• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • acinna

    LillaFrugan: Jag har lovat att njuta varje sekund av denna graviditeten, och hoppas verkligen på att komma längre än 7+4 och 10+0 som de andra två försöken slutat i... Nu vet jag ju dessutom att fostret finns i livmodern och inte i äggledaren!
    Vi klurar nu på hur vi ska berätta detta för våra föräldrar... Att de förhoppningsvis ska bli mor- och farföräldrar i juli! 

  • acinna

    Jag fnissade på vägen hem från lasarettet och när sambon undrade över varför, så sa jag att det måste funnits en mening med att jag köpte en två-pack graviditetstest på apoteket! Ett gick åt till X:et och ett nu... Hoppas att det är ett gott tecken!

  • LYCKA82

    Grattis acinna till pyret i magen!!!! kul....
    Själv hade man ägglossning idag så vi hoppas nu på att d blivit nåt.
    Hade ju X i juli... op i augusti.
    Är det nån som vet varför vissa har höga hcg-halter vid x och några inte?
    Jag såg att du acinna hade 1600 i hcg.. jag hade 9800!!! Vad beror d på? var i vecka 7 när jag opererades.

  • acinna

    Lycka82: Mitt foster var väldigt underutvecklat eftersom det satt där det satt. Det fick inte plats och utvecklades inte. Dessutom fick jag blödning tidigt, och hela livmoderslemhinnan försvann i slutet av vecka 6...
    Kan det ha med Gulkroppshormonern? Har faktiskt inte fått några svar på det. 

  • Sunflower Sthlm
    InaV skrev 2010-11-24 18:56:27 följande:
    Detta X är ju inget man önskar på någon annan!! Men det är som en lättnad att jag hittade detta forum, och fann andra som mig. Såna som vet och förstår.

    Jag drabbades av X 3e oktober, kvällen innan jag och min man skulle åka iväg på vår bröllopsresa. Snacka om usel timeing och vilken intensiv berg-och-dalbana känslomässigt man hamnar på!

    Jag blev behandlad med en spruta cellgift i hopp om att slippa operation, vilket jag lyckades med.. Det tog 5 veckor för hcg't att sjunka till noll igen. Och nu har jag precis haft min "första normala" mens *jej*

    Det tankarna snurrar mest kring nu är ju kring den längtan man har efter att få starta en egen familj. 
    Hur länge har ni väntat innan ni har försökt igen??

    Kram till alla som har kämpat och kämpar sig igenom detta elände!!
    Hej och välkommen till vår lilla skara! Trist på omständigheterna bara. 

    Jag fick också metotrexat (cellgift) den 1 september och det tog ungefär 4 veckor för hcg att komma ner under mätbara nivåer. Vad gäller hur länge man ska vänta så fick jag först höra 3 månader men sen fick jag prata med överläkaren som sa att dosen är så pass liten att den går ur kroppen på en gång och att risken för ev. missbildning hos fostret är i princip obefintlig. Eftersom jag har båda äggledarna i behåll så har jag blivit lovad spolning av äggledarna och det får man inte göra förrän 3 menscykler har passerat och det har det snart gjort. Min man och jag bestämde oss oavsett för att vänta in spolningen innan vi börjar försöka igen och när den är gjorde har det gått mer än tre månader sedan sprutan iaf.

    Håller med om att längtan efter att få försöka igen är stor samtidigt som jag är livrädd för att få ett nytt X. Därför känns det skönt med spolningen så vi får veta hur passagen är i mina äggledare.
  • Sunflower Sthlm

    Vilken aktivitet det var här igår. Glad Och välkomna ni nya!

    Stort grattis Acinna, jag är verkligen glad för din skull. Och visst är jag avundsjuk, det skulle vara att ljuga om jag inte erkänner det men samtidigt så är jag ärligt glad för din skull! Plus att det ger mig lite extra hopp eftersom vi sitter i samma sits du och jag med båda äggledarna i behåll.

