Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2016-12-14 10:29:24 följande:
    Absolut, kläm åt alla kommuner som vägrar ställa upp för Sverige, jag skiter fullständigt i vilka som styr.
    Javisst, kommunen och dess invånare ska lida för den politik som förts på riksnivå... DrömmerKräks
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-12-14 11:59:07 följande:
    Ja tänk vad bra om alla gjorda som mig/oss, då skulle problemet vara löst, men det är sånna som du som inte vill ta nåt eget personligt ansvar för dina medmänniskor, människor som behöver allas vår hjälp, som förstör för Sverige.
    Hur många flyktingar var det du personligen som privatperson hade hjälpt sa du...?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-14 19:56:36 följande:
    Vad tycker du om att kommuner som exempelvis Södertälje och Malmö får ta emot fler flyktingar när rika kommuner som Ekerö, Nacka och Täby säger nej till att ta emot nyanlända?

    Det är ju inte så att "problemet" försvinner för att en kommun inte tar sitt ansvar. Det enda som händer är att någon annan kommun får ta ett ännu större ansvar.
    Jag anser att det är fult och fegt att lägga över ansvar och konsekvenser på andra som man egentligen tagit på sig genom den politik man fört.


  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-14 23:01:18 följande:
    Då? EBO lagen infördes för 22 år sedan av en moderatledd regering. Det är en helt orimlig situation att rika moderatkommuner som Täby, Ekerö och Nacka ska säga nej till att ta emot nyanlända vilket leder till att de nyanlända med stöd av EBO lagen flyttar till fattigare och mer socialt utsatta kommuner som Södertälje och Malmö.
    Jag håller med dig, i synnerhet med tanke på den senaste moderatregeringens flyktingpolitik.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-14 23:01:18 följande:
    Då? EBO lagen infördes för 22 år sedan av en moderatledd regering. Det är en helt orimlig situation att rika moderatkommuner som Täby, Ekerö och Nacka ska säga nej till att ta emot nyanlända vilket leder till att de nyanlända med stöd av EBO lagen flyttar till fattigare och mer socialt utsatta kommuner som Södertälje och Malmö.
    Tom Araya skrev 2016-12-14 23:16:52 följande:
    Jag håller med dig, i synnerhet med tanke på den senaste moderatregeringens flyktingpolitik.
    Dock undrar jag om det finns belägg för att Södertälje och Malmö får ta emot fler...

    ?Farligt att låta nyanlända gå före hela bostadskön?

    OPINION · ?Varför ska man spara, betala skatt och sköta sig om någon annan alltid går först. Att ställa den som sparar till en första bostad mot en nyanländ är en farlig politik?, skriver Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby.

    ...


    I programmetOpinion Live, åttonde december, uttalade kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S) att ?Täby, Ekerö och Nacka har sagt tvärnej att ta emot nyanlända i sin kommunstyrelse/ ?/ det innebär att andra kommuner som Malmö och Södertälje får ta ansvar?.


    Det är en ohelig argumentation av Boel Godner (S), särskilt när Södertälje inte tagit emot en enda anvisad nyanländ 2016.


    Täby, Nacka och Ekerö har alla tagit mot en större andel av sin kvot än Malmö.

    ...

    www.svt.se/opinion/leif-gripestam-om-nyanlanda




  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-15 07:08:13 följande:
    Det är emellertid inte renhårigt att utelämna mottagandet inkl EBO.

    Tittar man på det totala mottagandet (anvisade+EBO) har Södertälje tagit emot fler än 700 nyanlända i år. Det är många fler än vad Täby, Nacka och Ekerö har tagit emot tillsammans
    Anvisade borde vara den viktiga siffran. EBO kan väl inte påverkas annat än att avskaffa EBO!?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-15 07:19:17 följande:
    Vad menar du? För en kommun så är det det totala antalet nyanlända som har betydelse för när det kommer till användandet av kommunens resurser exempelvis skola och socialtjänst.
    Jag fattade det som att Täby, Nacka och Ekerö tagit emot större andel av anvisade flyktingar än vad Södertälje och Malmö gjort.
    HBO handlar väl om flyktingar som själva väljer att flytta dit. Två olika varianter alltså och där anser jag mottagande av anvisade står högre i sammanhanget än när flyktingar själva väljer bostadsort.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 10:14:19 följande:
    Men det är ju du som vill skyffla över problemen på andra, det säger du ju gång på gång i dina inlägg.

