråd under rubriken provrörsbefruktning? det är naturligtvis ingen som själv gör IVF som tycker så... tvärtom är det sårande att berätta att "andra" tycker att ens barn är ett fejkbarn.jaja, var och en blir väl salig på sin troJag ville diskutera detta med andra som genomgått IVF, med hopp om goda argument till min kusin i de fall hon skulle säga någonting nedlåtande, samt med frågan om ni själva tänkt i dessa banor någon gång. Rubriken valdes naturligtvis för att locka läsare, men med ett frågetecken för att inte vara alltför provocerande.

Svar på tråden Provrörsbarn är fejkbarn (?)