    För mig går det framåt, jag har fått en tid för spolning den 9 december. Wohoo! Glad Och sen kör vi igång igen. (Om det nu inte visar sig att jag inte har någon passage alls men... det återstår att se. ) Som jag har längtat efter det här.

  • Mika1980

    LYCKA82: Jag tror att hormonvärdet har att göra med hur pass länge fostret/embryot överlever där den sitter och hur snabbt/långsamt den kan växa. Min hade ju ett tickande hjärta när jag fick metrotrexat som sagt, då hade jag ett hormonvärde på strax över 5000 och fostret var ca 2x2 cm.

  • LYCKA82
    Mika1980 skrev 2010-11-25 10:54:27 följande:
    LYCKA82: Jag tror att hormonvärdet har att göra med hur pass länge fostret/embryot överlever där den sitter och hur snabbt/långsamt den kan växa. Min hade ju ett tickande hjärta när jag fick metrotrexat som sagt, då hade jag ett hormonvärde på strax över 5000 och fostret var ca 2x2 cm.
    Okej då förstår jag... då måste mitt foster oxå ha haft ett tickande hjärta samt varit väl utvecklat.. gör int i hjärtat när man tänker på detta .-(
  • ewaulrica
    LYCKA82 skrev 2010-11-25 12:59:07 följande:
    Okej då förstår jag... då måste mitt foster oxå ha haft ett tickande hjärta samt varit väl utvecklat.. gör int i hjärtat när man tänker på detta .-(
    Fast å andra sidan kan du ju nånstans trösta dig med att det säkerligen inte har utvecklats normalt ändå, p g a hormonvärderna inte ökat tillräckligt och att det sitter på "fel ställe". I v 6-9 talar man ju heller inte om nåt "foster" utan man kallar det embryo... just för att det typ är en "cellklump" och nästan inget mer... (usch vad hjärtlös jag låter, inte meningen... det är ju trots allt ett liv så jag förstår vad du menar) Hjärta
  • ewaulrica
    acinna skrev 2010-11-24 21:43:41 följande:
    LillaFrugan: Ja, de räknade till 6+0 idag, och läkaren menade på att enligt tabellerna låg vi i nerekant för 6+0, men att det var inget att oroa sig för.
    Jag hade mens 16 juli (första efter spiralen plockades ut) och visste direkt att jag var gravid. Fick blödning i vecka 5+2 och var då på akuten. Hcg var då på 305. Två dagar senare var hcg på 175 och de kallade det för pågående missfall, men ville att jag varje vecka skulle lämna nytt hcg-prov tills det var nere under 5 igen. Nästa prov var på 415, detta en vecka senare... Sedan dubblades hcg ungefär varje vecka. I vecka 9+1 (11 september) skrapades jag för de trodde att fostret satt i livmoderhalsen, dvs för långt ner. Efter ännu ett hcg-prov och att skrapningsresterna inte visade på graviditet blev jag inlagd igen på 9+6 och opererades på 10+0. Då var vi framme på 16:e september. Hade då ett värde på knappt 1600. Var hcg-fri ungefär 2,5 veckor senare och fick tillbaka mensen den 13 oktober. Var helt 100 på att vi missade ägglossningen eftersom den kom 4-5 dagar senare än vanligt, och väntade då på mens ungefär en vecka sent. När jag var på BIM+9 började jag överväga varför jag var så lättirriterad, tårarna sprutade för småsaker och att jag var trött. Då testade jag, och fick plus direkt, långt innan kontrollstrecket var där... Detta var i fredags och då var jag på 5+2 (samma som blödningen förra gången) och sedan i måndags har vi slagits för att få VUL, vilket vi fick idag!!! 
    Stort grattis acinna!!! :) om du läser mitt info så kan du se vår stapplande väg fram till där jag är nu, i v 20.. lätt att minnas hur det var och ens känslor man hade när man läser ditt inlägg..:)

    Försök att njuta så mycket du kan! :) {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3