• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • 060810

    Ja syskon får ju lida en del. Jag har 2 barn. En på 3½ och en på snart 2 år. Min 2 åring har även speciella behov o snacka om att man har dåligt samvete mot dem och särskillt minstingen!
    Jag önskar att jag med var höggravid och inte typ nygravid... nu ikväll gör det så jävla ont... mitt högra ben trillade ner från soffan och det knakade till i höften och gjorde ont som fan!
    får lyfta i benen som om jag vore förlamad eller nåt för att ta mig från soffan till stående tex.
    Tror inte jag kommer klara hela grav. med dessa smärtorna utan kommer behöva medicin för så här ska man inte ha det... tur jag har en tid till läkaren på mvc på tisdag nästa vecka. Då ska jag ha medicin!! Bältet gör ONT att använda.. kryckorna går att använda när jag inte har barnen med mig ute.. inne går det ju bättre.. men lilleman åker vagn så den får bli min rullator ute... detta är en jäkla skitgraviditet och jag kommer aldrig skaffa fler!

  • 2barnsmorsa
    ollileah skrev 2010-02-16 18:54:38 följande:
    Kan ju vara foglossning -diagnosen ställs mha anamnes och tester hos sjg och/eller läkare. Är det foglossning så är ju trappor och stegar det sämsta man kan göra så det skulle i så fall vara en klok idè att byta uppgifter När jag väntade hos sjg hade jag ingen lust att sitta ned -får så ont efteråt och det är segt att komma igång med stå/gå. Plus att jag hade mitt "kära" bälte på mig. Stod i väntrummet (består av en korridor med ngr stolar i) och försökte låtsasläsa alla anslag på väggen. Kände mig som ett fån så jag gav upp efter 7min. Hann väl sitta i ngr minuter, sen var det min tur och det var dags att resa sig upp och vanka fram som en anka igen Snabbmakaronen: bor du norr/söder om Sthlm? Vattenhuset har vattengympa på flera håll -därför kan man gå flera gånger i veckan om man bara är villig att åka mellan olika ställen. Tex finns Sickla och Älvsjö söder om stan. Ska även finnas på haninges sjkhus men jag hittade aldrig vilken organisation som har det... i stan finns det på Rosenlunds sjkh (söder) Själv bor jag i södra Sthlm och har därför koll på de delarna... Schnappi: Om TENS gör ont ska du skruva ned intensiteten -ibland klarar man mer i början och behöver skruva ned efter ett tag. Det ska inte göra ont. Min erfarenhet är att även myrkrypningarna brukar minska. Sen kan jag få som myrkrypningar när cirkulationen kommer igång, men det känns lite annorlunda mot när det sticker för att TENS-inställningen är för hög.
    Jag bor oxå på södra delen.
    Jag går på vattenhuset i älvsjö och har även gott i sickla.
    Men nu hör det till saken att jag tycker det är lite för dyrt att gå på två kurser.
    jag kan få fysik på recept av sjukgymnasten men de gäller inte på vattenhuset. jag har inte bestäm tmig hur jag skall göra.
    går du oxå på vattengympa på vattenhuset i älvsjö eller?

