• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Habaladabala

    INTE inspiration skulle det såklart stå

  • Mandel
    mamman i skogen skrev 2012-01-10 10:00:36 följande:
    Har en kompis som är mjölkbonde och som han säger en koblajja som man kom ihåg den från när man var liten och kunde gå in i hagen och hämta till gödsel är en raritet korna står men kronisk diarre under stora delar av året efterssom man måste ge dem det foder som de faktiskt inte är skapta för och ofta medicinera för att få ngn lönsamhet. 
    Och jag som minns att korna fick rännsketa (diarré) när vi släppte ut dem på våren. När de fick äta färskt gräs efter vinterns allt hö
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Tillde

    Finns det nån som som tränar en del och kör normal LCHF (alltså inte superstrikt) här? Jag försöker träna så ofta jag kommer åt, brukar bli i snitt tre/fyra pass både styrka och fettförbränning. På bodypumpen och bodycombaten så kände jag mig laddad och "jämn" på nåt stt. Varken extra stark eller svag pga. hur jag ätit under dagen. Det kändes bara... stabilt liksom. Under passen så kände jag att det liksom kom och gick energi, en stund orkade jag hur mycket somhelst medan det en liten stund kändes som att kroppen var tömd på energi och en stund senare så var kroppen laddad igen.
    Idag sprang jag för första gången sen jag började med LCHF (och för första gången på några veckor) och jag kände mig då också jämn, stark och stabil men jag upplevde att när energin väl började ta slut så tog den slut, jag körde det sista på vilja men saknade lite den där "kicken" man kan få när man lyckats med maten med kolhydrater under en dag och det finns mer kvar att ge.
    Finns det någon som har tips för hur man ska ladda inför ett träningspass för att inte känna sig som en bil som har halvtaskigt med bensin och kör med ömsom full fart och ömsom bara hackar och hostar? Tycker att fördelarna överväger med LCHF kände mig som sagt lätt och stabil och inte sådär "skvalpig" och en dag när man INTE lyckats med kolhydratmat och tryckt i sig en banan i panik innan passet som håller de första tio minutrarna är betydligt sämre än som det var nu.

    Som vanligt en roman, har lite svårt att hålla mig kort som ni kanske märkt, ber om ursäkt för det!  

  • Mandel

    En stilla undran...

    Jag har nu sedan sommaren gått upp 2kg trots att äter samma sedan starten för snart 1 år sedan. Inget fusk med ej godkända livsmedel, inget fusk med godis eller bröd, inget fusk över huvudtaget.
    Jag förstår liksom inte varför.
    Jag äter inte mer utan upplever det nog snarare som tvärt om. Att jag i sommras unnade mig mer extra lyx i form av mandelkakor, salta mandlar, hemgjord glass, chokladmousse, ischoklad osv.
    Åt oftare cf med linfrön i och mer kryddsmör till maten och definitivt mer smörstekta grönsaker och då menar jag verkligen smörstekta så det i princip droppade smör om dem...

    Är fortfarande lika stenhård i magen som jag varit sedan start. Det ger inte med sig för fem öre utan dessa kulor som smäller i toan ska tydligen hänga med resten av livet om jag fortsätter med LCHF.

    Har inte alls någon lust att gå upp i vikt igen även om det går långsammare än vad det gör efter en "normal bantningskur".


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mina småtroll
    Habaladabala skrev 2012-01-10 15:57:39 följande:
    Usch jag har verkligen inspiration... Ska laga middag och huvudingrediensen måste vara köttfärs för det har jag framme men vad ska jag göra med det? Nåt tips?
    Biff/hamburagre med coleslaw
    Köttfärssås med broccoli
    Tacogratäng 

  • Postis
    Habaladabala skrev 2012-01-10 15:57:39 följande:
    Usch jag har verkligen inspiration... Ska laga middag och huvudingrediensen måste vara köttfärs för det har jag framme men vad ska jag göra med det? Nåt tips?
    Kålgryta eller kålpudding. Mums!
  • standby

    Jag testade med Nitristix idag och fick utslag. Dock fick jag inte den starkaste färgen, utan den i mitten. Är det ok eller ska man verkligen sträva efter att ha den starkaste färgen = mest ketoner?
    Antar att jag i så fall måste dra ner ännu mer på kh, det går men tycker det blir svårare med mat utan cf, keso, grädde osv. 

  • astro
    kokos skrev 2012-01-10 14:34:39 följande:
    21g/100g utan lag står det på burken. Alltså är det inte okej eller?
    Generellt bör man undvika matvaror på mer än 5 gr/100. Fast det beror förstås lite på vad det är, vitlök t ex är rikt på kh men en så bra krydda att man antagligen vill använda det ändå. Samma sak gäller kapris och ansjovis.

    Men 21/100 är en rejält söt sill. Du kan få ner sockret betydligt (och få godare sill på köpet) om du köper färdig inläggningssill, sköljer den ordentligt och lägger in den i en lag utan socker. T ex i creme fraiche, med kaviar, ett par citronskivor och svartpeppar.

    Vill du ha mer känsla av inlagd sill, utan creme, fungerar det fint att behålla någon matsked av sillättikan och blanda det med vermouth Lägg till gröna oliver, lökringar, kryddpeppar, en citronskiva och kanske ett stänk gin. Mums!
    kokos skrev 2012-01-10 14:35:50 följande:
    Det är 135 g innehåll om man tar bort inläggningen om nu det har någon betydelse?
    Det innebär att det är 27 gram socker i själva sillen. Borde vara ungefär 1 gr/bit gissningsvis.

    Det är klart du kan ta en enstaka bit men det är undantagsmat, inte "bra" LCHF-mat trots sillens i övrigt fina innehåll. Tyvärr.

    Å andra sidan äter många LCHF-are finncrisp, och en finncrisp = 4 bitar sill ungefär. Av din sockerrika burksill.

    Egeninlagd sill kommer ner i kanske 10-12 gr kh/100 och det tycker jag personligen är acceptabelt, man äter ju inga lass och dessutom är sill nyttigt på andra vis.

    Men jag äter inte sill till frukost.
     
  • rednose
    Postis skrev 2012-01-10 17:18:11 följande:
    Kålgryta eller kålpudding. Mums!
    koldolmar. :)
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**