Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    So Nice: Egentligen inte så jättestora, det var mer att det hängde ner, blev liksom ett veck i slidväggen en bit upp i slidan. Jag hade inga problem med att tömma blåsan men jag vet att det är ganska vanligt. Men eftersom jag hade både främre och bakre så är det svårt att säga vilka besvär som beror på vilken del... Jag hade problem med skav och tyngdkänsla, om jag tittade med spegel var ju slidan öppen och det buktade i öppningen.

    Om jag får återfall av det främre framfallet får jag se vilka besvär jag får och om det motiverar till op. Det var ju mycket snabbare återhämtning efter den op för mig!

  • Gladhannapanna

    Lisafisan: Jag hade problem med muspruttar innan jag blev gravid, de försvann när jag fick framfall och har nu återkommit. Någonting jag hade helt förträngt att jag hade problem med innan och inte alls väntade mig skulle komma tillbaka! SÅ jag skulle tro att dina försvinner när du blir opererad.


    Ang lukten så är det ingenting jag känner igen så det kan jag inte hjälpa dig med.

  • Gladhannapanna
    memba skrev 2010-12-03 19:24:36 följande:
    Ber om råd! Fick mitt andra barn för 2 månader sedan och har fortfarande inte varit på efterkontroll. Känns dock som om det sticker ut lite nedtill, å det skaver. Muspruttar minst sagt, speciellt när jag gjort knipövniingar!
    Det kan mycket väl vara framfall, men när det bara gått två månader efter en förlossning är det svårt att säga hur mycket som kommer att försvinna av sig själv allteftersom kroppen återhämtar sig!

    Mitt framfall konstaterades när vårt första barn var tio månader och i slutet av min andra graviditet bedömdes det så mkt att det borde opereras.
  • Gladhannapanna
    Längtandsfull skrev 2010-12-05 23:08:28 följande:
    Har aldrig läst denna tråd innan men det handlar precis om det jag har problem med.

    Jag tror jag har framfall. Vet inte riktigt vad det är men det måste vara det.

    Fick min son för snart 3 årsen och jag har aldrig direkt brytt mig om mitt problem men nu väntar jag andra och vill känna att jag har en "hel" kropp igen.

    Idag känns det som att slidan hänger utanför. Svårt att förklara men man kan säga svullen och blygläpparna hänger mycker mer än vad dom gjorde innan förlossningen och allt är mycket slappare där nere.
    Sen har jag problem med att hålla tätt. Kommer nästan lite kiss varje gång som jag nyser eller hostar.
    Problemen har blivit större nu när bäbisen trycker på.

    Är det någon som känner igen detta??

    Vet att jag slarva endel med att knipa efter förlossningen det är väll säkert därför som det är som det är.

    Nu är min stora fråga vad jag skall göra.. Går det att göra nått efter såhär lång tid?
    Om jag var du skulle jag börja med att knipa varje dag, det kanske itne hjälper så mkt men det skadar absolut inte! Förmodligen hjälper det mot urinläckaget i alla fall.
    Sedan skulle jag ta upp saken med min bm, hon kanske kan ta en titt.

    MItt nästa råd är att söka en bra gynekolog minst ett halvår efter din förlossning för en bedömning av läget. Man komemr inte att operera förrän det gått minst ett år och du är säker på att du inte ska ha fler barn.

    Lycka till!!!
  • Gladhannapanna
    So nice skrev 2010-12-07 19:50:56 följande:
    Pyttis har du tittat hur det ser ut där nere?jag tycker fortfarande att det ser ut som om något buktar ut när jag krystar lite försiktigt! det borde det verkligen inte göra nu! efter denna gången jag har följt alla instruktioner till punkt och prickar! inga lyft inget spring! inget sex ännu! snart gått 2,5 månader 
     
    Nej, jag har inte tittat, har tänkt att jag ska göra det, men det har inte blivit av. Har tid hos min ordinarie gynekolog nästa vecka. Det var hon som konstaterade mitt framfall första gången.

