• Fantastic 4

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    Här pratar vi vidare om våra små troll som föddes i oktober 2007{#lang_emotions_heart}, om deras syskon, om ev nya syskon och allt mellan himmel och jord!!! Välkomna nya som gamla !!!


    Mamma till 4 underverk!!!
  • Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11
  • Nufsan

    Hej tjejer =)

    Anksan, vad spännande att du har så nära =)

    Jag hade nog också hellre satsat på en bättre begagnad syskonvagn, men det är ju så olika... En del barn kanske inte alls gillar vagn. Jag personligen tycker nog att en 2,5 åring är lite liten för att kanske stå längre stunder på en ståbräda, men det är ju så olika från barn till barn.

    Här har vi sjukstuga IGEN... blir galen på dagis och alla sjukor! Jonna och Karl har åkt på världens hosta och genomförkylda, Jonna har feber, men det har Karl än så länge klarat sig ifrån.

    Var och vägde och mätte Jonna så 2 ½ år så vägde hon 13,2 kg och var 93 cm lång. Det var första gången på 1 år som hennes kurva började peka uppåt igen, men hon ligger fortfarande under medel.


    Här äts också på donken =P Jonna älskar det och säger Hallibulla = Hamburgare, när hon ser skylten, haha!


    ♥ღ♥ 4-barns mamma till tre prinsessor och en prins ♥ღ♥
  • Anksan

    Fniss! Isak säger "böjja" om hamburgare. Låter nästa exakt likadant som ordet för blöja..kan bli lite knas ibland ;) Annars är favvoriten på mcdonalds "äpplebloos" = äppeljuice.

    Ja mkt snö har vi ju inte här direkt.(förutom i vinter) Och allt för långa promenader tar vi i ärlighetens namn inte heller. Vi får helt enkelt utvärdera efter hand. Men en begagnad syskonvagn är inte alls omöjligt att det blir iaf... Just u tycker Isak det är jättekul att åka vagn och ber om det bara man öppnar dörren ibland... Typiskt.. ;)

    usch vad tråkigt med sjukstuga! Inte roligt med sjukdomar. Isak har vaarit rätt förskonad. Värre med mig, känner mig jämt förkyld.

    Har inte varit och vägt Isak på evigheter men det borde ju vara dags. Men hemma på åvgen så väger han strax över 12 tror jag. Och är en bit över 90 cm skulle jag tro. 92-byxorna är i kortaste laget nu iaf,

  • Nufsan

    Det är så roligt tycker jag när barn inte pratar rent =P Jag har två stora tjejer som har pratat rent från dag 1 och nu har jag en som pratar bra, men har rätt roliga ord här och där och R är ÄJ =)

    Då är Isak också en smalis =) Bvc-sköterskan sa att Jonna var en långsmalis

    Som gravid är det ju så svårt och bli av med förkylning, så jag hoppas att det lättar så snart liten tittar ut!

    Spännande att följa dig och se vad det blir för något! Du får hålla oss uppdaterad hur det är med känningar =P Jag som inte ska ha fler, får gotta mig i andra förlossningar ist


    ♥ღ♥ 4-barns mamma till tre prinsessor och en prins ♥ღ♥
  • Anksan

    Ja Isak är en tunn liten grabb.
    Han har en del roliga ord helt klart. Han är inte sådär jätteutvecklad på språket men bbblar en hel del ändå.  "Söttbil" är ngt vi inte kan ta ur honom ännu iaf. Det betyder LASTbil. Knasunge. Han är dock rätt väl utvecklad på den motoriska biten. Smidig kille. Vi har bytt dagis till honom (nära där vi bor) och även här liksom hans förra har de tyckt (tycker) att han är väldigt rörlig och smidig. Då jag inte har ngt att jämföra med så litar jag på de. =) SÅ det där de säger att de är bra på antingen det ena eller det andra stämmer iaf på honom

    Jag hoppas också täppn försvinner pronto efter bebis kikat ut. FÖr detta är stökigt. Varit täppt och snorig sedan ja 3 månaden kanske.

