• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • Sunflower Sthlm

    Glömde ju säga grattis Acinna! Förstår precis hur du känner dig nu eftersom jag själv är i samma sits med båda äggledarna i behåll. Så försök att fokusera på att du kan bli gravid väldigt lätt istället, det är en gåva i sig. Men jag håller som sagt tummarna och hoppas, hoppas att det går vägen den här gången!

    Lilla Frugan: Skickar en stor, stor kram! Önskar jag kunde säga nåt som gör det hela lättare även om jag vet att det inte riktigt är så enkelt. Hoppas iaf att du känner dig gladare snart.


    Magdalena: Håller tummarna för dig också! Glad


    Själv har jag förmodligen ägglossning imorgon men det gör ont på höger sida och jag fick en lite blodblandad flytning så jag tror att ägglossningen kommer på den sida jag hade x:et på så jag vill inte försöka den här månaden. Segt för då går det ytterligare tid. Jag har ju redan väntat två ägglossningar eftersom jag fick cellgift och inte vill riskera något. *suck* Men förhoppningsvis kanske det betyder att det blir ägglossning på vänster nästa månad och då jäklar. Glad 

  • Hjärtat78

    Mika: Nä jag brukar inte kolla med VUL utan det var för att jag har haft så ont på vänster sida sen andra ägglossningen efter X:et och då upptäckte dom en gulkroppscysta som dom ville hålla kontroll på med VUL efter 10 veckor och det var i mitten på oktober och då hittade dom ytterliggaren en cysta  och skulle tillbaka efter 6 veckor och det e på måndag. Men så fick jag mer ont för 2 veckor sen och fick tid på KK Mas och det var då läkaren såg en äggblåsa på höger äggstock. Så totalt har jag haft ägglossning 2 gånger på höger och 2 gånger på vänster sen i maj. För dom sa efter operationen att höger finns det inga ärrvävnader eller förträningar utan är helt okej och så därför hoppas jag att det har lyckats för det ömmar såååå i brösten och har gjort nu i snart en vecka.

    Hoppas det lyckas för dig med när du har kommit igång med pergotime och höger börjar ägglossa igen.

    Sunflower Sthlm: Vet hur det är denna eviga väntan på ägglossningarna och att den kommer inte när man tror den ska komma. Denna gången tog det 4 veckor från första mensdag till ägglossning förra veckan. Iom jag har endometrios så bästa sättet att hålla det nere sa läkaren att bli gravid eller gå på hormonbehandlingen och jag tar hellre det första än det andra. Vi hoppas att du får ägglossningen på rätt sida nästa gång och även du lyckas!!

    Tack för allt stöd!!Skrattande

  • Mika1980

    Pergotime ska sluta tillverkas och det är brist i hela Sverige, jag beställde på apoteket och förmodligen kommer det ett par dagar efter att jag skulle ha börjat..*mutter* Kanske måste hoppa över ytterligare en månad då. Iof. så tror jag inte att pergo hjälper mig, får väl kanske fler ägg på vänster bara.

    LillaFrugan: Vi alla har sådana dagar, och det rätt ofta..men så plötsligt kommer dagen då ni kan försöka igen. Försök njut av semestern istället och tänk på annat.

    Hittade förresten en fantastisk nystartad fond som heter Wabbie foundation - ett par som är ofrivilligt barnlösa och som nu ska adoptera som har startat fonden för andra barnlösa barn och singlar! De har nog inte börjat dela ut bidrag än eftersom de måste få in tillräckligt med pengar först, men har ni en femtiolapp över och vill bidra till ngt gott kan ni gå in på deras hemsida och kolla!

  • acinna

    Sunflower: Jag är tacksam att det fungerat med tre graviditeter på två försök (blev utan att försöka på grund av en kondom som rymde). Inte konstigt att jag kallar sambon för "Frögurka"! ;)

  • Sunflower Sthlm
    acinna skrev 2010-11-20 23:30:43 följande:
    Sunflower: Jag är tacksam att det fungerat med tre graviditeter på två försök (blev utan att försöka på grund av en kondom som rymde). Inte konstigt att jag kallar sambon för "Frögurka"! ;)
    Jag menade inte att du var otacksam på något vis, hoppas du inte tog det så. Att försöka vara så postiv som möjligt är bara mitt eget sätt att hantera det här. Precis som du är så jag livrädd för att det ska hända igen eftersom jag inte vet hur jag ska orka med det. Om jag inte skulle fokusera på att jag, precis som du, verkar ha lätt att bli gravid så skulle jag nog må ännu sämre än vad jag gör nu.

    Din sambo är inte bara bra på att hålla handen och plåstra om tydligen. Flört
  • RaraS

    Hej alla!

    Här har det varit aktivitet under helgen!