    linda
  • ollileah
    2barnsmorsa skrev 2010-02-16 22:33:15 följande:
    Jag bor oxå på södra delen. Jag går på vattenhuset i älvsjö och har även gott i sickla. Men nu hör det till saken att jag tycker det är lite för dyrt att gå på två kurser. jag kan få fysik på recept av sjukgymnasten men de gäller inte på vattenhuset. jag har inte bestäm tmig hur jag skall göra. går du oxå på vattengympa på vattenhuset i älvsjö eller? linda
    Nej, jag går i sickla
    Korpen Tyresö har vattengympa som receptet ska gälla på om jag minns rätt, då är vattengympan inte för gravida utan det är mest gamla gummor och gubbarr men en och annan gravid brukar dyka upp Kan vara värt å kolla -korpen har ju andra anläggningar så det kan ju finnas nåt i närheten av där du bor. Håller med om att det blir hutlöst dyrt med flera st av vattenhusets kurser. Kommer kanske till Älvsjö nån gång, har lite igen-badning att göra då jag betalat för full kurs men anmälde mig efter att första gången var avklarad -så jag är en riktigt bra kund. Betalar fullt trots att kursstart redan varit -så desperat var jag
  • 2barnsmorsa
    ollileah skrev 2010-02-16 22:39:54 följande:
    Nej, jag går i sickla Korpen Tyresö har vattengympa som receptet ska gälla på om jag minns rätt, då är vattengympan inte för gravida utan det är mest gamla gummor och gubbarr men en och annan gravid brukar dyka upp Kan vara värt å kolla -korpen har ju andra anläggningar så det kan ju finnas nåt i närheten av där du bor. Håller med om att det blir hutlöst dyrt med flera st av vattenhusets kurser. Kommer kanske till Älvsjö nån gång, har lite igen-badning att göra då jag betalat för full kurs men anmälde mig efter att första gången var avklarad -så jag är en riktigt bra kund. Betalar fullt trots att kursstart redan varit -så desperat var jag
    Nu är vi lite utanför ämnet Jag gick där i höstas.
    närmare hemma med älvsjö
    men min instruktör sa man kunde ta igen det efter kursen slut för då börjar en ny kurs...kostigt att alla säger olika

    tack för tipsen om korpen

  • Pishi

    nallen83, det var som om jag hade skrivit det inlägget!!

    Jag har haft det som du! Fick det med första barnet och blev aldrig bra. Nu med denna graviditet kom det i v.7 och har bara blivit värre.

    Har också en 2,5 åring hemma. Han är jättesnäll och förstående men han har sina trots stunder. Som när jag var med honom på BVC och hela han blev som spagetti o kastade sig o grät. Det är tungt!

    Jag jobbar halvtid o det är en pina! Varje dag är en plåga att ta sig till jobbet. Dessutom har de inte förståelse för mina besvär. Jag jobbar på en mansdominerande arbetsplats där tjejerna är väldigt karriärinriktade i min ålder och alla tävlar om den bästa positionen. Så när jag vill jobba mindre ser det jättekonstigt ut! De tror bara man är klen och gnällig.

    Jag var hemma igår (min lediga dag) och så kom det ett mejl från min chef till alla jag jobbar med om att jag inte längre har mina ansvar och det är någon annan som tagit över allt jag gör!!! Han hade inte ens kollat med mig! Vad ska jag göra nu de resterande 2 månaderna på jobbet då?!! Så dumma de är på mitt jobb! Är bara irriterad!

    Sorry för att gnälla av mig här men är så besviken!

  • nallen83
    Pishi skrev 2010-02-17 12:18:11 följande:
    nallen83, det var som om jag hade skrivit det inlägget!! Jag har haft det som du! Fick det med första barnet och blev aldrig bra. Nu med denna graviditet kom det i v.7 och har bara blivit värre. Har också en 2,5 åring hemma. Han är jättesnäll och förstående men han har sina trots stunder. Som när jag var med honom på BVC och hela han blev som spagetti o kastade sig o grät. Det är tungt!Jag jobbar halvtid o det är en pina! Varje dag är en plåga att ta sig till jobbet. Dessutom har de inte förståelse för mina besvär. Jag jobbar på en mansdominerande arbetsplats där tjejerna är väldigt karriärinriktade i min ålder och alla tävlar om den bästa positionen. Så när jag vill jobba mindre ser det jättekonstigt ut! De tror bara man är klen och gnällig.Jag var hemma igår (min lediga dag) och så kom det ett mejl från min chef till alla jag jobbar med om att jag inte längre har mina ansvar och det är någon annan som tagit över allt jag gör!!! Han hade inte ens kollat med mig! Vad ska jag göra nu de resterande 2 månaderna på jobbet då?!! Så dumma de är på mitt jobb! Är bara irriterad!Sorry för att gnälla av mig här men är så besviken!
    Förstår precis vhur du känner och mår....Men om du verkligen mår som du gör så tycker jag inte att du ska pina dig igenom jobbet, du måste få vila hemma mer än vad du gör....
    Din chef verkar inte ha nån känsla för empati eller dina kollegor , det är verkligen synd...
    det är lätt för mig å säga men försök att undvika att tänka på vad de tycker, du måste göra vad som är bäst för dig....