    Ska försöka mätta ditt förlossningsbehov nufsan ;) Ska bli spännande att se hur det blir denna gången faktiskt. Har liksom glömt hur ont det faktiskt gjorde. Som tur är. Med Isak startade det ju lite plötsligt med att det brast som ett gummiband i magen, upplevde jag det som. Utan att ha haft minsta känning. 17,5 h senare ploppade han ut. Natten var jobbig, å mkt minns jag. Jag var såååå trött! SÅ jag hoppas denna förlossning går lite snabbare.

    Hur var det för er som har flera? Har det gått snabbare och smidigare för er? Eller tvärtom kanske?

  • majsan801

    Anksan min thea kom ju ut på 1h efter första värk. Hade ju iofs inte jätte lång förlossning med oliver heller ca 7h men den här gick undan kan jag lova.

    Hemma är det mörker som vanligt men hoppas på ljusning. Det här med tänder var ju inte riktigt theas grej. Mega ont i munnen sen fick hon magsjuka lördag natten och är fortfarande febrig och har jordens diarre. Om det är tänder el inte vet jag inte. Värst är ju som vanligt sömnen den obefintliga. Men jag lever på hoppet att om hon får bli frisk nångång så kommer hon kunna sova lite bättre. Jag ska försöka sluta amma på natten och ge välling ist för att se om hon står sig bättre.

    Olivers språk är haha allt annat än bra. Ofta kan jag förstå han men lika ofta så är det bara helt obegripligt. Men han lär sig mer och mer så han gör ju framsteg och försöker ju verkligen härma. När det blir fler människor omkring oss så blir han så fjamtig och då förstår man inte mycket men när vi är bara familjen då går det bra tycker jag.

  • Nufsan

    Anksan, mina har varit 12 timmar, 4 timmar, 5 timmar och 4 timmar =))
    Håller tummarna att det går fortare!

    Majsan, vad jobbigt med Theas tänder. Karl håller också på och får två st och han är supergnällig, förkyld, hostar, lös i magen om vart annat, så det spökar rejält här med.

    Jonna fjantar sig också emellanåt så man inte förstår ett ord vad hon säger, men när hon inte får nå svar så brukar hon skärpa till sig


    ♥ღ♥ 4-barns mamma till tre prinsessor och en prins ♥ღ♥
  • zummar

    Anksan: MIn andra förlossning var MYCKET lättare än första. tog nästan lika lång tid men var lättare eftersom jag visste vad som skulle hända.
    Andades mig igenom de flesta värkar o hade inte äns lustgasen på högsta. SUperbra med profylax-andning!

    Jag kände mig väl mer i kontroll den här gången så därför var det lättare.

  • trazzlan

    anksan: Jag säger som de andra i tråden ang syskonvagn...de ÄR inte så stora och man kan bli väldigt trött. Men om du ändå vill testa utan så rekommenderar jag bärsjal istället för tex babybjörn. Kolla på sjalbarn.se för att se vad det finns om du är intresserad...

    Mina förlossningar tog 36h, 24h, 24h och en halvtimme (snittad sista gången) men jag säger som zummar det var väldigt mycket lättare de andra gångerna eftersom man visste vad som skulle hända och inte blev rädd för smärtan.


    Tänk att få fyra så unika gåvor!
  • Fantastic 4

    Anksan: Min förlossningar har tagit 5h, 4h, 2h, och 1,30h från första värken och instämmer m de andra att det blir bättre för varje barn!!
    Syskonvagn hade jag m både nr2 och nr3 och det e något som jag starkt rekomenderar!!!

    Här är E just nu i ett rent solskenshumör (peppar, peppar).....han pratar konstant, vissa ord är det bara vi som förstår....men annars pratar han hyffsat rent!!! Här om dagen så sa en tjej på hans avd: min mamma e finfin. då hade E sagt: min mamma e inte finfin, hon e söt !!!!

    Majsan: Skönt att dom ej hittade nån tumör!! När E fick tänder så hade han feber och diarre i flera dagar!!!

    Börjar se fram emot våran bulgarien resa 22 maj....hoppas bara det j***a askmolnet försvinner tills dess!! Nattjobbet börjar ta ut sin rätt, känner mig typ ständigt bakis då jag e ledig och även fast jag går å lägger mig runt 22 så kan jag ej somna förräns ca 02 på natten.....behöver semester!!!


    Mamma till 4 underverk!!!
Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11