• Meryl

    Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn - del 8

    Livet är inte rättvist...
    Här samlas vi som förlorat våra älskade små och som nu kämpar för att få syskon till dem. Vi har av olika anledningar svårt att bli gravida och sorgen över det förlorade barnet blandas med sorgen över barnlösheten.

    Det är hemskt att se hur många vi är som är "dubbelt drabbade" på detta sätt och det enda positiva är att vi inte är ensamma i vår kamp! Här samlas vi för att dela med- och motgångar.

    Varmt välkommen!

    ...alla ni som kämpar och ni som äntligen har lyckats.

    Våra gamla trådar;
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m26463287.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m29386988.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m32881987.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m35424384.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m38580899.html


    Jag har haft en ängel i min famn
  • Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn - del 8
  • Tummeliten07

    Hej vänner och välkommen Pluttelina!

    Kul att höra från dig Cachet och självklart ska du vara med oss längre Kyoko!

    Jag hade ett bra samtal med läkaren för en vecka sedan och han sa att den kommer att gå ner, troligen av sig självt men det gestagen jag får gör att den borde vara borta vid det VUL vi ska göra om några veckor. Han säger också att en högre östrogenhalt gör att risken för sådana minskar plus, det allra viktigaste för mig (som fick för mig att jag skulle dö), den är INTE FARLIG. Troligen en äggblåsa som växt till...

    Försöker just nu fokusera på roliga saker och vi har dessutom satt igång med våra renoveringsplaner i vårt vardagsrum! Har anlitat målare för jobbet, men vi river (de eländiga) strukturtapeter... och rensar ur rummet alla grejor. På måndag kommer de! KUL! Vill så gärna få fint innan min födelsedag i maj, då det kommer nära och kära på besök.

    *kram till er alla*

  • mojsan

    Kyoko: När jag blev gravid med Alice hade jag ätit pergotime i 3 mån. men hon blev till
    på naturlig väg.
    Har provat med pergo nu åxå, men jag är ju snart 39 år så det är väl åldern som gör sitt + att jag är väldigt trång i ingången till livmodern, så dom har väl lite svårt att ta sig in!!
    Jag hoppas att det ska funka bra med IVF!!!
    Jag har inte kännt av några biverkningar än,men har ju bara sprayat några dar än,så D kommer väl!!!
    Kram....

  • Meryl

    Hej tjejer!
    Kikar bara in lite snabbt o meddelar att dagens UL gick bra! Vår första koll och det kändes nervöst för nu skulle vi ju få veta om det fortsatt eller stannat av..
    Men ett fint litet pyre med ett tickande hjärta såg vi därinne och det såg bra ut allt! Är i vecka 7+1 idag och det känns som en lättnad nu att ha kommit så här pass "långt".
    Mår dock jätteilla nu och är supertrött så jag känner mig lite vissen i övrigt..
    jag får skriva mer en annan dag.
    Stor kram till er alla!!


    Jag har haft en ängel i min famn
  • Jaxon
    Meryl skrev 2009-03-19 21:26:21 följande:
    Hej tjejer!Kikar bara in lite snabbt o meddelar att dagens UL gick bra! Vår första koll och det kändes nervöst för nu skulle vi ju få veta om det fortsatt eller stannat av..Men ett fint litet pyre med ett tickande hjärta såg vi därinne och det såg bra ut allt! Är i vecka 7+1 idag och det känns som en lättnad nu att ha kommit så här pass "långt". Mår dock jätteilla nu och är supertrött så jag känner mig lite vissen i övrigt..jag får skriva mer en annan dag.Stor kram till er alla!!
    Å va underbart Meryl!!! Grattis till lilla bönan.. =)

    Jag har börjat må illa igen o fått jätteömma tuttar.. men de gör inget, jag står ut me allt bara jag får min bebis i september.. =)
    ღ ღ BF 090925 ღ ღ
  • Kyoko

    Meryl:
    Åhh, underbart och GRATTIS till ett litet pickande frö där inne Nu håller jag tummarna ända in i mål.

    Puttelina:
    Visst kan åldern påverka men jag var också 39 när jag plussade så jag tror det är en bra ålder för en graviditet Dessuotm tror det underlättar om man varit gravid tidigare också. Dessutom blev jag ju spontangravid som 39 åring också plus vårt ivf/pgd så det är definitivt inte omöjligt.

  • Kyoko

    Ja Puttelina om jag kan bli gravid med mina förutsättningar så tror jag att många har förutsättningar för att lyckas (speciellt om man som du blivit gravid tidigare). Jag har haft både ålder, kromosomer OCH sjukvården emot mig så kan jag lyckas så kan flera göra det Ibland handlar det nog om att man skall orka hålla ut och försöka gång efter gång. Vägra ge upp helt enekelt. Men ajg är inte så dum att jag tror att det bara handlar om det man skall naturligtvis ha turen på sin sida fr en gångs skull vilket jag önskar att alla här inne skall ha.

  • mojsan

    Ja D är ju den där fördömdade turen!!
    Så mycket otur som jag haft i mitt liv så tycker jag att D borde va min tur nu!!!
    Sen är D ju kostnaderna åxå,vi får inte en krona i bidrag,så man har ju inte råd med hur många försök som helst!!!
    Hur har D varit för er? Har landstinget bekostat nåt för er?

  • Kyoko

    Jovisst måste turen vara på ens sida, något annat vore väl präktigt att säga. Det hjälper inte bara att vara en fighter och kämpa. Det konstiga med turen är att den inte alltid är rättvis men jag hoppas att den är det för dig och alla här inne- Det kommer alltid övergå mitt förstånd hur det kan vara så att vissa får kämpa som bara den för att få barn och förlorar barn på kuppen sen ahr vi andra som kan lyckas få 14 barn som ensamstående mamma eller 7 barn med sin egen dotter!!!! Det är när man läser sånt som man förstår att det inte finns något sånt som heter gudomlig rättvisa.

    När det gäller våra försök så har de varit betalda av Landstinget men det beror helt på att PGD inte kan köpas privat i Sverige. Så vi vet att för oss är detta enda chansen så några försök på syskon t ex är nog inte att räkna med för oss. Nu skall jag erkänna att just nu är jag så otroligt nöjd med Lillasyster och om det aldrig blir syskon så kommer jag vara tacksam för att vi fått henne. Jag har bestämt mig för att vara glad för det givet gett mig nu när jag fått det jag strävat efter så länge. Orkar inte gå runt och gräma mig för att inte få leva som den flerbarnsmor jag är nu när jag åtminstone har fått ett barn att leva TILLSAMMANS med.

Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn - del 8