Inlägg från: ofrivilligbonusmamma |Visa alla inlägg
  • ofrivilligbonusmamma

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    På tal om korv, på Willys finns en korv från märket "münters" (eller nån liknande stavning) och den har 95% kött i sig. Det är chorizo och är riktigt god!  (jag har dock inte kollat övrigt innehåll sedan jag började med lchf)

  • ofrivilligbonusmamma
    Majlo skrev 2011-02-25 12:44:10 följande:
    Hejje
    Gud va duktiga ni e allesammans

    Jag kämpar på nu har jag snart gjort detta i 5 dagar...
    Vägning på måndag!

    I morgon ska vi på Bio och efteråt Mcdonalds, på bion e jag inte så noga med att äta massor men vill ju gärna ha något på McD vad bör jag välja?
    Det finns sallader :) Även om inte det är så himla "kul"..
  • ofrivilligbonusmamma

    Mums! Ikväll gjorde jag Pones med kardemumma. Till det hade jag vispad grädde med vaniljpulver i.
    Längtar tills jag får hem sukrinet jag beställt, då blir de säkert ännu godare! 

  • ofrivilligbonusmamma
    Majlo skrev 2011-03-01 10:10:48 följande:
    Hejje
    Åt alla Coleslaw till middag igår (det gjorde vi oxå) hihi

    Frukost idag blev bara en stor kopp kaffe med vispgrädde och ca 2 dl naturell yogurt 
    Lunch vet ej än
    Hann inte till Affären igår så det va lite tomt i kylen!!
    Så nu får jag åka till affären idag på lunchen istället
    Köper nog lite grillad kyckling och feta ost!

    Kan inte nån lägga upp receptet till pones, eller nån bra länk?  TACK 
    detta receptet komme från Linda (ts)

    3 dl Pofiber
    2 tsk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    lite salt
    250 g kesella
    1 ägg
    50 g smält smör
    ½ - 1 dl grädde

    Ugn 200 grader

    Smält smöret
    Blanda ihop torrvarorna
    Fördela i kesellan
    Blanda i ett ägg
    Blanda i smält smör och grädden.
    Låt stå och svälla ca. 10-15 minuter
    Knåda ihop 6 bullar, lägg på bakplåtspapper.

    grädda i ca. 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen.
    Låt svalna.
  • ofrivilligbonusmamma
    Majlo skrev 2011-03-01 10:26:57 följande:
    Tack (måste testa)
    Gräddar man dem som bullar eller plattar man ut dem? 
    Det väljer man själv, beror helt på hur du vill ha dem :)
  • ofrivilligbonusmamma

    Funderar på det här med ketos, vad betyder det? och hur vet man om man är "inne i" ketos?
    Kanske har skrivits förklaringar på det tidigare men det är inget jag har sett/hittat :)

  • ofrivilligbonusmamma
    viggooden skrev 2011-03-02 17:57:59 följande:
    Är det någon som har hittat någon bra korv eller vilken är bäst jag brukar köpa en lammkorv med 90% kött men den hade 6% kolhydrater är det dumt att äta det? sen hittade jag i frysen scans bratwurst med 4% kolhydrater är det ok eller? scan hade en påläggs ekologisk medwurst med 1% kolhydrater den borde väl vara ok ( den var i alla fall god ) 
    Kålrot är det någon som äter det? eller är det dumt? hittade en lista där kålrot hade drygt 4% kolhydrater, tycker om rotfrukter i ugn.   
    Munzert Chorizo är väldigt god! Vet dock inte hur mycket kolhydrater det finns i den, men det är 95% kött. Den finns på Willys.

    http://livskick.org/index.php/fit-mama-rekommenderar/livsmedel/785-munzert-chorizo
  • ofrivilligbonusmamma
    nassu skrev 2011-03-03 14:24:20 följande:
    Tack för svar! Vad menas med CF?? (e jag helt borta nu ? :) ) Ska dra ner på grädden då tror jag, igår åt jag en hel del grädde och creme fraiche..
    CF = creme fraise :)
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**