• Fantastic 4

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    Här pratar vi vidare om våra små troll som föddes i oktober 2007{#lang_emotions_heart}, om deras syskon, om ev nya syskon och allt mellan himmel och jord!!! Välkomna nya som gamla !!!


    Mamma till 4 underverk!!!
  • Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11
  • Solrosen82

    Snostjärna: Kul att se dig igen och grattis till viktminskningen! När blev du opererad?

    Nufsan: ÅÅh va kul med en shoppingsväng utan barn :)

    Zummar: Mysigt att ha karln hemma ;)

    Här har värsta trotsen börjat smyga sig på mer och mer. Idag skulle vi klä på oss och gå med boben till affärn och handla lördagsgodis. Zack vägrade lämna nallen och när jag tog den och började gå så bröt helvetet lös för andra gången på några dagar. Han skrek och grinade och sa att han ville vara hemma. Men Meja ville ju såklart gå, så jag tog han i handen och så gick vi. När vi kom in på affärn så rann allt av han och min goa lilla kille var tillbaka igen.

    Var till Intersport i torsdags och då började han grina och skrika i bilen på vägen dit. Sa att han ville vara hemma. Då fortsatte han inne i affären och slutade inte förrän efter ett tag. Syrran som var med kunde inte förstå att jag kunde gå omkring där inne och se så lugn ut. Jag vägrar ge mig även om jag har god lust att bara skita i allt när han sätter igång. Hur e det för er andra? Tycker ni att jag gör rätt som inte ger mig?

  • majsan801

    Solrosen sånt där är svårt. Jag har ju faktiskt medlidande för andra människor och tycker inte att barn ska få bete sig hur som så jag går ut om oliver skriker och har sig vilket händer. Oftast räcker det iofs att man ger han en frukt eller nått så blir humöret bättre. Han lider av blodsockersvängningar som sin mor. Nej men allvarligt så beter han sig oftast men inte alltid. Då går någon av oss iväg med honom. Jag hatar själv ungar som skriker i affärer så då tänker jag att folk ska slippa min.

  • tussimamma

    Solrosen- jag tycker du gjorde rätt. Barn som inte kommer nån vart med sitt skrikande borde ju sluta efter en tid eftersom det inte är nån ide.

    Jag mår dåligt av att barn skriker i butiken. Men då tänker jag mest på små barn. Kan inte med folk som låter bebisar ligga o yla. Blir arg rentav. Gå och gräva i grejer o kläder o tjafs medan ungen ylar. MEN nu är ju inte våra barn några bebisar utan riktiga små härskare. ;)
    Det gäller att visa vad som är ok och inte.
    Större barn blir jag mest irriterad på. Inklusive egna. Ser jag en förälder som är lugn o förklarar för sin skrikunge att nu är det såhär o vi köper ingen godis idag etc så brukar jag snarast bli imponerad. Ser jag en arg förälder gå ut med sitt skrikbarn så blir jag mer illa till mods över att hela situationen "flippat ur"

    Sen vet jag inte. Är man konsekvent gång efter annan med exakt samma situation o barnet ändå bara gapar, så är det kanske läge att tänka om.

    Sen är jag tveksam till hur långt man ska gå. Jag låter generellt Mira ta med nallen etc hitodit o överallt eftersom hon lever sig så in i sina lekar och verkligen blir ledsen över att lämna bebisen (dockan) hunden, katten el vilket som om hon måste lämna. Oftast lyckas vi ändå övertala att dockan kan bli stulen, tappas bort etc när vi går in i butiken o därför måste sova i bilen under tiden vilket hon accepterar (oftast)

    Märker detta blev lite råddigt men hinner inte skriva rent. Måste rusa
    Trevlig fortsättning på helgen!

  • Solrosen82

    Majsan: Ja det där med att andra störs av oljudet e ju nästan värst. Själv kan jag ta det ganska länge eftersom att jag vet att det bara e en "ålder", men det e ju inte kul för de andra i butiken. Nu visste jag att alla i butiken är småbarnsföräldrar, så de förstår. Sen skulle jag handla där och det tackar de ju inte nej till. ;)

    Tussimamma: Tack för dina åsikter. Jag känner som dig när jag ser folk som inte kan hantera sina barn lugnt och sansat. Det känns som att de inte har kontroll över situationen. Sen kan ju alla ha en dålig dag då de inte orkar vara diplomatiska och inte har nåt tålamod.
    Bebisar som skriker mår jag också dåligt av, var e föräldrarna typ??!! Att en bebis skriker e ju ett tecken på att den vill nåt. Inte bestämma som vara 2,5-åringar.

