Hoppet 3 skrev 2012-01-11 18:45:49 följande:
Måste fråga en sak om bacon.....de är ju rätt så salt så jag undrar om de är så bra med så mycket salt till kroppen?
Tycker de är nästan lite för salt i min smak.
Vilken sort använder ni er av ?
Tulip tycker jag är godast....
Loreena skrev 2012-01-11 19:42:31 följande:
Nitritet i bacon är inte bra. Det är det som är satt i samband med studierna om att rött kött leder till tarmcancer. Det är alltså inte köttet man kan få cancer av utan nitritet som är farligt. Nitrit finns i bacon, korv, rökt skinka, julskinka etc. Det är det som gör att köttet inte ser grått ut utan istället rosa. När jag äter bacon brukar jag ta 1/4 paket i min omelett, så lite som möjligt alltså. Ett helt klart sundare alternativ är att tex. göra en räkomelett. Om man får i sig för mycket koksalt så brukar kroppen reglera det själv med ökad törst. Teorierna om att salt ska orsaka högt blodtryck har blivit ifrågasatta nyligen.
www.dn.se/nyheter/vetenskap/karin-bojs-ta-rad...Vilken tur att jag bara äter bacon 1-2 ggr i månaden

nästan enbart som godis

Orkar nämligen inte tina skiten
Loreena skrev 2012-01-11 19:48:31 följande:
"
Men nyare forskning har nyanserat bilden. I maj kom en belgisk studie, publicerad i tidskriften JAMA, där forskare på universitetet i Leuven följde 3681 personer under åtta år och mätte halten av salt som de utsöndrade i urinen – ett mått på hur mycket salt de hade ätit. Resultaten visade att människor som äter mindre salt snarare verkar ha en något högre risk att dö i hjärt- och kärlsjukdom.
Nu i veckan kom en sammanställning från den ansedda organisationen Cochrane, som arbetar för att utvärdera forskning. Sammanställningen bekräftar att människor som minskar sin konsumtion av salt sänker sitt blodtryck en aning: i genomsnitt en procent för personer med normalt blodtryck och tre procent för personer med högt blodtryck.
Men - samtidigt ökar halten av andra riskfaktorer. Mindre salt i maten ledde till mera stresshormon och mer dåliga blodfetter."
Så klart, jag tycker inte om salt i maten och saltar sällan... fast jag har börjat ta lite granna för att få igång smaken.
Linda5 skrev 2012-01-11 16:30:44 följande:
Hej!
Hur funkar friterad camembert om jag panerar i fiberhusk?
Hm, jag skulle säga; Panera i pofiber istället...
Hanniz skrev 2012-01-11 17:11:11 följande:
Är det någon som vet hur länge smör håller efter bäst-före-datum? (i oöppnad förpackning)
Jag gör Ghee av mitt smör och då håller det i upp till 6 mån (har jag för mig, kan vara längre) på diskbänken