    Har inte heller haft sex och har följt restriktionerna till punkt och pricka jag med!
  • Gladhannapanna
    nian74 skrev 2010-12-08 08:42:02 följande:
    Jag har också hört att man kan få problem med läckage efter op av den främre väggen men jag har läst att det är lätt åtgärdat med en liten operation i så fall.

    Jag ska ju få mitt bakre framfall åtgärdat i januari - äntligen. Jag har problem med främre också men läkaren verkade inte så pigg på att ta tag i det än...hon tyckte inte att det "var så farligt". Själv är jag orolig att det främre blir ännu värre när det bakre blir åtgärdat, det blir ju liksom mer plats för det då.
    Man vill ju gärna göra allt på en gång och inte vara sjukskriven i flera omgångar.

    Jag känner av mitt underliv i princip hela tiden, det är mest den främre väggen som spökar just nu. Det liksom skaver runt urinröret och en bit upp på väggen. När jag ska kissa känns det som att jag inte kan tömma blåsan ordentligt, jag skulle kunna gå och kissa efter ett par minuter igen. JOBBIGT!

    Jag har ätit omega 7 i nästan två månader nu (membrasin), det hjälper mot torra slemhinnor - tex i underlivet, ögonen, halsen osv och jag tycker att det funkar. Jag har länge lidit av torra slemhinnor där nere, tror att det är för att jag är så "öppen".

    Lycka till allihop!
    Jag tror också att ditt främre blir sämre när det bakre är åtgärdat! Min plan var ju att göra båda samtidigt och då började de med det främre, det blev komplikationer som gjorde att man inte fullföljde med det bakre utan gjorde det ett halvår senare. För mig blev det klart sämre med det bakre när det främre var åtgärdat, innan stöttade de liksom varann om du fattar.

    De mätte urinmängden efter att jag kissat när jag var på inskrivning och efter op, detta för att se om jag kunde tömma blåsan. Det var inga problem med det för mig även om jag själv kan känna det som om jag inte alltid kissar klart utan behöver gå igen efter en liten stund. Tror att det helt enkelt beror på att jag druckit mkt och att det produceras mer urin just då.

    Att vara sjukskriven i två omgångar är skitjobbigt, speciellt när man har små barn som jag har. Men nu hoppas jag att jag inte kommer att behöva göra om detta!
  • Gladhannapanna
    Längtandsfull skrev 2010-12-08 11:38:48 följande:
    Frågar igen.. är det någon som vet om det blir jobbigare på nått vis att föda med framfall?
    Eller kanske risken ökar för större problem efter.
    Mitt framfall konstaterades när mitt första barn var tio månader. När jag var gravid andra gången undersöktes jag av en förlossningsläkare pga att jag gick sönder så himla mycket första gången och att jag var rädd för att det skille bli samma igen. Hon konstaterades att mitt framfall behövde opereras men sa ingenting om det skulle påverka min förlossning. Jag födde vaginalt och framfallet påverkade ingenting så vitt jag vet. Visst var det sämre efteråt, men det kom redan under graviditeten.
  • Gladhannapanna

    Längtansfull: Det är jättesvårt att veta själv, men det är någon som har länkat till en sida där man kan se bilder på nhur det ser ut. Jag sökte min gynekolog som ställde diagnosen på mig. När jag var på besök för att bli remitterad till op träffade jag en kollega till henne eftersom min ordinarite var sjuk. Den "nya" gynekologen ställde diagnosen direkt hon tittade på mig, hon sa direkt att det bör opereras. Samtidigt har min bm på mvc sagt att hon inte tycker att det är så mkt framfall så det är väldigt olika på vem man träffar!!!

  • Gladhannapanna

    Jag tror att den ligger i den här tråden, men det är längesedan. Om du inte hittar den här finns den nog i en annan tråd, inboxa mig isåfall så letar jag upp den!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder