• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • Hjärtat78

    Tack Sunflower men börjar känna lite oro för det har inte kommit igång med hel rött utan kommer bara brunt
    och har små ont på höger sida som började i måndags och när läkaren tryckte så gjorde det jätte ont.

     Sist jag hade tant röd kom det röda dagen efter brunt nu är jag inne på 3:e dagen brunt men inga rejäla mensvärk utan lite stramande och hugg i höger sida. Eller så är det strul i kroppen iom endomemtriosen
    eller så kan det ha fastnat i höger???? Har ju bara 1 äggledare kvar... Vill inte förlora den oxå.
    Ska ta ett gravtest på fredag och se om det visar något om mensen inte kommit igång påriktigt..

  • ewaulrica

    Vill för övrig tillägga att när jag nu igen blev gravid så hade jag jätteont på höger OCH vänster sida i början av graviditeten. Jag var SKITOROLIG att det skulle vara ett nytt X på höger sida, men efter VUL så konstaterades bara att "hela mitt underrede" är känsligare nu efter X:et och att det var därför det gjorde ont... Kanske kan stilla oron lite om ni blir gravida igen, men självfallet ska ju smärta alltid kollas upp ändå!

  • Melinda och Melvin

    Jag och killen hade ju lite myspys torsdag 18 nov.. på lördagen började jag blöda (oregelbunden mens) och det var nog mensen som kom.. men igår stog jag i duschen och mådde så illa och var svimfärdig så jag var tvungen och sätta mig =/ jag blöder inte så mkt som jag brukar göra under mensen.. men kan det ha tagit sig tro?

    Kan det vara möjligt att jag är gravid?? =O 


    ☆ ☆ ☆ ♥ Bröllop sommar 2011 ♥ ☆ ☆ ☆
  • acinna

    Idag har det varit förvirrat! Har i natt haft ont i vänster sida och det har varit svårt att sova och svårt att ligga på sida. Väckte sambon tror jag två gånger i natt och det enda svar jag fick av honom var att jag inte skulle säga så. Detta kom han inte ihåg idag...
    Fick sedan ett sms av sambon att han fått in mig på VUL ikväll 18.00 och på privatklinik i Kalmar på fredag och att han bett min chef om ledigt åt mig!
    Sedan blev jag uppringd av lasarettet och de ville göra VUL på onsdag nästa vecka... Blev helt paff, och försökte förklara för henne att jag skulle in ikväll. Jag berättade att jag har ont och att jag skulle gå och ta det andra hcg-provet efter jobbet. Lyckades förklara för henne varför jag är så orolig och att jag inte vet om jag överlever med spräckt äggledare om det händer på jobbet och att det då tar en timme innan jag är på sjukhus. Hon svarade egentligen inget, men jag tror faktiskt hon förstod. Frågade om mitt förra blodprov var klart och det visar sig att mitt hcg i måndags låg på ungefär 8000! Med X:et låg det på knappt 1600 i vecka 10+0... Är nu ännu mer rädd, men vet att jag kommer förhoppningsvis ha fått svar inom några timmar. Är rent ut sagt skräckslagen och skitnervös just nu! Har inte vågat äta heller för att jag inte vet vad som kommer att hända...
    Återkommer med mer info senare! 

  • InaV

    Detta X är ju inget man önskar på någon annan!! Men det är som en lättnad att jag hittade detta forum, och fann andra som mig. Såna som vet och förstår.

    Jag drabbades av X 3e oktober, kvällen innan jag och min man skulle åka iväg på vår bröllopsresa. Snacka om usel timeing och vilken intensiv berg-och-dalbana känslomässigt man hamnar på!

    Jag blev behandlad med en spruta cellgift i hopp om att slippa operation, vilket jag lyckades med.. Det tog 5 veckor för hcg't att sjunka till noll igen. Och nu har jag precis haft min "första normala" mens *jej*

    Det tankarna snurrar mest kring nu är ju kring den längtan man har efter att få starta en egen familj. 
    Hur länge har ni väntat innan ni har försökt igen??

    Kram till alla som har kämpat och kämpar sig igenom detta elände!!

  • RaraS

    Acinna!
    Kul! Det låter verkligen lovande! 8000 i vecka 6! Måste ju bara sitta rätt....om jag kommer ihåg rätt så hade jag 150 i vecka 6 med mitt X. Jag hoppas att det du känt är det som Ewaulrica beskriver...att man är mycket känsligare "i underredet" efter operationen.

    Magdalena:
    Låter verkligen förvirrande dina tecken...vi får verkligen hoppas att det inte är ett nytt X! Det vore ju alldeles för grymt.

    InaV:
    Välkommen hit! Ja, detta forum är verkligen toppen...man kände sig ensamast i världen när man låg på sjukhuset men här finns det flera som varit med om samma sak!

    Själv tycker jag också jag är mycket känsligare i magen efter X:et. Har ju haft ägglossning typ i helgen och jag har känt av min vänstra sida skitmycket....och innan X:et kände jag aldrig av ägglossning alls. Och kroppen beter sig fortfarande knäppt...har typ haft "ägglossningsflytning" i åtta dagar nu...svårt att räkna ut när man har ägglossning då. Innan X.et hade jag det kanske i 3-4 dagar. Jag får nog skaffa ÄL-stickor till nästa månad, så man får lite koll!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • Mika1980

    acinna: Jag tänker på dig och hoppas verkligen att det sitter rätt den här gången, att du har känningar där X:et satt är i sig inget konstigt om du är gravid, jag har ont vid varje äl nu och kan tänka mig att det skulle kännas ännu mer om livmodern växte. Men jag förstod inte riktigt, ska du få göra vul ikväll? Om inte så måste du åka in akut - för trots att det säkert är en helt ofarlig värk så kan det även vara ett X. Jag hade inte ont under de ca 9 veckor som mitt foster satt fast i äggledaren, jag kände bara att det stramade och att någonting "satt där", men jag åkte in akut i alla fall eftersom jag hade läst på FL om utomkveds och ställt min egen diagnos. Jag bemöttes med stor skepsis eftersom jag inte hade ont, men jag hade ju rätt.. Och eftersom jag var gravid och sa att jag hade stramningar i ljumsken var de skyldiga att göra vul, att jag fick vänta i över 3 timmar är en annan sak. Då såg de ingenting men följde mig tursamt nog med blodprov och ringde efter någon vecka in mig till sjukhuset.
    Jag fick ju cellgift till en början (vilket inte hjälpte), och kände mig inte särskilt dålig under de dagar som gick tills äggledaren sprack - men då däremot gjorde det djävulskt ont. Min poäng är att, trots att vårdpersonalen inte verkar veta det, behöver det faktiskt inte göra särskilt ont att ha X innan äggledaren spricker, och därför måste de undersöka dig. Hur lång tid det tar innan man dör av de inre blödningarna är nog beroende på hur mkt man blöder - själv låg jag på operationsbordet 20 min efter att äggledaren sprack, då hade jag ett hb (blodvärde) på 60, man ska minst ha 120 och jag var nästan medvetslös och hade blå naglar..alltså inte långt ifrån döden. Det kan du hälsa de idioter som inte tar dig på allvar. Fan vad arg jag blir.
    Men gumman, det är säkert ingen fara med din graviditet, jag håller verkligen tummarna.

    I övrigt vill jag tacka alla gulliga som inboxar mig med tips och råd, ni är mina hjältinnor :)

    Sunflower: Jag tror inte att jag får utredas som singel, tror att min gynekolog tycker att det är ett gränsfall att han skrev ut pergotime åt mig. :/

  • Mmmbop
    LillaFrugan skrev 2010-11-24 19:41:13 följande:
    Beklagar ditt MF!
    Men den graviditeten satt rätt vad jag förstår? Vilken vecka var du på?

    Mika1980: Att de lät dig gå så många veckor efter att de konstaterade att du inte hade en graviditet i livmodern???
    När mitt X upptäcktes så gick det inte många dagar alls innan jag fick metrorexat, på nyårsafton upptäcktes den och den 6 januari fick jag första sprutan om jag inte minns fel.
    Jag fick dock en spruta nån dag senare då hcg värden inte gick ner i den takt läkaren tyckte att den borde ha gjort.
    Hej,

    Man vet inte om det satt rätt, bara att livmodern var "jätte"-tom, med tunna slemhinnor. Vilket jag tyckte var lite konstigt eftersom jag knappt blött något, speciellt inte med klumpar eller så. Bara lite bruna och röda "flytningar" om vartannat...
  • Mika1980

    Mmmbop: Jag fick också missfall någon vecka innan X:et konstaterades, många blöder när de har X - men eftersom jag dels har (hade) anlag för tvillingar och blödde ut stora klumpar tolkade jag det som ett missfall. Att jag alltså hade två foster från början. Att du har ömma bröst är inte konstigt efter ett MF, det tar ett tag innan hormonerna försvinner - att du har ont på vänster sida är däremot lite mer oroande. Det kan ju vara efterdyningar efter MF, men går det inte över snart borde du åka in akut och be om VUL och be dem ta hcg-prov för att kunna följa upp om det var ett missfall eller ett eventuellt utomkveds.
    Innan äggledaren sprack kände jag inte så mkt, men tidigare samma dag fick jag ta värktabletter eftersom det kändes som väldigt kraftig ägglossning ungefär. Men värktabletterna hjälpte och jag kände inget mer förrän jag fick helt galet ont när den sprack - en värk som strålade upp i axeln.

    Tack för tipset, men har nog redan hittat en singel- och gayvänlig gyn :) Jag hoppas verkligen att eländet ska vara över nu för din del, vi kanske ses på Storkkliniken framöver (om jag nu någonsing får äl på rätt sida, annars är det ivf som gäller för mig).

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3