• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • t0va

    En fråga... om ni sitter med benen raka och vinklar foten utåt och innåt gör det ont i höften då? Satan villken smärta som kom nu. Urk... och jag som har så mycket att göra. Vi ska flytta mitt upp i allt också. Är i v.14 nu. 

  • längtar och väntar

    Jag hoppar in i tråden! Har också foglossning!


    Är i vecka 25+4 nu och har varit sjukskriven på halvtid sen 5-6 veckor tillbaka. Fick foglossning konstaterad i vecka 15, men haft känningar sedan vedcka 10-11. Har även ischiasproblem och låsning i höften.
  • Kima89

    Här har vi en till som lider av foglossning. Har haft det sen vecka 11 ungefär.
    Har haft enbart baktill fram tills nu för några veckorsen. Har nu börjat känna av det där fram med. Men mest när jag ligger ner och ska vända på mig i sängen. Vissa dagar skriker jag av att det gör så ont. Går inte med kryckor. Men har mitt stödbälte som hjälpt mig otroligt mycket.

    Dessvärre orkar nog inte min stackars sambo lyssna mer på mitt gnäll om hur ont det gör. Men han ser på mig hur ont de gör och har börjat fatta allvaret.
    Är nu i vecka 29(28+3) Och jag saknar verkligen att kunna göra alla det där sakerna som jag kunde förut. Bara att plocka ihop tvätt är plågsamt vissa dagar.

    Jag har nog inte den svåraste graden av foglossning, men det gör ju skit ont ändå. Vissa dagar får jag ha hjälp för att komma upp ur sängen, är inte sambon hemma så får jag gunga mig ur sängen trots att det gör ont. Men är glad så länge jag klarar av att köra bil.


    ¨~*BF 100511 Längtar så efter dej*~¨
  • Queenofice

    Här är en till som har foglossning, men tycker jag att jag inte har sån svår som ni beskriver det :( Jag har haft foglossnings besvär sen oktober och blev då helt sjukskriven mycket pga mina arbetsgivare som vägrade ha en som jobbade 50% men men. Min foglossning har bara blivit värre och värre och nu när jag är i v 38 så är de outhärdligt. Jag har fått säga nej till två pass med vatten gymnastik då jag har svårt att ta mig till platsen. :( De är jätte skönt att få bara vara i det varma vattnet. Jag går med kryckor sen strax före jul och har nu dem två senaste veckorna fått börja gå med dem inne. Sjukgymnasten gav de inte som förslag till mig utan jag tog upp det själv med råd av en bekant. De är de bästa jag har krävt någongång. Jag ligger näst intill hela dagarna i sängen då jag inte kan sitta upp.
    Än så länge har jag kunnat köra med manuell växlad bil utan problem. Problemet har vart att ta mig till, från, i och ur bilen.
    Angående vatten gympa kan jag rekomendera i sthlm att kolla upp rehab bassänger som är kopplat till landstinget. För då går det på högkostnadskortet.
    Kan varmt rekomendera Må bra hälsan i Mörby C och sjukgymnastiken på DS. Sen borde de ju kanske finnas något på KS också. Dem tidigare nämda är då grav grupper. Har kvar bassäng träningen där jag bor då jag inte behöver ta bilen utan bara behöver gå några hundra meter, men då är det i vanlig sjukgymnastikgrupp.
    Jag fortsätter och följer den här tråden för man får då inte direkt mindre ont och vill gärna skriva av sig lite :p

  • ollileah

    Välkommen in i tråden alla nya

    Den här helgen har jag tagit det väldigt lugnt och jag har inte alls lika ont idag som jag brukar ha på månd Så det finns lite hopp ändå!

    Min stackars man får ju höra mitt gnällande vare sig han vill eller inte, men det känns bra å kunna gnälla av sig här så spar jag in lite på hans kvot


    t0va skrev 2010-02-20 16:22:51 följande:
    Någon mer som har superont i svanskotan, känns som om den skulle vara bruten. 
    Jajemensan, den känslan känner jag igen!

    Jag var iväg på teater igår, biljetterna var bokade sen långt före jul, men jag väntade in i det sista innan jag bestämde mig för å gå. Vi hittade en parkering 10m från ingången, (jag slapp gå långt i snömodden) föreställningen var 1tim 10min lång(Hade med extra sittkudde och kan sitta runt 1 timma i sträck innan värken blir för stor) och sen åkte vi därifrån. Så det gick riktigt bra att åka iväg och det var otroligt skönt med lite miljöutbyte!
  • 060810

    Varför skulle dumma jag ställa mig o dammsuga? Gjorde bara en liiiten del av vad jag borde gjort men nu mår man inget vidare i höfterna o ryggen... :(
    Mår illa som en tok idag med... Funderar starkt på att skita i mitt möte idag i stan.. orkar fan inte åka dit... sen ska jag ha klädparty ikväll. där behöver jag inte göra så mycket, men ska ju gärna ha ett gott humör i a f. :) men får se hur det känns sen. nu ska jag vila i 30 min har jag bestämt, sen får jag se hur jag mår o vad jag orkar. Måste bli bättre att lyssna på min kropp.

  • Queenofice

    Ja hushålls arbete överhuvudtaget är då ingen hit. Jag dammsög i lördags och de skulle jag inte ha gjort :( Var helt slut då gästerna kom *korkat*

  • 060810

    Jag har fortfarande inte tagit mig upp ur soffan. Är så rädd att ha sjukt ont o att behöva gå o kräka... Måste sitta på huk när jag kräker för annars får jag en sån blockering o det funkar inte... Det gör sjukt ont!! har kunnat ligga på sidan innan eller sitta, men det funkar inte längre, så nu är det hukläge vid toan.. Har en pall med som jag ibland kan sitta på...
    Blä att man ska få dessa två komplikationer ihop.. Foglossning + illamående från helvetet.
    Ska kanske försöka sova en stund o se om jag mår bättre sen.
    Tack för att ni finns! Har ingen annan som direkt förstår mig.. :(

  • längtar och väntar

    Igår fick jag ont på ett nytt ställe, har säkert med foglossningen att göra. Kändes mycket värre än den låsning jag får i höften.


    Jag fick ont på vänster sida, på insidan av låret men högt upp kan man säga.. Hänger ni med? Är det fogarna?
  • AnkiFalun

    Hej på er..
    Måste fråga jag är i vecka 23..
    Och har fått så ont långt ner som jag antar är fogarna det gör även ont i rygg/ rumpa, och strålar ner i benen. Att ta på sig byxorna och ta upp benen så pass lite
    gör ont. Vad tror ni är detta foglossning?

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!