• Lina S

    Skitungarnas fortsättning!

    Skitungarnas fortsättning!


    Här hänger 8 härliga skitungar, 5 bebisar och så deras mammor såklart
    Sam och Elliot - världens finaste killar
  • Svar på tråden Skitungarnas fortsättning!
  • LadyLee

    Jenny - vad roligt att det blev en liten Vendel Går det bättre med sömnen, minns den första tiden men tyckte den passerade i raketfart...inte som med Julia. Hoppas det blivit lite bättre.

    Tulpan - vad skönt att det går så bra med båda barnen hemma, är imponerad att du får ihop det. Jag tycker själv att dagis var lite av min räddning i början. Samtidigt så kommer man ju inte få så många mer chanser att vara hemma med sina små så man vill ju ta tillvara på den. Skönt att Olle sover så bra! Visst är det härligt att bo nära havet, så lyxigt att bara kunna promenera dit och njuta. G har varit ute med båten i helgen också, en änsålänge har vi inte varit ute hela familjen. Tulpan jag skickar ett meddelande till dig om programmet.

    Lina - vilka härliga bilder. Oj då dröjer det nog inte länge förrän han kryper. Wilma har precis lärt sig sitta hyfsat stadigt, men ligger fortfarande oftast på magen. Låter underbart att sova hela natten, jag har fortfarande bara sovit 4h i sträck en gång. Wilma äter flera ggr på natten men eftersom det går dåligt med maten och hon går nedåt på kurvorna (skiljer över 1 kg mellan henne och Julia) så tar jag alla chanser att pressa i henne mat. Men så fort maten sitter bättre ska jag ta tag i nätterna.
    Tur att det gick bra med Sam, det hade nog kunnat hända vem som helst men visst känner man sig dum

    Angelica - hur var bröllopet? Kul att Vendel engagerar sig i detaljerna till bröllopet, vad blev det för caketopper? Vad stor Wilhelm blivit, det märks att det var längesen man träffade barnen. Det är ju som du säger ingen liten kille längre. Vad roligt med SB bilderna, hade velat ge G sådana men tänker att jag får göra det i nån årsdagspresent istället.

    Millou- jag får också passa på att gratulera i megaefterskott! Fick du någon överaskning?

    Katarina - nu har jag beställt den prickiga mössan till Wilma också, tyckte den var så fin. Passade även på att beställa prickig body, gröna plyschbyxor och så t-shirt till Julia. Ush vad dyrt det blev

    Caroline - allt bra med dig? Det är snart dax för mig att göra ett besök förbi dig och lämna tillbaka Bumbon, den har verkligen varit KANON men nu sitter Wilma själv och i matstol vid bordet.

    Här hemma ska vi ha tvättdag nu när vädret är lite sämre, ligger ljusår efter med all tvätt.

    KramKram

  • Fröken Drutten

    En liten stund över

    LL; Ja visst är den söt! De där gröna plyschbyxorna har jag också till Smilla. De ser så sköna ut! Och så är dom fina så klart {#lang_emotions_smile}Angelica; Kan tänka mig att det var ett fint bröllop där på Kungälvs fästning! Måste vara kul att gå på bröllop nu när ni vet att ert ligger så nära! Oj, så stor Wilhelm har blivit! Jättesöt!

    Lina; Oj, då dröjer det nog inte länge innan han kryper! Häftigt (även om jag fattar att du helst vill ha ett stilla barn ett tag till). Jag misstänker att Alice kommer krypa långt före Smilla. Smilla gillade inte alls att ligga ner efter det att hon lärde sig sitta (vilket hon gjorde tidigt). Så hon lärde sig först hasa sig fram på rumpan och sen krypa strax innan hon lärde sig gå. Men Alice gillar både att sitta upp och ligga på magen. Nu mera backar hon baklänges när hon ligger på magen. Hon kan ta sig runt några meter på det sättet. Inte så praktist i långa loppet dock {#lang_emotions_smile}Ni som har erfarenhet av att era barn började med att åla bakåt, hur länge gjorde dom det innan de kom på hur de skulle åla sig framåt?

