• storkpatrullen

    funkar heminsemination?

    Jag blev lite skärrad häromdagen, då jag pratade med en bög som hade försökt länge att heminseminera med sin tjejkompis. Det lyckades inte och till slut fick de försöka med ivf i stället. Det som skärrade mig var att han sa att hans läkare hade berättat att det var lönlöst med heminseminering, att det är ungefär en procents chans att det ska lyckas för att det "händer något i samlaget som inte händer vid insemination".

    Jag vet redan att det han sa låter långsökt och underligt, men detta är en man som man i allmänhet har anledning att lita på. Så jag undrar inte om ni tycker att det låter konstigt, för det tycker redan jag, men jag skulle vilja ha lite faktisk verklighet. Har ni lyckats, eller känner ni folk som lyckats, med heminseminering? Eller håller jag på och försöker helt i onödan?

  • Svar på tråden funkar heminsemination?
  • Gaytjej
    Kip skrev 2009-09-30 22:56:53 följande:
    Vet du detta för att du har hört det, för att du har pratat med läkare om det eller för att du känner till folk som helt säkert har blivit gravida med heminsemination?
    Jag känner till många som har blivit gravida mha privat donator = heminsemination.
  • emmisss

    Ja har blivit gravid via heminsemination, jag har vestibulit så vi kan inte genomföra ett normalt samlag. Det slutade tyvärr i missfall i vecka 8, men nu är vi i gång igen!

  • storkpatrullen

    Tack för alla svar! Jag hade själv svårt att tro på vad han sa till mig, men eftersom han är en pålitlig och respektabel man i övrigt ville jag inte bara vifta bort det.

    Lycka till emmisss och Familjen Mu! Jag är på't igen om en vecka, vi får hålla tummarna för varandra!

  • sweetlina

    näe tror inte ett dugg på de faktiskt, vi är väldigt många tjejer här inne som blivit gravida me heminsemination så visst fungerar det.

    Vi försökte i 1 1/2 år i danmark o sen gjorde vi en heminsemination utan ägglossningstester lr liknande och nu sitter vi här med en tjej på 10månader så visst går det super:)

  • Familjen Mu

    Fick ÄL - stegring idag, insemination imorgon!

    Håll gärna tummen nu!

  • storkpatrullen

    Familjen Mu skrev 2009-10-08 15:33:59 följande:


    Fick ÄL - stegring idag, insemination imorgon! Håll gärna tummen nu!
    Då inseminerade vi nästan samma dag, jag inseminerade i torsdags! Håller tummarna för oss båda... (men tänker att jag kanske inte har optimerat chanserna eftersom det bara blev en enda insemination den här gången)
  • Familjen Mu
    Kip skrev 2009-10-10 23:23:18 följande:
    Familjen Mu skrev 2009-10-08 15:33:59 följande:
    Då inseminerade vi nästan samma dag, jag inseminerade i torsdags! Håller tummarna för oss båda... (men tänker att jag kanske inte har optimerat chanserna eftersom det bara blev en enda insemination den här gången)
    Oj vad spännande, håller såklart tummen för dig också!
    Vi inseminerade också "bara" en gång och det gjorde vi när vi fick vårt första barn också, lyckade då på första försöket Men visst kan man öka sina chanser genom att inseminera flera ggr/cykel!
  • Mirix

    Haha det e klart heminsemination fungerar! Vi har en tokstolla som bevis!

Svar på tråden funkar heminsemination?