• Anonym (sjukt!)

    Varför proppar ni i ungarna soja??

    Mängder av sojaprodukter konsumeras i samhället idag. veganer framhärdar hur nyttigt soja är och hänvisar gärna till hur man i Asien har levt vegetariskt och ätit soja i flera hundra år och alla mår bra av det.

    Hur skulle det vara med lite vidare kunskaper om hur man framställer sojaprodukter för västvärlden? Det finns inga likheter mellan den soja man har ätit i Asien, som är fermenterad och den som nu massproduceras i västvärlden.

    " I Asien har man länge använt fermenterad soja, där en jäsningsprocess eliminerat skadliga ämnen. Men man har inte tidigare ätit ofermenterad soja i Asien som amerikanarna har lärt oss på senare tid.
    Den industriella framställningsprocessen av sojaprodukter är motbjudande. Man mal sojabönor och blandar mjölet med varmt vatten och bensin. Sedan skiktar sig detta i en vattenfas och en bensinfas. I den förra hittar man bl.a. sojaprotein och i den senare hittar man lecitinet och oljan. Med kemiska processer försöker man avskilja sojaprodukterna från vattnet/bensinen. Men det finns alltid mindre eller större rester kvar i produkterna. Just sojalecitin är värmekänsligt och det är svårt att pressa tillbaka bensinhalten.
    Därför finns särskilt höga gränsvärden för bensin i vissa sojaprodukter.(??)
    De ickefermenterade sojaprodukterna sätts i samband med en rad effekter på hälsan:
    Bl.a. risker under graviditet och vid amning.
    Eftersom sojaprodukter är billiga finns de ofta i färdiglagad mat.
    Det är ett bra skäl för att undvika sådana produkter och laga mat själv.
    Framför allt ska mat som innehåller soja jagas bort från barnens kost.
    I sojabaserad modersmjölksersättning i USA har man hittat extremt höga halter av bl.a. mangan och östrogena ämnen."
    www.icakuriren.se/Bloggar/Lasarbloggar/Kropp--Sjal/Kolhydratproblem/Inlagg/

    www.scientificamerican.com/article.cfm

    www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/kott/soja.htm

    Visst, vill ni käka potentiellt skadlig mat själva så varsågod och gör det. Men snälla, utsätt inte era oskyldiga barn för dessa hemska produkter och de vidriga sjukdomar och problem som de kan drabbas av pga att de utsatts redan som små.

  • Svar på tråden Varför proppar ni i ungarna soja??
  • Isis
    Anonym (sjukt!) skrev 2012-08-25 10:10:48 följande:
    Den soja man huvudsakligen använder i Japan är bättre då den är fermeterad och så äter man mindre mängder än västvärldens vegetarianer gör. Så det är  bättre!
    Lite skillnad är det nog. Risken att få i sig bly av vilt är extremt liten. Medan soja i västvärlden bevisligen är skadlig.
    Från livsmedelsverkets hemsida:
    Bly i viltkött

    Livsmedelsverket har undersökt älgfärs som har skjutits med blyammunition. Resultaten visar att kött från delar som ligger nära sårkanalen kan innehålla förhöjda halter bly. Troligen gäller detta även annat viltkött som skjutits med blykulammunition.


     


    För de flesta innebär det ingen risk för hälsan att äta sådant kött en gång per vecka. Undantaget är små barn (under sju år) och kvinnor som är eller planerar att bli gravida. Eftersom de är särskilt känsliga bör de undvika att äta kött som kan innehålla förhöjda blyhalter oftare än någon gång per år. Däremot behöver man inte begränsa konsumtionen av helt kött, som stek och filé, eftersom risken att det ska innehålla blyfragment är mycket liten.


      Vilka delar av köttet kan innehålla förhöjda blyhalter?

    När blykulor används sprids blyfragment till köttet i närheten av sårkanalen. Köttet närmast detta område skärs vanligen bort, men det som är kvar används till exempel till färs och grytbitar. I sådant kött är risken stor att det finns kvar blyfragment. Däremot är risken mycket liten att helt kött, som stek och filé, innehåller blyfragment.

  • Anonym (mormor)

    Är det bensin i kikärter,   linser,   gula  ärter  (ärtsoppa exempelvis),  bruna bönor,   black eye-bönor   etc   precis  som här uppges finnas i sojabönor?

