• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • cicci85

    Innan jag fick barn så ville jag oxå ha en flicka, då sa jag sådär att hoppas första blir en tjej så har man iaf en tjej. Men jag fick en kille först och sen en till och nu har jag absolut ingen längtan att få en flicka! Men får höra då och då att vi borde skaffa en till så det kanske blir en tjej...

  • Kinya
    Kazeer skrev 2009-09-28 08:44:43 följande:
    Tack och lov så uttrycktes sådana förväntningar inte av den närmaste familjen utan av ytliga bekanta. Folk som känner mig väl, säger inte sådana saker.
    Ja, det är skönt. Ingen vill att vi hellre får en flicka eller pojke. Men många nyfikna så klart. vi också. Men nyfikenhet ska inte förväxlas med önskemål.
  • lillangel

    Såna här konstiga tankar folk tydligen har ,har jag aldrig sätt eller hört något om innan jag gick med i Fl,mina vänner eller rättaresagt alla jag vet som har barn,ingen av dom har önskat ett visst kön,blir så upprörd över människor med sådana tankar/önskningar... måste vara väldigt ytliga mammor som tänker så.

  • MiIou

    ... Det är ju nästan så att man funderar om personer som verkligen, verkligen bara kan tänka sig barn av ett visst kön inte blivit skadade under barndomen själva på något sätt, för varför hyser man annars ett sådant agg inför ett visst kön?

    Jag ska ärligt säga att jag hoppades att det var en flicka i min mage, men jag förstår nu att det mest handlade om att jag har dålig erfarenhet av pojkar, har bara en storebror (som jag har dålig kontakt med) och har väl aldrig haft några manliga förebilder och bara tre pojkvänner innan jag träffade sambon och fick barn. Jag var rädd för att få en pojke för att jag trodde att jag inte skulle veta hur man gör med dom. Så himla fånigt men jag tror inte att det är något ovanligt heller. Men jag lovar att efter att ha legat med de förbannade värkarna och var helslut och när jag väl fick upp min bebis på magen, det var bara sååå självklart att "där var HAN ju, mitt barn!".
    Så själva önskan att få en flicka var nog för mig en mognadsfråga, när det gäller mig själv...

  • Alexi

    Tror att väldigt många tjejer, precis som jag, väldigt gärna vill ha en dotter, någon gång. Det är bara inte särskilt pt att prata om det. Men att man önskar sig en tjej innebär ju inte en sekund att den pojke som föds inte är 110 % älskad utan bara att det finns en dröm om en dotter mer generellt innan barnet föds. Vet jättemånga som känner så här.

  • Fe73

    Jag tror att mammor med flickor kan tro att vi med pojkar gärna vill ha en flicka.

    I mitt fall är det inte så. Jag har en underbar kille och bebisen i magen får gärna vara en kille för min del. Huvudsaken är att bebisen är frisk och mår bra.

    Jag har dock många mamma vänner som verkligen känner att de vill ha en flicka.

  • vampyria2

    Nej det tror/trodde jag inte...men jag själv skulle nog ha varit väldigt ledsen om jag inte fick en dotter, nu har jag tre så jag är nöjd.
    Sen kanjag så här i efterhand lungt säga att det är minst lika mysigt med en liten kille som en tjej, även om jag själv ine trodde det innan jag fick min yngsta.

    Men som sagt jag tror inte att alla pojk mammor går omkring och tittar avundsjukt på mig bara fr att jag har töser, men det är klart alla är vi olika och det finns säkert de som skulle gärna ha en liten tjej...likväl de som gärna skulle villja ha en kille man bara får tjejer {#lang_emotions_dreamer}

  • flashieangel

    Jag har en son på fem som jag älskar över allt annat, jag sa innan jag blev gravid att de spelade ingen som helst roll vilket kön det blev, men visst kan jag erkänna att jag hade en liten önskan om en liten tös. Däremot från dag 1 så va jag hundra procent säker på att de va en liten pöjk där inne, vet inte varför, de va bara en känsla o så rätt jag fick... Och jag skulle inte vilja byta ut honom för alla pengar i världen, han är mitt allt.

    Nu försöker jag skaffa ett syskon åt min underbara och visst kan jag tänka att de vore kul med en liten tjej då de skulle va skoj o ha en av varje, men jag skulle bli precis lika glad för en pojke till...de e inte att jag vill ha de ena mer än de andra...

    Sen de där med avundsjuka kan jag inte riktigt förstå...jag har aldrig någonsin vart avundsjuk på någon av mina vänner för att dom har tjejer...min pojke är ju mitt allt!!!

  • Lyckliga jag2

    åh herregud, det var det dummaste. Väntar en liten och blir överlycklig vad det än blir, skulle aldrig kunna tänka tanken att vara avundsjuk pga kön. Hon som skrev det där inlägget är nog lite ute och cyklar, tror som många andra att man tittar nyfiket på att det är ett barn, inte på kön.

  • lillangel
    Alexi skrev 2009-09-28 08:48:39 följande:
    Tror att väldigt många tjejer, precis som jag, väldigt gärna vill ha en dotter, någon gång. Det är bara inte särskilt pt att prata om det. Men att man önskar sig en tjej innebär ju inte en sekund att den pojke som föds inte är 110 % älskad utan bara att det finns en dröm om en dotter mer generellt innan barnet föds. Vet jättemånga som känner så här.
    nej men nu pratar vi om att önska sig ett visst kön och inte om man kommer älska barnet mer eller mindre... jag tycker bara saken att "ÖNSKA" ett visst kön är lite skevt... inte meningen nu att trampa dig på tårna men för mig är de väldigt konstigt.
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?