    Jag vill som de flesta andra av oss, se att vi alla i Sverige, från gräsrötterna till de som sitter med makt, gör vår del för att hantera ett gemensamt problem.
    Fast så är det ju inte. Problemen skyfflas ju över på kommunerna och kommunerna vädjar till sina invånare om hjälp. Bostadsbristen förvärras, vilket drabbar kommunens invånare och löses inte genom uppförande av de sk modulbostäderna eftersom de avses endast för flyktingar.
    Lös problemet högre upp så ska ni se att ni får folkets stöd i en annan ända, som kommer att verka positivt för integration och sysselsättning.

    Detta är en stor del av problemets uppkomst, att man kan fatta beslut som medför konsekvenser och skyffla över konsekvensera på andra. Med större ansvar hos beslutstagare skulle de vara mycket mer försiktiga och hålla en högre kvalitet i sina analyser och kalkyler över sina besluts konsekvenser.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 13:30:29 följande:
    Bostadsproblemet generellt är äntligen på väg att lösas...
    ...dock på mycket lång sikt...
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 13:30:29 följande:
    Vad gäller de bostäder som nu efterfrågas till flyktingarna, så ska det inte göras till nåt problem som avser avsaknaden av boende, det finns lösningar, och många kommuner använder dom åxå.
    Alltså införskaffar tillfälliga lösningar, som inte i framtiden betyder att kommunerna står där med permanenta boenden, som dom inte kan fylla med människor.

    Så än en gång, det är bara gnäll och skitsnack när det påstås att det inte finns boende att ordna fram.
    Som jag nu visat ett par ggr, så går det att ordna fram bra boende på enbart 60 dagar, så ingen kommun hade ens behövt gnälla över brist på boende.

    Och som jag även tjatat om, så sätts nu upp bra, modernt, tillfälligt boende, som uppfyllar alla de krav som finns på boende, och det görs i flera kommuner.
    Så de kommuner som fortfarande gnäller, dom hoppas jag regeringen ger en rejäl knäpp på näsan för deras usla skötsel av sina åtagande som kommunansvariga.

    Den där typen av kommunala makthavare borde kunna avsättas, för dom är ett hot mot Sveriges välfärd, och är enbart en belastning för Sverige som helhet.
    Det är ett problem, behöver inte göras till ett.
    Det stora problemet är bostadsbrist, vilket inte löses av tillfälliga byggnader bara för flyktingar. Hur finner man plats för modulerna där det är lämpligt utan att marken behöver nyttjas till annan byggnation i närtid? Vad kostar detta? Vad gör du av byggnaderna sedan? Snabba lösningen för hur bostadsbristen drabbar de som inte är flyktingar, var finns den?



  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 11:52:48 följande:
    Och vi behöver mer invandring under långt tid framåt, så det du kallar problem det kallar jag en nödvändighet, för att än en gång inte hamna i brant utförsbacke vad gäller demografin.
    Nej, det finns inga behov av mer invandring på lång tid framöver. Vi har tagit emot över 1,5 miljoner invandrare under 2000-talet, vilket är 10 gånger mer än det demografiska behovet. Det är t.o.m. mer än det "demografiska behovet" enligt de som räknat på högre siffror (Arbetsförmedlingen undantaget).
    Det demografiska behovet av invandring lär också minska om den allt större andelen av utländsk härkomst har högre nivå av barnalstring än den inhemska befolkningen.
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 11:52:48 följande:
    Det är bara synd att vi fick en topp som skapade problem, men inga större problem som inte är hanterbara, så dom kan vi snabbt lösa.
    Så otroligt naivt av dig att förminska de problem det orsakat att ta emot över 100 000 under flera år i rad.
    Världsmedborgare skrev 2016-12-15 11:52:48 följande:
    Och av alla dessa människor har vi i EU, ett av Världens rikast områden, bara tagit emot en pytteliten rännil på nån miljon.
    Det är en skam för EU, som kommer att bli så beskrivet i historieböckerna, en skam.
    Titta bara på Ungern, ett land vi (bl.a Sverige) tog emot över 200.000 flyktingar från efter 1956 krig, och som dess nuvarande regering vägrar ta emot mindre än ynka 2000 flyktingar.
    Det är så man vill spy, och jag hoppas dom kommer att bli straffade hårt ekonomiskt av EU, när pengarna nästa gång ska fördelas ut till EU:s länder.
    Skammen ligger snarare på alla de länder i världen som tagit emot ytterst få eller inga alls. Vi har gjort vår del + överkursen.



Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?