• Lina S

    Skitungarnas fortsättning!

    Skitungarnas fortsättning!


    Här hänger 8 härliga skitungar, 5 bebisar och så deras mammor såklart
    Sam och Elliot - världens finaste killar
  • Svar på tråden Skitungarnas fortsättning!
  • Lina S

    Oj vad här va dött.
    Jag har bestämt, helt själv , att jag ska upp minst en gång själv till gbg i sommar, alltså utan man och barn.
    Det hade varit skitkul om vi kunnat gå ut en sväng. Men tulpan och Jenny, det blir väl svårt för er antar jag....

    Jag blir galen på Sam, han står ju mer än han sitter nu. Så fort han kommer i närheten av något han kan hålla sig i så ställer han sig, annars så kryper han bort och hittar något. Jag kan ju inte hålla i honom hela tiden så det händer ju att han ramlar och slår sig en del. Men men så blir det ju.. Elliot var ju så sen med att stå och krypa. Dels för skenan men han är inte heller så motoriskt tidig. När han väl ställde sig och sen gick så var han stabil...


    Sam och Elliot - världens finaste killar
  • Tulpan78

    Hej

    Tack för alla grattishälsningar!!

    Vet inte riktigt var veckan har tagit vägen... Nu är det iallafall äntligen fredag

    Vad duktig Sam är. Kan dock förstå om att det kan vara lite jobbigt ibland när man måste vara med precis hela tiden.

    Jag undar också hur Olle kommer bli. Albin gick ju sent och var väldigt stilla rent generellt. Igår var en kompis här med hennes 9-månaders "bebis". Hade glömt av hur mycket de kan vid den åldern och så stora de är . Min kompis ska dessutom iväg på en 8 veckors semester med segelbåten nu... Undra hur lätt det är med en goding som inte vill sitta stilla en sekund...

    Kul att du ska komma upp till Gbg Lina! Jag går gärna ut till sommaren. Vi ger Olle flaska ibland så så länge det fortsätter att fungera så hoppas jag verkligen att jag kan följa med. Målet är att han ska få flaska innan han ska sova varje kväll. Vill verkligen inte att det ska bli som med LAbin att han vägrar ta flaskan. Man känner sig så låst då. Kan vi inte försöka planera in ett datum snart??

    Inatt sov Olle från 21.00-04.00 utan att vakna en enda gång Hoppas det håller i sig.

    Dags att ta tag i dagen...
    Kram

  • Fröken Drutten

    Caroline; Då kommer jag på måndag kl sju. Utan barn. Ska bli kul, jag gissar att jag kommer vara helt köptokig.

    Kul att du kommer upp Lina! Vi pratade om att gå ut och äta och kanske parta på, nu när vi sågs i Slottskogen. Det hade ju varit kul att göra det när du är här. Jag tycker precis som Tulpan att vi får bestämma ett datum för det.

    Vad härligt ni verkade ha i Barcelona föresten!

    Vi har fixat iordning lite i lekstugan nu. Vi fick den förra året (gammal från 70-talet), men har hittills använt den att förvara saker i. Vi hade planerat att måla om, men det skulle ta för lång tid. Så vi har istället satt upp en tygfondvägg och byggt en disk och spisbänk och satt in små Ikea-barnstolar och ett bord. Det blev rätt så mysigt faktiskt. Imorgon blir det invigning och bullkalas för några grannbarn. Ska bli mysigt!

    Om en stund ska vi ner och fira lite nationaldag på festplatsen här i byn. Ska också bli mysigt, särsillt som vädret har slagit om och blivit lite varmare. Det var så himla kallt på förmiddagen!

    Kram kram!

  • LadyLee

    Här va dött! Passar på att önska alla trevlig helg redan nu, vi ska upp till Mariestad över helgen och fira Gustafs kusin som tar studenten.

    Vad mysigt det låter med lekstuga Katarina, jag önskar att barnen hade en sån..får ju visserligen plats på vår gräsmatta men vet inte om alla i hushållet är lika entusiastiska som mig

    Tulpan - håller verkligen tummarna för att hans goda sömnvanor håller i sig!! Här är som vanligt med både sömn och mat.

    Det kanske är någon av er som har några bra tips, som har erfarenheter av små matvägrare. Wilma är hur ointresserad som helst, munnen blir som ett litet streck när hon sätter sig i stolen...det enda jag lyckas få henne att gapa liiite för är förstås fruktpure. Allt annat ger fortfarande kväljningar, och trugar man för länge så kräks hon till slut. Man kanske ska gå direkt på bitar som hon själv får plocka i sig. Tips?!

    Hoppas allt är bra med alla!