    Jag har varit heltidssjukskriven sedan v-13 fast med ett litet brejk där jag försökte jobba 3 veckor halvtid(gick inte)....och de veckorna jobbade jag för att jag ville inte visa mig svag för kollegorna men jag fick slå mig själv på fingrarna för jag mådde så dåligt....
    jag mådde så psykiskt dåligt sedan v-10 att jag bara gick ner i vikt ända tills v 25...sen började jag kunna slappna av att vara hemma...

    Dina besvär kommer bara att bli värre ju mer du utsätter dig för det som gör ont...
    Jag har bara varit hemma, sängliggande sedan ett tag tillbaka och ändå så blir allt värre....

    Du får gnälla hur mycket du vill för det är jobbigt och man måste få ut det nån stans....
    skriv gärna mera till mig om du vill, mejla eller skriv här...

    kram
    ~* Wilmer 070826 Bebis beräknad 100316*~
  • ollileah

    Idag var en riktig skit-dag!


    Jag lämnade på dagis och alla barnen var ute på gården -de hade fått flytta till en annan gård pga snöskottning på taket. Jag upptäcker att jag glömt dra ned min snart 3-åriga dotters overall nedanför kängorna dvs de slutade ovanför skorna och all snö kommer in. Det går inte att leka så. Själv kan jag inte böja mig ned och dra ned hennes overall, det är bara omöjligt. Vi brukar göra det på soffan i hallen på dagis, hon får stå upp så jag inte behöver böja mig ned. Men istället för att gå tillbaka in -eftersom de var på en annan gård en bit bort- så bad jag alltså fröknarna om hjälp med att dra ned en overall på skorna. Och jag blev nekad! Det slutade med att jag lyfte upp dottern på en snövall för att det överhuvudtaget skulle vara möjligt (lyfta gjorde ont) jag böjer mig ned och ordnar allt men kommer knappt upp igen till stående -särskilt inte eftersom jag tappat ena kryckan som tack och lov en annan 3-åring var snäll nog att ge mig. Efteråt frågade fröken: "gick det bra?!" NEJ, svarade jag. Sen lämnade jag sonen på hans avd och satt mig i bilen. Då bröt jag fullkomligt ihop och bara storgrät i en halvtimma. Det enda i mitt vardagsliv som fortf fungerar är matlagning och att lämna på dagis. Det är möjligt, om jag fortsätter att försämras successivt (som jag hela tiden gör för varje vecka) så finns väl tyvärr en rullstol och hägrar i horisonten framemot sommaren (även om jag ska göra allt jag kan för att inte hamna där) och att jag inte kommer kunna lämna sen. Men det ska fanimej inte vara så att jag inte kan lämna för att dagis-personalen inte kan dra ned overallen på kängorna på en 3-åring! Och att behöva be om hjälp -jag är verkligen inte den som ber om hjälp och jag hatar att göra det. Min mamma har handlat mjölk och bröd de senaste dagarna då min man jobbat sent. Jag kan inte längre vara med på barnens gymnastik. osv osv Det är så jobbigt att ha det så här och när man då får ett sånt bemötande så är det bara för mkt... Min man tänker prata med dagis -men det tycker jag inte behövs. Jag bestämde mig för att om jag glömmer det här nån mer gång -då går jag tillbaka hela vägen och gör proceduren i soffan i hallen istället -tänker inte be ngt mer om hjälp! Klarar mig själv och ska visst fortsätta lämna! Det ska inte få tas ifrån mig än i alla fall förrän det beror på mig och ingen j*a personal!
    Sen fortsatte dagen i samma stil -åkte för att hämta en bok på bibblan som jag väntat på men den var ivägskickad till ett annat bibliotek (1.5 timma för ingenting när jag mådde skit och bara ville vara hemma), åkte till mina föräldrar (kan inte vara hemma pga husbygge) men hade tappat nyckeln, ringde min man för att istället luncha ihop och köper då kläder när jag väntar på honom (går bra med ryggsäck) men tanten i butiken larmade inte av så jag tjöt när jag skulle gå ur affären. Till råga på allt så hade expediten lämnat undervåningen så jag fick ta mig till andra änden på övervångingen... sen åkte jag till mamma (som kommit hem) och lade mig på gästsängen och bara sov i några timmar. Jag har några deppdagar i veckan i samband med att jag haft ondare och brukar då försöka hålla mig ur vägen för omvärlden. Men idag lyckades jag inget bra Det är bara så jobbigt att ha det så här! Men men nu är jag människa igen och det är hög tid att gå och lägga sig. -Hoppas nästa dag blir bättre!
  • 060810