    Skönt att det gick så bra efter fallolyckan! Tänk vad mycket som kan hända ändå, jag har börjat bli så orolig över att Alice ska stoppa någon av Smillas pyttesmå leksaker i munnen nu när hon börjar röra sig mer. Men det går ju inte att ta bort alla dom sakerna, eller ska man göra det? Det är små leksaksköksprylar, detaljer till bilgaraget, pärlor, små dockkläder mm mm. Hur gör ni Lina och LL?

    Tulpan; Skönt att Olle sover så bra. Jag var också rädd över att ha Alice i sängen när hon var liten. Var så rädd att hon inte skulle få luft om hon hamnade under täcket, eller att man, gud förbjude, skulle råka lägga sig på henne. Men det gick ju bra och det är väldigt mysigt att ha barnet i sängen i mellanåt. Alice sov dessutom mkt bättre hos oss än i vaggan när hon var riktigt liten. Det har som tur var ändrat sig.

    Åh det låter trevligt med lite söndagsgrillning framöver! Jag kan dock inte lova att vi kan komma då vi har så himla mycket med både huset och tomten. Vi hade tänkt att vårt sovrum skulle blivit klart i juni. Men sen visade det sig att vi som har nybyggt hur inte får ta del av rotavdraget efter sista juni, så då har vi lagt om upplägget där uppe. Vi försöker ta in så många hantverkare som möjligt innan sista juni (elektriker, mattläggare för badrummet, snickare till fönsterfoder och dörrar). Så nu ligger krutet på att förbereda allt som måste göras innan dessa hantverkare kommer. När väl dom har varit här slutar vi jobba på övervåningen för den här säsongen och lägger allt vårt krut utomhus. Så inget rum kommer stå klart till semestern tyvärr, men alla rum kommer vara ganska väl förberdda för slutarbetet när väl höst och vintersäongen tar över. Men det har som sagt varit lite väl mycket, det känns nästan som att stackars Christer håller på att gå in i väggen.

    Millou; Hade du en trevlig födelsedag?

    Caroline; Jag vet inte riktigt vad som händer i ditt liv. Är allt bra?

    Jenny; Hur går det med båda pojkarna?

    Kram på er alla!

  • Fröken Drutten

    Nu har jag föresten passerat inskrivningsvikten med ett kg. Det känns bra! Har gått ner ca tio kg sen bb och ca 14-16 kg totalt (vet inte riktigt vad jag vägde precis innan Alice föddes). Hurra!

  • LadyLee

    HURRA för vikten Katarina, härligt!!! Jag har också sett en ny siffra på vågen, men är långtifrån nöjd. Nu är det för att vara exakt 10,9 kilo till, det får ta den tid det tar.
    Föresten vad använder du för program till din bokföring?

    Wilma ålar sig också baklänges och snurrar i cirklar så det börjar bli många saker inom räckhåll. Jag försöker säga till Julia då och då att hon inte ska lägga småsaker på golvet men det glöms hela tiden av. Så nu säger jag istället att hon ska hjälpa mig att se till att Wilma inte stoppar små saker i munnen, det verkar vara mkt roligare för då får man ju säga till lillasyster Men det är ett orosmoment! Även Julia ålade sig bakåt men lärde sig aldrig framåt utan kom upp i krypställning istället och kröp till slut.

  • Tulpan78

    Grattis till dig Katarina! Vad skönt att du har kommit ner till en vikt du är nöjd med. Själv vet jag inte hur många kilo jag har kvar. Har ingen våg hemma så jag har inte vägt mig ännu. Jag kommer i mina kläder nu iallafall, men magen är ju inte så rolig... och allt det lösa skinnet... Jag försöker att gå ut och gå minst tre gånger i veckan. Bl.a så går jag med min kompis som också bor här. Ett bra sätt att träffas och prata ltie på och samtidigt kunna röra sig. Hon ska dock också ha barn nu i augusti så jag vet inte hur länge hon orkar långa promenader. Det som är roligt är ju att hon också kommer vara mammaledig sedan.

    Superfina kort Angelica och Lina. Måste nog ta och åka till Villervalla snart och kolla på deras kläder.

    LL, du är så duktig med att fixa massa hemma med mat, tvätt och städning. Gustav är verkligen lyckligt lottad.

