• Fantastic 4

    Bebisar födda oktober 2007, del 11

    Här pratar vi vidare om våra små troll som föddes i oktober 2007{#lang_emotions_heart}, om deras syskon, om ev nya syskon och allt mellan himmel och jord!!! Välkomna nya som gamla !!!


    Mamma till 4 underverk!!!
  • Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11
  • Nufsan

    Shannara, din blogg är bara svart, ingen blogg-text utan bara informationen syns!


    ♥ღ♥ 4-barns mamma till tre prinsessor och en prins ♥ღ♥
  • Shannara
    Nufsan skrev 2010-04-14 06:55:59 följande:
    Shannara, din blogg är bara svart, ingen blogg-text utan bara informationen syns!
    Något har hänt så den tar lite tid på sej... Hav tålamod kära du... :D Jag håller på att leta efter vad som är galet...
  • Solrosen82

    Majsan: Kramar till er! Hoppas att det inte är nåt allvarligt och att det försvinner av sig själv.

    Zummar: Ang. Bjästa så håller jag med dig. Jag såg uppdrag granskning och var fly förbannad. Men man får absolut inte sänka sig till deras nivå!

    Nufsan: Men guud va duktig hon är på att rita!! :)

    På tal om rita... När börjar barn kunna skriva sitt eget namn? Meja kan skriva sitt nu och är väldigt intresserad av bokstäver, klockan m.m. Är hon normal eller tidig? Har så dålig koll på det där...

    Här fortsätter Zacks tjuriga utbrott komma lite då och då och han prövar verkligen mitt tålamod. Men jag har kommit på hur jag ska göra för att det ska funka bättre. Jag frågar han vad han vill, bekräftar det han säger och säger sen vad som gäller. Återupprepar samma sak till han lugnar sig. Är han helt oresonlig så får han vara på sitt rum om vi är hemma. Annars försöker jag avleda han med nåt annat.

  • trazzlan

    solrosen: Ungefär vid 5-6 årsåldern brukar väl de flesta barn bli intresserade av bokstäver och vill skriva osv. Men sedan finns det ju massor som börjar både tidigare och senare utan att det är ngt konstigt med det. Mycket beror på vad barnen är intresserade av.

    Signe har lärt sig att M betyder MC Donalds


    Tänk att få fyra så unika gåvor!
  • Solrosen82

    trazzlan: Då kanske hon e lite tidig då.. Vi behöver börja träna mer på uttal och läsa/sjunga mycket för henne, hon har så otydligt tal. Tror att vi skulle få en remiss till en logoped, där kanske man kan få några tips på hur man kan träna.
    Kul att hon lärt sig MC Donalds. :) Vi äter aldrig där så det är inte aktuellt för våra barn.. Däremot har jag lärt Zack att P=Prutt och B=Bajs, det tycker han e jättekul :)

  • Anksan

    Det är så häftigt att följa de små när de utvecklas.
    Trazzlan: Jättefia teckningar det lär ju vara jättetidigt att rita så.

    solrosen: tror minsann hon är rätt tidig med att skriva sitt namn och så också. Men har hört om några fler som även de är tidiga. Men Vet att min sambo inte läste ett ord förrns han börja skolan i princip. (Han är rätt smart ändå ;) )

    Isak fick en fisherpricedator i julklapp och det dröjde inte länge förrns han lärde sig bokstäverna. Så han kan i princip alla bokstäver redan nu. Men kan inte sätta ihop de till ord förstås. Han säger symboler till orden också. A..anka osv. Det som visas som förklaring till bokstäverna i datorn då ;)

    Jag är som vanligt rätt inaktiv gällande skrivandet men följer vad ni andra skriver nästan dgligen.

    Här börjar det närma sig förlossning. KÄnns helt galet har liksom inte hunnit med alls.
    Har gått in i v 37 idag.

    Förstår int ehur jag ska kunna ta hand om en bebis. Men så var det iof lite med Isak också. Så jag antar att det ger sig när lliten väl tittar ut

    Oj vad tiden går. ska iväg och jobba nu!

    Ha det bra!

  • trazzlan

    solrosen: Vi äter inte heller alls mycket på Donken...kanske ibland {#lang_emotions_embarassed} *ljuger*

    anksan: Men oj vad fort det gått och som sagt snart förlossning!!! Mår du bra? Några känningar? Ska det bli en tjej denna gång då eller kör du liksom jag på säkra kort?


    Tänk att få fyra så unika gåvor!
  • Solrosen82

    Anksan: Va duktig han är! Det är så kul när de lär sig nya saker. Spännande med förlossning snart. Vad säger storebror? Förstår han nåt?

    Trazzlan: Nu låter det som att vi aldrig äter skräpmat, det gör vi, men inte Mc Donalds

  • Anksan

    Ja mcdonken är vi väl bekanta med här. Så bra föräldrar är vi Men inget Isak är sådär överdrivet knas på det ändå.

    Ja snart förlossing helt overkligt. Har shoppat loss lite babygrejer idag iaf, näsdroppar, o dyl så inget avancerat. Amningsnapp och sådant också. Hade ju det med Isak så om jag inte får värsta igeln (hoppas hoppas!) så lär det gå åt.

    Isak har vi trott inte förstått alls, gällande bebis. Men idag när han satt i sandlådan sa han till mig. "bebis" Jag: "Bebis? Vad är det med bebis?" Han: "Bebis, Mamma mage" Så det kände kalasbra. Kanske kopplar han liiite iaf. Vi försöker läsa böcker om syskon och så för honom så vi hoppas han inte får allt för stor chock. Fördelen med att få bebis nu till sommaren är ju att sambon kan vara hemma en hel del så Isak får rätt mkt uppmärksamhet också.

    Gällande kön så ja de flesta säger tjej. Jag är obstinat och säger kille. :D Men visst vore det skoj med en liten tjej. :) Men har fått för mig att jag endast kan få pojkar. Vääldigt logiskt ;)

    Ni som är experter här. Vi har inte tänkt ha syskonvagn. Isak är ju ändå 2,5. Nu i början är vi ju som sagt två så då kan vi ju ha egen vagn till Isak om vi ska ut längre promender. Men har annars hoppats på att klra oss med ståbräda. Och jag tänkte satsa på en bättre bärele som jag skulle unna ha bebisen i stundtals om Isak vill åka vagnen ett tag. Tror ni det kommer funka?

  • Solrosen82

    Anksan: Va roligt att han förstår lite iaf Zack älskar bebisar och har själv sagt att han skulle vilja ha en. Meja hon pratar om det ganska ofta. Jag har sagt att inte nu, kanske sen efter bröllopet. Det svaret nöjer hon sig med.
    Ang. ståbräda så hade det aldrig funkat här hos oss. Det är alldeles för kallt och för mycket snö på vintern. Vi har sålt syskonvagnen nyss och köpt ståbräda. Meja är 4 år och ganska stor, så nu rymdes hon inte med Zack nå mer. Kan ni inte köpa en bättre begagnad som ni har på promenader och så har ni ståbräda när ni shoppar m.m.?

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007, del 11