    Kram på er

  • Lina S

    LL - Sam öppnar bara munnen om han får hålla i något samtidigt, kan vara vad som helst, ett lock, en sked, någon leksak osv.
    Då får jag in en del tuggor, går det trögt sen så varvar jag med frukten och lurar in maten emellan så att säga.
    Brukar också lägga lite plockmat som han kan pilla med samtidigt. Majskorn, ärtor, bönor osv.
    Han har fått äta kokt korv och makaroner ibland. Då får han äta helt själv med händerna och då vräker han i sig allt


    Sam och Elliot - världens finaste killar
  • LadyLee

    Tack för tipsen Lina Ska testa lite mer plockmat.

    Och tack för tipset Jenny, det är ett TOPPEN läge (våra vänner bor mittemot) men tyvärr är huset för litet för oss. Saknas ett rum och tomten ger inga direkta möjligheter för utbyggnad för vare sig extra rum eller garage. Fast jag har varit på visning där, den de hade första vevan men de fick det tydligen inte sålt för nu hade de sänkt priset ytterligare. Det ser mkt bättre ut på bilderna än i verkligheten

  • Fröken Drutten

    Gud vad det var dött här!

    Hur mår alla små bebisar och alla andra också för den delen?

    Hur går det med plockmaten LL? Alice tycker också det är kul att få plocka lite med maten. Förstökte skriva med henne i knät, men det är ju totalt omöjligt nu för tiden. Ska fram och greja med tangenterna hela tiden. Så nu får hon skrika lite på golvet.

    Idag såg jag henne hasa sig fram på magen för första gången föresten! Det finns ju barn som går när de är 8 månader (Alice är 9 månader idag), men jag är stolt iaf {#lang_emotions_smile} Hon började hasa sig fram på rumpan för ca två veckor sen.

    Här hemma är det som vanligt kaos. Nu är iaf parketten lagd på övervåningen, i veckan kommer elektrikern och i nästa vecka kommer mattläggaren och lägger badrumsmattan. Det är det vi hinner med innan månadsskiftet då rot-avdraget slutar gälla.

    Är ledsen att jag inte kommententerar något till er andra, men det finns ju inget att kommentera.

    Ska vi försöka sätta ett datum föresten för att ses i sommar? Typ juli/aug?

    Nä, nu blev Alice väldigt arg. Får gå...

    Kram kram

  • Tulpan78

    Hej

    Ja, här händer det inte mycket. Tråkigt... ska ta och försöka skriva lite oftare. Jag själv blir så glad när jag ser att det är ett nytt inlägg.

    Jobbigt med maten LL. Albin ville först bara äta gröt och sedan gick även köttfärssås och spagetti ner. Så det var det enda han åt i några månader. Har du provat pannkakor?? Det brukar ju de flesta tycka om. Hoppas verkligen att det blir bättre snart. Håller även tummen att sovvanorna blir bättre. Tycker verkligen så synd om dig som aldrig får sova och jag kan knappast med att srkiva här inne hur bra Olle sover.

    Vad mysigt en lekstuga, Katarina. Tycker de om att leka i den??

    Igår var vi och hälsade på på Albins "nya" förskola. Jag var ltie nervös innan över att jag inte skulle tycka att det var bra, men jag blev verkligen positivt överraskad. Det verkade jättebra och så jobbar de mycket med matematik och olika teman som jag brinner lite extra för

    Här hemma börjar vi får lite rutiner. Så skönt! Dagarna är lite si och så. Vissa dagar sover Olle superbra och andra lite sämre. Nätterna däremot är helt suveräna *peppar, peppar*. Olle har de senaste veckorna somnat mellan 20-21 i sin säng och sovit till 5-6 och sedan till ca:9.00. Helt underbart, men som jag skrev innan känns det så orättvist när du Maria inte har fått sova på evigheter.

    Tycker absolut att vi ska bestämma ett datumm för utgång. Jag kan i princip hela sommaren då vi inte har något inplanerat. Någon som har en vecka som inte passar??

    Nu ska jag iväg och köpa lite gott till kvällen. Jag och Jesper ska softa i soffan. Vet att jag inte borde, men idag stod vågen på en bra siffra så jag får fira .

    Nu är det snart midsommar. Vi åker ner till Falkenberg och stannar där fredag-lördag. Vad ska ni andra göra?

    Stora kramar tiller alla

  • millou

    Hej hej.

    Jag ska också försöka skärpa mig och skriva lite oftare. Nu har jag slutat i Uddevalla så jag har förhoppningar om ett piggare liv.

    Det har hänt så mycket saker som jag skulle vilja kommentera; resor, nya hus, bebisar som sover/inte sover, äter/inte äter osv men jag ska försöka bli bättre. Jag hoppas ni mår bra allihop och får en härlig midsommar. Vädret verkar ju faktiskt skärpa till sig lite just nu. Vi får hålla tummarna.

    Kram på er allihop

Svar på tråden Skitungarnas fortsättning!