Dilong skrev 2009-10-29 01:56:41 följande:
Du anser alltså att det är bättre att den som levererar baconet gör det? Har du funderat på att det kan vara dyrare att köpa kött som är preparerat?
Har inga som helst planer på att låta någon hälla på rökarom på mitt kött. Jag köper rökt bacon helt utan smakförstärkare
Visst är det oftast dyrare med råvaror som på något sätt förbehandlats. Rökt skinka är också dyrare än färsk skinkstek ändå köper jag det till barnens morgonmacka för jag har ingen lust eller möjlighet att starta eget rökeri här hemma
Det jag menar är att då vi pratar en normal köttportion (125 g) så gäller det färskt kött som inte tillagats eller beretts på något sätt. Det går därför inte att rakt av jämföra kilopriset med en beredd matvara för där har man ofta en helt annan portionsberäkning. Jag har svårt att tro att du tar smma mängd färdig skivad rostbiff till potatissalladen som när du grillar en skiva entrecôte...