• passo

    Guacamole

    Vilket är ditt bästa recept på Guacamole?

  • Svar på tråden Guacamole
  • passo
    LoPax skrev 2013-10-14 11:04:02 följande:
    Jag har alltid fått höra att det ska vara tomat i. Inte konstigt att min guacamole alltid ser ut som f*n. Ska testa med cf som ni andra har gjort, så kanske jag också kan få till det.  Köpe-guacamole är så sjukt vidrigt :S 
    Nej, du behöver inte hitta på åsikter åt mig, jag har egna!

    Nej ha inte i creme fraiche! kärna ur tomaten om du vill, rller kör utan tomat. Men hellre ful än sämre smak(enöigt mitt tycke!)
  • LoPax
    passo skrev 2013-10-14 11:10:08 följande:

    Nej ha inte i creme fraiche! kärna ur tomaten om du vill, rller kör utan tomat. Men hellre ful än sämre smak(enöigt mitt tycke!)
    Hur mycket tomat har du i ? Om man har ex 2 avokado?
    Nej, du behöver inte hitta på åsikter åt mig, jag har egna!
  • bradfield
    villnu13 skrev 2013-10-14 10:40:40 följande:
    Va? Ska det? Vart? Eller menar du den inne på mitt  Möllan?  Om man gillar mexmat i nån mysko svensk/mex och nån släng av nått annat land är Losarcos halvokej.

    På Östergatan :) jag vet inte så mycket om det men hoppas på gott käk :)
  • En glad tjej

    I äkta guacamole har man ingen creme fraiche eller gräddfil, det är vi svenskar som envisas med det

    Jag brukar ha avokado, lime, chilipeppar, koriander, hackad tomat, salt och peppar. Blir riktigt smaskigt.

  • villnu13
    bradfield skrev 2013-10-14 11:13:52 följande:

    På Östergatan :) jag vet inte så mycket om det men hoppas på gott käk :)
    Ja, jag googlade lite och så det :) Testa annars den inne i Mitt Möllan. Helt okej! 
  • passo
    LoPax skrev 2013-10-14 11:13:17 följande:
    Hur mycket tomat har du i ? Om man har ex 2 avokado?
    Nej, du behöver inte hitta på åsikter åt mig, jag har egna!

    Inte alltid jag har i tomat, men kanske 1 normalstor tomat eller några körsbärstomater, ca 6-7st kanske.
  • systertillknorr

    Jag gör inte heller traditionell guacamole men det ska jag också testa nån gång! Jag brukar göra på avokado, vitlök, salt och chili. Om jag vill ha den ännu krämigare brukar jag ha i carsewgrädde och ev lite citron/lime för att få upp syran lite :)

  • SpanskaFlugan

    Om ni vill testa något riktigt gott mexikanskt kan jag tipsa om "Alambre". Fyll era mjuka tortillas (eller hårda skal) med det och riktig guacamole och lite het tomatsås så får ni se på grejer! Det finns lite olika recept men vi brukar ta en rejält bit bra nötkött, typ entrecote eller kalv och strimla. Sen får det bryna en omgång och sedan ställas åt sidan. Sen steker vi grovhackad paprika i olika färger, vitlök, lök och ibland champinjoner. När det är genomstekt lägger i köttet, rör om och värmer på. Sen låter vi några skivor Manchego eller Gouda smälta ner (rör ihop ordentligt). Salt och peppar efter smak. Serveras i varma, ihoprullad mjuka tortilla bröd med guacamole och salsa roja. Kött, grönsaker, ost och massa god guacamole. Himmelskt! Och väldigt onyttigt....

Svar på tråden Guacamole