    Jag får tårar i ögonen när jag tänker på hur du har det!!! Fy fan vad dåligt av personalen att inte hjälpa dig!! Hur svårt kan det va??
    Jag sätter mig alltid på en bänk och klär av och på ungarna inne på dagis (de lämnas till frukost) och hade inte de bänkarna funnits så hade personalen fått hjälpa mig, för de ska inte heller få ta ifrån mig hämtning och lämning (har i o f s ingen annan som kan göra det, men ändå) för något liv måste man få ha kvar.
    Min mamma kläckte ur sig häromdagen (då när jag hade så jävla ont): Ja men använd ditt bälte då så du inte får ont..   Hallå??! Jag FÅR ONT av bältet av någon jävla anledning så det gör saken bara värre. Ibland har jag det på korta stunder.
    Igår när hon var här tvingade hon mig att städa och sen hade jag så jävla ont på kvällen att jag låg orörlig i soffan.. :(
    Vi får hoppas på en bättre dag idag! :) Min lämning gick bra för 3 åringen klädde i stort sett av sig själv och min snart 2 åring var väldigt sammarbetsvillig för att vara honom idag. :)
    Bara den här jävla snön som ska försvinna för inte mår man bättre när det är kallt och snöigt...
    Vilken vecka är du i nu förresten? :)  Jag är i v. 14 (idag enligt sista mens)

  • 2barnsmorsa

    Shit alltså tycker synd om er allihoppa. Jag har ju inga barn som ska lämnas och hämtas. Jag har bara mig själv. JAg tycker det är jobbigt.

    Är det ngn av er som har graviditesförsäkring, som ni har sökt ersättning för era foglossningar. Jag skall ringa i eftermiddag och se vad de säger. För vad jag förstår så kan jag få ersättning. Dock inte mycket men 1000kr är bättre än inget.....

    Nu ska jag försöka ta mig till bilen i all modd och soppa bilen (

    Ta hand om er...

    kram

    *Tillsammans är vi starka*

  • 060810

    Ersättning från gravidförsäkring? Nä det har jag inte fått... Har Trygg Hansas gratisförsäkring i o f s och den täcker inte ett skit i stort sett. Tog den mest om något händer bebis '(att den dör tex) men den täcker ju inget som rör mig som mamma direkt. Jag har även en egen sjuk och olycksfallsförsäkring men via den får jag nog inte heller någon ersättning.

    Idag har jag rätt så ont, men måste in till stan... :( Vet inte om jag ska göra det med eller utan barn bara.... Med barn kan jag hålla i vagnen som stöd, men måste passa på dem hela tiden, utan barn, inget att hålla i då jag inte vågar gå med mina kryckor i snön...
    Får se vad jag kommer fram till. Är lite sugen på att köpa något till bebis idag med, men vet inte vad... :p

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!