• Waimea

    Löpartråden 13

    Hej och välkomna till löpartråd nummer 13!

    Här hör alla med ett löpintresse hemma oavsett om man är nybörjare, elitsatsande eller bara nyfiken.

  • Svar på tråden Löpartråden 13
  • Waimea

    Kan ju börja med en rapport från träningen hittills i helgen. I torsdags var jag och en kollega ute och sprang långsamt och stilla på lunchen, sen var det hopplektion och nu, nu äntligen är jag över min rädsla. Jag och gamla räven Calle hoppade allt, och jag bara flinade. Nu så, är jag tillbaks!

    Igår blev det absoluta favoritrundan igen, knappa 13 km kuperad terräng och någon km på asfalt.. jag har inte sprungit den på flera månader, men det var så kul. En del lera, en del snö, mestadels finfina skogsvägar. Mmm. Tror nästan det blir en repris idag, har mamma här och hjälper mig med barnpassning så jag får väl ta chansen när den ges!

    Kaya: Oj, vad massa träning du hunnit med. Vad härligt!

    Isold: Jag är stel som ett kylskåp så jag fattar inte riktigt hur det gick till, men jag tänjde bra länge innan jag kom hela vägen till munnen..

  • ElinMic

    Oj, vad sugen jag blir på att springa när jag hörde om din härliga runda Waimea, men jag har ju min dödstråkiga vilovecka för att läka mina onda benhinnor..
    Längtar som tusan till det börjar tina upp på vägarna här, just nu är det blank-is med pudersnö på.

  • isold2003

    Det blev visst två st Löptråden 13 men jag hänvisar i den andra till den här så kör vi vidare här

    Waimea, vad härligt att höra att hoppningen gick så bra! Och din skogsrunda lät riktigt skön Här går det inte att springa i skogen än på ett tag tyvärr.

    Idag blev det en 18 km runda på morgonen, skönt. Jag jobbar natt kommande vecka så jag hoppas få till lite längre pass i dagsljus. Vi får väl se hur det går, på något sätt blir det aldrig som jag planerar..

  • Kaya

    Kära ni!

    Tack Waimea för vägvisning till nya tråden!

    Nu är jag hemma igen efter en GALET hektisk jobbperiod då jag bodde hos mina föräldrar och var på plats på jobbet (annars jobbar jag ju på distans) från fredag 19 mars till lördag 27 mars. Under den perioden bestämde jag mig för att bara springa, för även om jag kan träna gratis på jobbets träningscenter så kände jag inte för att passa tider eller träna inomhus när det är vår ute (dessutom finns det inget styrkerum där - ! - utan bara en massa gruppträning av slag som jag inte är så förtjust i). Så under de nio dagarna sprang jag sju dagar, olika långa rundor, och hade två vilodagar. Det var jättehärligt! Löpningen blev liksom min dagliga ventil för att hantera stress, hålla förbränningen uppe trots mycket stillasittande, och allmänt hålla kroppen igång. Jag är ju ingen långlöpare precis men fick i alla fall ihop bortemot 5 mil under perioden. Nu tar jag ledigt från löpningen tills påskhelgen då vi flyttar ut till torpet, då blir det sköna leriga grusvägsrundor igen.

    K

  • isold2003

    Vad härligt det lät Kaya! Hoppas att det blir några fina rundor ute vid torpet senare i veckan också!

    Tänk att jag kände på mig att veckan inte skulle bli som planerat! Lillkillen är hemma sjuk och jag vaknade med halsont och känning av öronen Nu ska jag jobba inatt utan att få sova innan eftersom jag har Oskar hemma.. Håll tummarna för att det halsonda är borta imrogon!

  • Kattstugan

    Isold: for you http://www.marathon.se/news/Article.cfm?NewsId=964745
    hoppas ni snart är friska igen!

    W: blir det något Ryssbergslopp för dig?

    Idag var det skogslöpningspremiär - äntligen är all snö borta även i skogen. Sommarvädret i fredags (18 grader och soool) gjorde väl sitt till. Tyvärr var värmen högst tillfällig...

    Igår: tävlingspremiär för säsongen. DM i terräng, 4 km. Banan gick på omväxlande smala och ganska blöta skogsstigar och lite bredare och torrare grusgångar. Självklart ingick ett par branta backar som fick benen att stumna. Gillade ändå banan även om benen blev så stumma så jag snubblade fram sista biten. Och bra gick det, sprang på 15.41 och fick både guld i min klass K35 och silver i seniorklassen. Lite konstigt att man kan få två medaljer för samma lopp - men kul för mig

  • isold2003

    Grattis Kattstugan! Fantastisk tid också!! Så härligt att kunna springa i skogen, jag längtar verkligen efter barmark på stigarna åtminstonde här också. Kul att det blir oficiellt SM på 100 km, hoppas att det kommer på 24 tim så småningom också

  • Shitzu

    uj.. provade några intervallpass men blev lite övertränad nu. Jag som tyckte det kändes så härligt. Men nu blir det vila nån dag och lite promenad =)

  • qd girl

    Vad härligt det låter att få springa på barmark igen, det verkar långt bort för min del. Här verkar det bara komma mer och mer snö

    Hade iaf kommit gång i 1v innan det halsonda gjorde sig påmind igen. Tur var väl att denna förkylning redan gått ur kroppen så ska försöka ta mig ut nån gång innan påskhelgen. Vore ju bra å få lite träning innan tävlingarna börjar komma igång.  

Svar på tråden Löpartråden 13