    Grattis Acinna!!! Förstår du är orolig, men just nu är du i min drömsituation! Att lyckas på första försöket! Det är stort! Det går säkert bra denna gång för dig, för jag anser att vi alla här redan har haft våran dos av otur!

    Intressant att läsa att du inte kände av så mycket av din graviditet denna gång i början. Jag har bara varit gravid med mitt X, men då kände jag det direkt. Min man var bara hemma på torsdagskvällen den veckan och redan på fredagen började jag må konstigt.....så det är ju intressant att höra att man inte ska förvänta sig samma reaktion av kroppen varje gång man är gravid.

    Själv har jag ju min första ÄL typ nu....hade ju varit en dröm att lyckas på första försöket men jag är skeptisk.... För det första krävs det ju att man är i samma del av landet som sin man....och jag har fortfarnde "ÄL-flytningar" så liten chans finns det väl ännu när jag kommer hem ikväll MEN jag har haft lite molande från vänster sida typ hela helgen, så jag är nästan 100 på att det är från vänster äggstock, och där har jag ju ingen äggledare längre...jag vet, visst finns det chans, men jag har ju läst om Mikas försök och det känns som jag redan satsar på nästa ÄL istället. Hoppas, hoppas ÄL är från höger äggstock nästa månad! Och varken jag eller min man får planera in någon resa!

    Och Magdalena....det låter ju väldigt positivt för dig också! Håller tummarna!

    Och Mika...jag blir nästan irriterad när jag läser hur det funkar i Sverige...så himla tråkigt för dig och alla i din situation. Det blir så fånigt när man ska behöva åka över till ett annat land för att få hjälp... I EU borde det ju åtminstonde vara samma regler....bananerna och gurkorna måste ju se likadana ut så då borde man ju ha rätt till samma sjukvård också :)   

    Jaja, Sunflower, vi får satsa på en ÄL i julruschen i stället! :) Men....det ju tråkigt att vänta och vänta....


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • Mika1980

    Tack för stödet Rara, och ja det är verkligen diskriminerande hur vi ensamstående behandlas. Hade jag vetat hur svårt det skulle bli med allt kanske jag skulle ha funderat en extra gång innan jag lämnade mitt förhållande enbart för att jag inte ville vänta med barn..för vänta är ju det enda man gör nu. Väntar på utslag på äl-test, resultat av vul och BIM. Men som sagt struntade jag i att försöka denna månad, då jag personligen tror att chanserna är minimala om man har äl på fel sida. Och jag blir ju alltid så jäkla skengravid, så man hoppas ju ändå :/

    Är det någon av er som känner till en gay-och singelvänlig gynekolog i Sthlm? Som kanske kan tänka sig att översätta danska recept inför ivf..jag undersöker alla möjligheter nu.

    Kram

  • Hjärtat78

    Rara S: När jag var gravid i våras visste jag inte om det för jag kände inget varken illamående eller i brösten. Och nu har jag haft ömmande bröst i 1 veckan och lite illamående idag så det borde vara ett teckan samt molvärk nere i verkstan.. Det svårt att tolka när man inte har känt så innan. Önskar det ska bli måndag förmiddag nu , bara 13 timmar kvar tills jag ska till läkaren och få svar om det har lyckats eller ej.

    Tack Rara!!

  • RaraS

    Mika:
    Nej, på något sätt tror jag ändå du gjorde rätt som försökte skaffa barn...men det var ju himla tråkigt att du behövde avsluta ditt förhållande pga det. Men du hade nog ångrat dig om du inte hade försökt...och såklart kunde du ju inte veta att det skulle bli såhär svårt, men jag tror ändå man skulle ha ångrat sig...
    Och på tal om skengravid...jag går och känner efter hela tiden nu...."Kanske det tagit sig ändå?", tänker jag...hoppet är det sista som överger oss! Men i nästa sekund satsar jag på nästa månad istället...

    Magdalena:
    Hoppas det har gått bra för dig idag!!!!


    Vänster äggledare bortopererad efter X, den 4/10-10.
  • Melinda och Melvin
    ÄrtaMärta skrev 2010-11-22 13:15:13 följande:
    Är det ingen annan som blir lite avis när ngn i ens bekantskapskrets blir med barn?
    Själva kämpar vi med ÄL och det eviga jagandet efter ett plus medans en vän till mig blev först gravid på försök 1 men den graviditeten sluta i MF, hon hann inte ens få en ordentlig mens så blev hon gravid igen.
    Självklart är jag glad för deras skull (de har tre barn sen tidigare) men kan inte rå för att jag känner lite svundsjuka inom mig =(, vill inte känna så men kan inte rå för det heller!
    varför blir vissa personer på smällen så lätt medans andra får verkligen kämpa?!!
    Känner samma som dig =/ jättejobbigt! 
    ☆ ☆ ☆ ♥ Bröllop sommar 2011 ♥ ☆ ☆ ☆
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3