  • Anonym (sjukt!)
    Isis skrev 2012-08-25 10:13:11 följande:
    Från livsmedelsverkets hemsida:
    Bly i viltkött

    Livsmedelsverket har undersökt älgfärs som har skjutits med blyammunition. Resultaten visar att kött från delar som ligger nära sårkanalen kan innehålla förhöjda halter bly. Troligen gäller detta även annat viltkött som skjutits med blykulammunition.


     


    För de flesta innebär det ingen risk för hälsan att äta sådant kött en gång per vecka. Undantaget är små barn (under sju år) och kvinnor som är eller planerar att bli gravida. Eftersom de är särskilt känsliga bör de undvika att äta kött som kan innehålla förhöjda blyhalter oftare än någon gång per år. Däremot behöver man inte begränsa konsumtionen av helt kött, som stek och filé, eftersom risken att det ska innehålla blyfragment är mycket liten.


      Vilka delar av köttet kan innehålla förhöjda blyhalter?

    När blykulor används sprids blyfragment till köttet i närheten av sårkanalen. Köttet närmast detta område skärs vanligen bort, men det som är kvar används till exempel till färs och grytbitar. I sådant kött är risken stor att det finns kvar blyfragment. Däremot är risken mycket liten att helt kött, som stek och filé, innehåller blyfragment.


    Du tror inte att vi som jagar tar bort biten där kulan gått in?
  • Isis

    Ni som jagar själva vet jag ingenting om. Om du missade det, så var informationen från livsmedelsverkets hemsida. Jag jobbar inte där. Och jag jagar inte.

  • Mandel
    Isis skrev 2012-08-25 10:23:57 följande:
    Ni som jagar själva vet jag ingenting om. Om du missade det, så var informationen från livsmedelsverkets hemsida. Jag jobbar inte där. Och jag jagar inte.
    Fast man brukar väl inte skjuta så stora djur som älg med blyhagel?
    Är inte jägare, men har för mig att man använder andra skott då.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (mormor) skrev 2012-08-25 10:17:51 följande:
    Är det bensin i kikärter,   linser,   gula  ärter  (ärtsoppa exempelvis),  bruna bönor,   black eye-bönor   etc   precis  som här uppges finnas i sojabönor?
    Nu tillkommer bensinet vid själva processen och kikärter m.m. är ju hela/rena och således inte processade och torde då vara bensinfria.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Isis
    Mandel skrev 2012-08-25 10:26:49 följande:
    Fast man brukar väl inte skjuta så stora djur som älg med blyhagel?
    Är inte jägare, men har för mig att man använder andra skott då.
    Jag vet inte.
  • Anonym (sjukt!)
    Mandel skrev 2012-08-25 10:26:49 följande:
    Fast man brukar väl inte skjuta så stora djur som älg med blyhagel?
    Är inte jägare, men har för mig att man använder andra skott då.
    Vanligen är det bly.
  • Anonym (mormor)
    Mandel skrev 2012-08-25 10:27:42 följande:
    Nu tillkommer bensinet vid själva processen och kikärter m.m. är ju hela/rena och således inte processade och torde då vara bensinfria.
    Ja,  då är det här en konstig tråd där   Ts  verkar förutsätta att veganer och vegetarianer   proppar i sina barn en massa processad mat!
  • Anonym (HAHAHAHA)
    hela matindustrin är sjuk!!
    Vi äter grönsaker och tror det är nyttigt, men det är odlat på så små ytor att det inte får den näring det ska ha, de sprutar in vatten i grönsakerna för att göra dom finare, använder i vissa länder anabola för att göra dom större...
    Hårshampoo har hormoner..
    Och köttet är inte heller rent, tror ni alla kossor får grönt fint gräs från hagarna? och för att inte tala om grisarna, kycklingarna etc etc..
    Snälla vakna.

    Så tro inte att det bara är sojaprodukterna som är fyllda med skit.
    Vi blir förgiftade genom maten..
    Vill man äta bra mat måste man ha egna kor och odla allt själv..

    Folk borde VAKNA UPP!!!
Svar på tråden Varför proppar ni i ungarna soja??