Mimmi 71 skrev 2009-12-12 09:30:57 följande:
Så många härliga tips man får
Jag har samlat på mig sådana där tips genom åren ...det ger faktiskt effekt tycker jag.
Bästa anti-torr tipset är att lägga russinen (om man använder det) i blöt i förväg så att de sväller upp. Annars kommer de suga vätska ur degen vid gräddningen och bullarna blir torrare.
Brukar använda ett grundrecept med lite kardemumma och vanilj i kryddningen, förutom saffranet. I det receptet är det även mandelmassa i själva smeten, mmen vet inte om jag tycker man känner så jättemycket av det i slutänden.
Jag mortlar saffranet nmed en sockerbit och löser upp det i vodka och kokar med det i degvätskan. Brukar bara värma mjölken och använda flytande smör på flaska.
Istället för socker använder jag vit baksirap, mer än i receptet. Har även i kesella och ibland gul karamellfärg dessutom. Specialvetemjöl istället för vanligt.
Viktigt att inte ha i fäör mycket mjöl också, degen får gärna vara lite kladdig när man bakar ut den.
Blir jättebra bullar av detta (eller längder med vit choklad och pinjenötter).