Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Världsmedborgare skrev 2017-03-10 14:13:41 följande:
    Det enda som behövs, är att regeringen tillsätter en grupp som enbart ägnar sig åt att tydliggöra hur bra Sverige går, och att de problem som vi har, i första hand beror på de usla kommunalpolitiker som finns på ett antal platser i Sverige.
    Du menar att de skall släta över och skylla alla problem på någon annan.
    Världsmedborgare skrev 2017-03-10 14:13:41 följande:
    En sak har alla dessa usla kommunalpolitiker gemensamt, dom skyller alltid ifrån sig,
    Det vill säga samma taktik som du hyllar när den används av regeringen. Du är iallafall rätt konsekvent i din inkonsekvens.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-03-13 10:43:19 följande:
    Att regeringen gör ett bra jobb ser vi bevis på varje dag,
    Nej tyvärr ser vi inte det.

    Vad vi ser är en regering som,istället för att söka lösningar, vill gömma undan alla problem. Regeringens valspråk tycks vara "Yta framför innehåll".
  • nattuw
    Kung Markatta skrev 2017-03-31 22:21:35 följande:
    Just det. Och sedan ändrade ju S sitt förslag så att det var mer i linje med vad SD nu tyckte. Precis som de gjorde 2013 när de bröt ut delar ur Alliansbudgeten och röstade ner dem.

    Sedan blev S förvånade en gång till när det visade sig att KD stödde det SD-anpassade förslaget.
    Så till vissas förtret har S alltså anpassat ett förslag så att det skall passa SD. Men för att göra det mindre uppenbart att S anpassat sig efter SD och riskera en tråd på familjeliv med rubriken "Socialdemokraternas moraliska haveri och vägen mot botten" så har de även talat med KD. Politik ger onekligen underliga sängkamrater.
  • nattuw
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-04-04 22:32:29 följande:

    Men, så kommer rapporter dels från ssu som kräver återgång i migrationspolitiken till den vansinniga ordning som rådde tidigare, dels från en massa sossar som kräver att vinster i välfärden ska förbjudas för alla verksamheter - och jag inser att det helt enkelt är för riskabelt att rösta på S.


    Socialdemokraterna kommer att hinna hålla en kongress före valet där den framtida politiken skall stakas ut. Så det är bättre att vänta och se vad som sägs på kongressen än att direkt utesluta en röst på S.

    Den falang som vill återgå till en generösare invandrings-/flyktingpolitik är troligen ganska liten. De flesta torde vid det här laget både ha insett att det finns praktiska problem och vågar dessutom peka på problemen utan att vara rädd för social stigmatisering.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-08 10:00:32 följande:
    Kan du utveckla vem det är som har kris? De flesta av landets landsting och kommuner lämnade överskott 2016.
    Så varför då alla larm om kris inom polis, sjukvård, skola, indragna stöd till handikappade o.s.v. Kan det vara så att välfärdsstaten håller på att rustas ner för att någon skall kunna uppvisa bättre siffror?
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-08 12:18:24 följande:
    Krisen inom polis och sjukvård och skola är pimärt kopplad till brist på personal och inte till brist på pengar. 
    Givetvis är det kopplat till pengar. Med högre löner ökar statusen och det blir mer attraktivt att utbilda sig. Dessutom kommer de som söker att vara personer som fått högre än 0,1 poäng på högskoleprovet.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-09 08:42:44 följande:
    När det gäller HP så kan du möjligtvis komma in på förskollärarutbildning med bara 0,1 poäng men inte på övriga utbildningar?
    Tja det var vad media, bland annat DN, påstod men det står dig naturligtvis fritt att anklaga media för att ljuga.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-10 08:59:12 följande:
    Har du någon länk till din källa?
    Nu brukar länka på familjeliv fungera skrämmande dåligt men vi gör ett försök:
    ( www.dn.se/nyheter/sverige/nastan-vem-som-helst-kan-bli-larare/ )
    ( lararnastidning.se/mojligt-bli-larare-med-005-pa-hogskoleprovet/ )

    Sedan har SVT-nyheter rapporterat att de inte fått sökande så att det räckt till att fylla upp platserna på vissa lärarprogram men där ids jag inte leta upp någon länk.
  • nattuw
    Anonym (Anna) skrev 2017-04-14 19:49:55 följande:

    Haha du kom ju hit när ni i ungdomspartierna i tusental skulle utrota nätrasismen.


    Så vissa av signaturerna på familjeliv tillhör den socialdemokratiska trollfabriken. Det skulle onekligen förklara en del av hatet mot Alliansen och det krampaktiga försvaret av Socialdemokraterna.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-04-16 22:58:56 följande:

    Det finns flera synonymer till Detained men oavsett hur man tolkar ordet i detta sammanhang så har media generellt sett tolkat det som att folk blir inlåsta i containrar:


    Nu handlade det om att de blir inlåsta i läger med bostadscontainrar. Inte att de blir inlåsta i själva containrarna. Det är en viss skillnad. Lite källkritik är på sin plats även när man läser etablerad media.

    Sen står det förstås var och en fritt att tycka vad de vill om att flyktingar hålls i läger men det är en annan diskussion.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?