    Jag försöker att alltid ge barnen ett val, så att de får känna att de bestämmer lite. Sen frågar jag ofta varför? och vad vill du? Zack blir nästan alltid tyst och så ser jag hur han funderar. Han ser ut som att han tänker: -Ja, hur var det nu, varför är jag arg..? :)

    Det kändes inte bra att ta nallen för honom, men eftersom att jag redan sagt att de inte får ta med sig nåt så ville jag hålla fast vid det... Får se till att välja mina ord nästa gång. ;)

  • trazzlan

    solrosen: Ja man får välja sina konflikter Här har vi små anfall ett par gånger per dag men jag tröstar mig med mantrat "det är bara en period"


    Tänk att få fyra så unika gåvor!
  • Solrosen82

    trazzlan: Ja det är ju onekligen lättare att stå ut nu andra gången... :)

    Här har vi haft en väldigt konstig natt. Vaknade av att Zack började spy och när vi städat upp och fått han i säng och somnat om efter flera kräk-attacker, så plingade det på dörren. Där stod polisen, de ville komma in och ställa lite frågor om vi sett nåt skumt. Huset längst ner brann nämligen.
    Idag har vi fått klart för oss varför de kom mitt i natten. Mannen som bodde i huset dog och de misstänker mordbrand. Sen har vi fått höra att han misstänktes vara Pedofil!! Där går vi förbi varje dag till dagis, han bodde nämligen granne med dagis!

  • trazzlan
    Solrosen82 skrev 2010-03-28 13:28:08 följande:
    trazzlan: Ja det är ju onekligen lättare att stå ut nu andra gången... :)Här har vi haft en väldigt konstig natt. Vaknade av att Zack började spy och när vi städat upp och fått han i säng och somnat om efter flera kräk-attacker, så plingade det på dörren. Där stod polisen, de ville komma in och ställa lite frågor om vi sett nåt skumt. Huset längst ner brann nämligen.Idag har vi fått klart för oss varför de kom mitt i natten. Mannen som bodde i huset dog och de misstänker mordbrand. Sen har vi fått höra att han misstänktes vara Pedofil!! Där går vi förbi varje dag till dagis, han bodde nämligen granne med dagis!
    Oh herregud vilken helg ni haft! {#lang_emotions_surprised}
    Tänk att få fyra så unika gåvor!
  • Line79

    Solrosen- Fy vad läskigt!

    Skönt att jag inte är ensam med sko problem. Kanske en londonresa med skoshopping skulle vara något. Undrar om maken blir glad om jag föreslår det...

    Det blev en väldigt intesiv vecka förra veckan. I tisdags åkte vi till akuten med lillskrutt. Hon varken åt, drack eller pratade & bara grät. Det visade sig att hon var TOK förstoppad. Magen har fungerat men tydligen inte helt utan det har bara byggts på i tarmen. Med lite klyx så bajsade hon ut ett helt påskägg! Stackars liten

    I fredags var det min tur. Hade haft ont i magen i två dagar & kunde inte heller äta eller dricka. Mådde illa & kräktes. Så min födelsedag firade jag på sös akutintag.
    Jag var dock inte förstoppad utan har troligtvis fått gallsten. Idag är första dagen som jag sitter uppe. Hela helgen har jag bara sovit, sovit & sovit. Har nästan inte fått i mig någon mat & mår bara illa.

    Snöstjärna- Grymt imponerad, 30kg!!! Grattis

  • Shannara
    Solrosen82 skrev 2010-03-28 13:28:08 följande:
    trazzlan: Ja det är ju onekligen lättare att stå ut nu andra gången... :) Här har vi haft en väldigt konstig natt. Vaknade av att Zack började spy och när vi städat upp och fått han i säng och somnat om efter flera kräk-attacker, så plingade det på dörren. Där stod polisen, de ville komma in och ställa lite frågor om vi sett nåt skumt. Huset längst ner brann nämligen. Idag har vi fått klart för oss varför de kom mitt i natten. Mannen som bodde i huset dog och de misstänker mordbrand. Sen har vi fått höra att han misstänktes vara Pedofil!! Där går vi förbi varje dag till dagis, han bodde nämligen granne med dagis!
    Oj, vilken natt... Hoppas i alla fall att Zack mår bättre nu. Otäckt när mord och brand sker inpå stugknuten...

    Sitter här och läser ikapp och läst om nallen och om att hantera barns starka viljor. Blev lite full i skratt. Mitt morgoninlägg på bloggen spårade ur och kom att handla just om barns stönighet i den åldern... haha
Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11