Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2017-04-18 09:06:56 följande:
    Det var alltså Stockholm Arbetarekommun som skickade in motionen om att skapa en officiell anonym troll-armé. Drömmen är alltså att den skall vara 100000 internet-krigare stor.
    Tja både Ryssland och Kina har ju, enligt medieuppgifter, egna åsiktsfabriker och fungerar det för dom så borde det väl även fungera för Socialdemokraterna.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-19 09:26:59 följande:

    Skattehöjningarna behövs för att kunna satsa mer på vård skola, omsorg, polis och försvar och jag tycker att det är rimligt att de som tillhör de som tjänar mest också betalar mest i skatt. Alternativet att höja skatten för alla hade resulterat i att de som har lägre inkomster hade fått betala mer i skatt och det hade varit ett sämre alternativ.


    Tidigare såg jag inga problem att jag som tjänade bra betalade mer skatt (inom rimliga gränser). Visserligen gnällde man lite när en skatt höjdes men på det hela taget så var det ändå acceptabelt när man såg att pengarna gick till vården av gamla släktingar och skolor till barnen.

    Men det var tidigare. Allt eftersom samhället faller samman mer och mer har jag lagt märke till att min vilja att bidra har urholkats. Och idag ser jag ingenting som tyder på en förändring till det bättre. Vi verkar vara på väg bort från välfärdssamhället till ett högskattesamhälle utan välfärd.
  • nattuw
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 12:49:33 följande:
    Istället skulle man kunna höja skatterna på direktörslöner. T.ex som i Franrike. 75% skatt på allt över 1 miljon Euro. Betydligt mer rättvist. Man skulle även kunna täppa till alla kryphål som de stenrika idag kan utnyttja.
    75% skatt på inkomsten är knappast rättvist. Det fanns en poäng med århundradets skattereform och ingen borde behöva betala mer än 50% skatt på sin inkomst. Vad vi absolut inte behöver är en ny Pomperipossa från Monismanien.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-05-05 12:40:46 följande:
    Det har blivit mycket bättre för Sverige som land, hur sjutton kan du ha missat det?
    Kanske för att de ringt efter en polis som aldrig kom, har gamla föräldrar i behov av vård, barn i en havererad skola, fått se det lokala sjukhuset läggas ner, känner oro för att vi inte längre har ett försvar eller någon annan av de otaliga saker långt bort från ekonomisidorna och åsiktskorridorer där vardagsbekymren är viktigare än att upprätthålla en glättad yta.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-12 12:22:07 följande:

    Statens institut för rasbiologi upphörde 1958 dvs för snart 60 år sedan.


    Vilket fortfarande var många år efter att resten av världen förpassat rasideologin till historiens soptipp. Och tvångssterilisering gjordes även långt senare.

    Hur du än försöker trolla med årtal så var S både föregångare och tillämpade rashygien långt efter Nazitysklands uppgång och fall. Om det kan man tycka vad man vill men det är en något man måste förhålla sig till. Kanske är det därför det är så många från S som har problem med SD. Det dåliga samvetet gnager och de vill inte bli påmind om sina raSbiologiska rötter.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-13 12:00:13 följande:
    Ja socialdemokrater med stöd av bondeförbundet (centerpartiet) högern (moderaterna) och liberalerna bedrev en skamlig politik när det gäller rasbiologisk forskning för en sådär 60 år sedan. Tack och lov tar alla dessa partier kraftigt avstånd från detta idag.

    Jag har noterat att det finns Sverigedemokrater som refererar till aktuell rasbiologisk forskning (avseende IQ och annat) så tydligen bedrivs forskning än idag i vissa länder.

    När övriga partier tar avstånd från rasbiologisk forskning verkar det som att många Sverigedemokrater söker sig till den. Det är likadant med tvångssteriliseringar. När övriga partier tar kraftigt avstånd från tvångssteriliseringar så anser SD att det kan vara rätt att sterilisera människor mot deras vilja.
    Som sagt, det dåliga samvetet gnager och det är bäst att föröka sopa den osmakliga historien under mattan och rikta intresset åt ett annat håll.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-13 12:36:10 följande:
    Det du och några andra försöker göra är att flytta fokus från de sverigedemokratiska politiker som idag lyfter fram rasbiologiska argument i debatten..
    Inte då. Jag och några andra är bara road av den dubbelmoral som frodas bland vissa skribenter som, av allt att döma, har direkta kopplingar till ett av regeringspartierna.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-13 21:16:08 följande:
    Att du inte riktat någon kritik mot honom eller hans parti gör att din kritik mot socialdemokraterna tappar all sin trovärdighet.
    Struntprat. Dina försök till skuld genom sammankoppling är bara ett nytt sätt att försöka ändra fokus från något som du uppenbarligen vill sopa under mattan.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-14 12:31:13 följande:

     Kan du belägga att jag pratar strunt genom att exempelvis länka till något enda inlägg här på FL där du är kritisk mot någon av alla SDs rasistiska politiker eller där du kritiserat SD politiker som spridit "rasbiologisk" propaganda? Om inte så det nog du som har intresse att flytta fokus från den rasism som i högsta grad är närvarande här och nu till den politik som svenska partier såsom socialdemokrater, liberaler, bondeförbundet (centerpartiet) och högerpolitiker (moderaterna) röstade igenom för snart 100 år sedan.  


    Jag tycker alltså att forna tiders idéer om "rasbiologi" och tvångssteriliseringar  var fruktansvärda men vad värre är att dessa mycket hemska idéer har tagits över av sverigedemokraterna vars politiker anser att det kan vara rätt att sterilisera människor mot deras vilja och som sprider "rasbiologisk" propaganda. Det är vidrigt att det finns människor som tigande accepterar detta.  Är du en av de som tiger?


    Nu går det här antagligen bortom din horisont men alla delar helt enkelt inte din fixering vid SD. Och du kommer fortfarande bara med samma gamla taffliga försök att misstänkliggöra genom sammankoppling och försök till bagatelliserande av S garderobsskelett. Lite mer fantasi hade inte skadat.
  • nattuw
    Anonym (oyeah) skrev 2017-06-23 19:50:56 följande:

    Tar bara alla gamla gråsossar sitt "förnuft till fånga" så kan sossarna
    sjunka ner till runt 20 procent 2018..Hoppas.. :)
    Många är trötta på "sossarnas" prioriteringar....


    Socialdemokratins  problem är nog att det gamla (?) ordspråket om tre generationer är sant. Första generationen byggde upp välfärdssamhället, den andra generationen förvaltade välfärdssamhället och den nuvarande generationer river ner välfärdssamhället. De har med raseringen av välfärdssamhället förlorat sin relevans och är nu bara en födkrok för människor utan ideologisk kompass. Åtminstone på riksnivå. Det kan mycket väl finnas enstaka personer på mer lokal nivå som fortfarande försöker göra gott.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?