• Anonym (sjukt!)

    Varför proppar ni i ungarna soja??

    Mängder av sojaprodukter konsumeras i samhället idag. veganer framhärdar hur nyttigt soja är och hänvisar gärna till hur man i Asien har levt vegetariskt och ätit soja i flera hundra år och alla mår bra av det.

    Hur skulle det vara med lite vidare kunskaper om hur man framställer sojaprodukter för västvärlden? Det finns inga likheter mellan den soja man har ätit i Asien, som är fermenterad och den som nu massproduceras i västvärlden.

    " I Asien har man länge använt fermenterad soja, där en jäsningsprocess eliminerat skadliga ämnen. Men man har inte tidigare ätit ofermenterad soja i Asien som amerikanarna har lärt oss på senare tid.
    Den industriella framställningsprocessen av sojaprodukter är motbjudande. Man mal sojabönor och blandar mjölet med varmt vatten och bensin. Sedan skiktar sig detta i en vattenfas och en bensinfas. I den förra hittar man bl.a. sojaprotein och i den senare hittar man lecitinet och oljan. Med kemiska processer försöker man avskilja sojaprodukterna från vattnet/bensinen. Men det finns alltid mindre eller större rester kvar i produkterna. Just sojalecitin är värmekänsligt och det är svårt att pressa tillbaka bensinhalten.
    Därför finns särskilt höga gränsvärden för bensin i vissa sojaprodukter.(??)
    De ickefermenterade sojaprodukterna sätts i samband med en rad effekter på hälsan:
    Bl.a. risker under graviditet och vid amning.
    Eftersom sojaprodukter är billiga finns de ofta i färdiglagad mat.
    Det är ett bra skäl för att undvika sådana produkter och laga mat själv.
    Framför allt ska mat som innehåller soja jagas bort från barnens kost.
    I sojabaserad modersmjölksersättning i USA har man hittat extremt höga halter av bl.a. mangan och östrogena ämnen."
    www.icakuriren.se/Bloggar/Lasarbloggar/Kropp--Sjal/Kolhydratproblem/Inlagg/

    www.scientificamerican.com/article.cfm

    www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/kott/soja.htm

    Visst, vill ni käka potentiellt skadlig mat själva så varsågod och gör det. Men snälla, utsätt inte era oskyldiga barn för dessa hemska produkter och de vidriga sjukdomar och problem som de kan drabbas av pga att de utsatts redan som små.

  • Svar på tråden Varför proppar ni i ungarna soja??
  • hellokill3r

    Ja soja finns i nästan allt, jag som är allergisk mot soja vet att det är i princip OMÖJLIGT att undvika soja. Det finns tamejfan i allt.

  • hellokill3r
    Lilia skrev 2012-08-25 08:48:50 följande:
    och hur ofta äter du viltkött?



    Själv är jag uppvuxen på uteslutande vilt (okdå, fick väl nån varmkorv på macken ibland) durå?
  • Anonym
    Lilia skrev 2012-08-25 08:48:50 följande:


    och hur ofta äter du viltkött?
    Väldigt ofta.
    Dessutom behöver det inte innebära att man äter vilt. Fisk är ett utmärkt komplement.
    Det går också att få tag på fläsk, nöt och fågel som inte har ätit detta om man har rätt kontakter. 
  • Anonym (sjukt!)
    Lilia skrev 2012-08-25 08:39:54 följande:
    Hoppas att du inte ger dina barn kött heller då 90% av all sojaproduktion går åt till djurmat.
    Om man väljer bort att äta gris, fjäderfä och nöt som fodrats med soja så är det inget problem.

    Vilt, fisk osv finns kvar och är nyttigare än tofu eller kött där djuren fått billig brasiliansk soja, så vad är problemet?
     
  • Anonym (sjukt!)
    Anonym skrev 2012-08-25 08:46:20 följande:
    Jag känner mig lite smått förälskad i dig TS.  Det här är exakt vad jag har vetat om i många år och det är av den anledningen mina barn inte under några som helst omständigheter får äta sådant skit.
    Hur många skulle ta ett par droppar bensin på fingret och be sina barn att smaka?
    Ofattbart är det också hur en del sorter av välling och gröt avsedda för barn är baserade på soja.

    Det är fullt möjligt att servera sina barn kött från djur som inte har ätit sådan skit.
     
    Tack! Jag har insett hur stort problemet är och jag hoppas att min upprörda tråd kan få en eller två att vakna upp och sluta ge skiten till sina barn i alla fall. Vad de själva proppar i sig får de ansvara för själv, men barnen förtjänar en bra start i livet! Hoppas att det ska spridas vidare, ringar på vattnet, så att konsumtionen bland barn ska minska.
  • Anonym (sjukt!)
    kiriaki skrev 2012-08-25 09:20:00 följande:

    Sojaprodukter kan paverka fertiliteten ocksa..


    Absolut, det står i flertalet rapporter. plus att småbarn inte alls bör äta soja pga att de får för mycket hormoner och det påverkar bl.a deras könsutveckling.
  • kiriaki

    En annan grej som alla ger ungarna ar flour... nagot som anvands i bade bekampningsmedel och rattgift..

       

  • Lilia
    La Lola skrev 2012-08-25 08:51:06 följande:
    Här äts det flera gånger i veckan...

    Själv då?



    Aldrig, jag är vegetarian. Äter i och för sig inte soja särskillt ofta heller. Att äta viltkött flera gånger i veckan måste ändå tillhöra ovanligheterna.
  • IsadorasMamma

    Tvi jag vill inte äta ngt alls längre.

Svar på tråden Varför proppar ni i ungarna soja??