• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • Alexi

    Det är just helt klart så att det inte är pt att säga så, men jag står för att jag alltid önskat mig en dotter. Kanske för att jag själv alltid haft en väldigt nära relation med min mamma, mycket närmre än med min pappa och vill ha samma sak själv med en dotter. Eller för att jag vill få möjligheter att göra vissa saker med en dotter som inte blir på samma sätt med en son. Nu har jag en dotter och är jätteglad för det och vill gärna ha en son nästa gång, för för mig är det allra bästa att få en av varje, just för att få uppleva båda.


    lillangel skrev 2009-09-28 09:12:59 följande:
    nej men nu pratar vi om att önska sig ett visst kön och inte om man kommer älska barnet mer eller mindre... jag tycker bara saken att "ÖNSKA" ett visst kön är lite skevt... inte meningen nu att trampa dig på tårna men för mig är de väldigt konstigt.
  • Amlin

    Det är nog väldigt individuellt tror jag. En del flickmamor tror säker att pojkmammor är avundsjuka och tvärt om.

    Det beror väl mest på vad man själv värdesätter. Tycker man att det viktigaste är att få ett barn av ett visst kön så är det säkert lätt att tro att andra också känner likadant, därmed blir de som inte fått de könet avundjuka. (Lite snurrigt men jag hoppas ni förstår vad jag menar)

  • rosenblad

    Visst finns det mycket fina/söta kläder till tjejer och visst skulle jag bli glad om jag en dag fick en flicka, men jag är inte ett dugg "avundsjuk" på mammor som har döttrar. Jag är jätteglad för mina 3 söner.

    Min äldsta son hade en tjejkompis som han lekte med jätteofta förut (men hon har flyttat) och det blev en helt annan ljudnivå med "överdrivet skratt" och fick hon inte som hon ville så satt hon och surade jättelänge och ville inte leka hur mycket vi än lirkade.
    Min kompis har döttrar och där har intrigerna redan börjat med kompisar att de bara kan leka två och två och så blir de osams hela tiden.
    Min upplevelse är att det är lite enklare med killar än tjejer........
    Mina söner leker ofta med många kompisar samtidigt, vi brukar ha ett helt fritids hemma känns det som ibland, och de har så roligt hela tiden.

  • Ankissen

    Jag är grymt glad att jag fick en av varje! Hade kanske varit lite avundsjuk om jag aldrig fått en tjej...

  • Maggis

    Det hoppas jag verkligen inte att de tror. Åtminstone inte att det generellt är så.
    Jag har två pojkar och har aldrig vare sig önskat mig en dotter eller varit svartis på de mammor som har en.


    //Maggis
  • phale

    *suck* Har fått höra samma korkade sak, har en son.

    Har efter många diskussioner kring det här förstått att en del kvinnor har ett behov av att "leka docka" även som stora och då passar en dotter bättre.

  • briar

    Jag har tre killar och får stå ut med många idiotkommentarer...suck! Jag har aldrig önskat mig vare sig det ena eller andra könet utan varit lycklig över de barn jag fått! Många sa när jag var gravid med den tredje att "hoppas nu ni får en flicka" och "skaffar ni en till för att ni vill ha en tjej"...så irriterande.
    Suck...

  • TanjaO

    Hmm... jag önskade mig först en kille.. och det blev det.. sen en tjej.. och det blev det.. sen en kille.. och det blev det.. nu en tjej.. ?

    haha

    Nä, inte rikigt så, men så blev det.. förutom nu vet jag inte än vad det blir. Däremot får jag ju kommentarer att nu får det bli en tjej till.. (lite irriterande eftersom det ibland känns som om en kille inte vore lika välkommen..) men det spelar faktiskt ingen roll. Älskar alla mina barn och har aldrig brytt mig om könet. Men visst kan jag tycka att det vore roligt att ha vartannat.. just för oddsen för det känns små.. Men egentligen, känslomässigt så spelar det absolut ingen som helst roll vad man får, man får ju i alla fall en bäbis.

  • lovemyboys

    Ja, HUR många gånger har intevi fått höra  "-ni måste ju skaffa en till, det KAN ju bli en flicka"....
    DÅ vill jag kräkas å fråga va fasen det är för fel på personen som frågar!!
    Var med om det senas igår, där tre st tjejer pratade barn....det var INTE så intressant , TILLS den ena av oss sa att hon hade en kille & en tjej....då sa den andra, Jaha, så du har åxå kille / tjej, visst är det mysigt........

    Jaha, tänkte jag, kan man ha det MER mysigt änmed två grabbar.....
    Jättekonstigt om du frågar mej!!


  • mia mamma

    Helt otroligt vad en del tror skaker hit och dit. När jag födde min "son" så var jag helt överlycklig och detsamma när jag fick min "dotter".
    Hade inget att göra med könet och för min del hade likväl kunnat bli två killar eller två tjejer. Nu har jag en av varje men framför allt så har jag två helt underbara små människor som JAG fått nöjet att få lära känna och ta hand om och guide i sin väg mot vuxenlivet.
    Försöker i största mån att alltid vara könsneutral i allt jag gör och det även i mina "önskningar" innan jag fick mina barn.


    Lycklig mamma till ♥ Oliver -04 & ♥ Elin -07
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?