organa skrev 2012-01-11 02:18:19 följande:
Jag är i valet och kvalet och skulle gärna ha lite input. Jag slutade äta LCHF för att jag tappade vikt då jag tappade matlusten, har nu ätit upp mig till vikten jag låg på innan som jag är nöjd med (med hjälp av massor av kolhydrater). Det har inneburit att jag igen fått hemska problem med svullen mage, mår illa, tycker mig ha mer migrän osv. Men vad ska man göra? Det är nästan som att kolhydraterna slår på hungern och fett av. Ofta kan jag äta mat jag tycker är hemskt god men skulle jag sluta när jag är "nöjd" skulle det vara efter väldigt lite (sen kan jag fortsätta ändå efter bara för att det är gott, men uppenbarligen blir det för lite slutändan). Jag har aldrig varit väldigt underviktig eller så men jag trivs bra med min vikt och blir för tunn när jag går ner, alltid varit viktstabil innan på annan kost och var det även under sommaren och början av hösten på LCHF. LCHF ska ju vara viktnormaliserande? Nu har det istället blivit att det är två vågskålar, ena med det som får mig att må bra fysiskt och andra med att slippa tänka på vad jag äter. Hur skulle ni ha gjort?
Helt korrekt kolhydratr stimulerar hungern. Har du varit för strikt i din LCHF?
Är man frisk och nått målvikt kan man vara liberal och äta gott och ganska mycket kolhydrater av bra kvalitet. Frukt och bär är en strålande källa, fruktos är det mest fettinlagrande och ska man minska i vikt är det ngt man kan och bör utesluta men för oss som är viktstabila och friska så kan man med gott samvete äta och njuta, det innehåller en del vitaminer och lösliga fibrer som våra magar klarar av.
Är du viktstabil och frisk kan du ju även se hur bra du tål vissa kolhydrater glutenfria att föredra då gluten faktiskt inte är bra för de flesta av oss. Unna dig lite mer rotsaker kanske tom potatis med jämna mellanrum eller små mängder av andra livsmedel. Amarant quinnoa, bovete ris etc i små doser om man är aktiv och tränar kan ju fungera.