    Förstår att du blev rädd när Sam ramlade ur vagenen, Lina! Tur att det gick bra! HAr heller aldig satt fast Albin i vagnen...

    Hur är det hemma hos er Jenny? Är det bättre med Vendels mage? Vad väger han nu? Olle vägde 4400 g och var 55 cm lång i måndags.

    Hej, hej Caroline och Millou!

    Olle har blivit förkyld här hemma Så tät i näsan och massa slem i halsen. I natt sov han dock ok ändå så jag hoppas att det är på väg bort nu. Natten till igår var inte lika rolig...

    Ska lägga in lite kort som Jesper har tagit nu.
    Puss och kram

  • Lina S

    Jag såg bara ett nytt kort tulpan Men det var jättefint!

    Dina kort var också fina Angelica! Förstår att du längtar till bröllopet nu! Har jag sagt att vi nog vill gifta oss på kullaberg nu? Där vi var och tittade på utsikten (ja inte alla förstås, men några av er) Fast först måste det till ett frieri

    Katarina - bra jobbat med vikten. Jag ligger stilla nu, men jag är ändå 2-3kg under inskrivningsvikten så jag är ganska nöjd. Vill ner 5 till, men det är ingen panik med det. Jag har för övrigt inte haft någon ålare här hemma

    Sam har använt mössan jättemycket som jag fick av er till Elliot när han föddes. Elliot kunde aldrig ha den för den var för varm på sommaren när den passade och på hösten var den för liten. Så det är bra att den kom till användning nu

    Katarina - Elliot har inte direkt några småsaker, inga pärlor el barbiskor De få saker han har har jag samlat i en liten låda på en hylla högt upp. Det leker han bara med när jag är med.

    Nu ska jag städa lite - ska ju ha klädparty här ikväll!

    hej till er andra,  vi saknar er här {#lang_emotions_heart}


    Sam och Elliot - världens finaste killar
  • LadyLee

    Tulpan - måste bara snabbt säga att du vet väl att det numera finns näsdroppar att ge direkt från födseln? Man är alltså inte bara utelämnad till koksaltlösning. Kan säga att det räddade oss i början. Iliadin heter det, 0,1 mg i bra pumpförpackning. Men även Nezeril har 0,1 i engångspipetter.

  • Tulpan78

    Ja, det blev inte så många kort. De jag hade tänkt lägga in var lite för nakna tyckte jag så jag skippade de andra...

    Tack för tipset LL!'

    Nu är det MAT!

  • Lina S
    www.familjeliv.se/Forum-5-63/m43800718-38.htm...

    usch så hemskt...

    Vi har haft en härlig helg. Ifredags var vi på afterwork nere på hamnkrogen här i viken, barnen var hos mamma o pappa. Kul att det är lite liv här i denna lilla hålan igår var vi på fredriksdal (blandning mellan slottskogen och trädgårdsföreningen + lite kulturarv med gamla affärer och hantverkare och frisörer mm, som museum, fast några affärer kan man handla i, som godis och leksaksaffären. Minns ni spiralerna i typ socker och färgade karameller med mönster i? detta blev en lång parantes )och myste och tittade på alla "djurbebisar" och idag har Elliot haft uppvisning med sin gymnastikgrupp. De var indianer, hur söta som helst. Sen har vi ätit thaimat hos mamma o pappa. Nu sover kidsen, helt utmattade

    Imorgon är det kyrkis och på tisdag ska jag och Sam på provsmakning på nestle, ska prova gröt tror jag. Får 300 på polaren&pyret och även barnmat

    Hoppas alla haft en mysig helg!
    Sam och Elliot - världens finaste killar
    Sam och Elliot - världens finaste killar
  • Lina S

    Vet ni vad Elliot sa till mig idag?
    -Mamma du har ju stooor rumpa, men du vill ha en lite söt rumpa precis som mig. Men du får inte ta min rumpa, du får köpa en liten fin rumpa Ja att man inte dör av dessa kommentarer alltså!

    Här kommer några foto från idag på min lille Hiawatta på sin gymnastikuppvisning!

    min lille hiawatta.JPG

    gymnatstikuppvisning.JPG

    och ett på lillebror och favorrit leksaken.


    Sam och Elliot - världens finaste killar
Svar på tråden Skitungarnas fortsättning!