Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2016-10-28 07:18:51 följande:
    Och nu har du inte läst vad jag skriver, och säger t.ex Sverige och Finland, medans jag säger EU.

    Givetvis har du fel i att de som skapat opinion och drivit fram de beslut som lett till att rekordmånga nu dör i Medelhavet, inte har ett moraliskt ansvar, det är självklart att alla som är med och bildar opinion, fattar eller deltar i beslut, från det lilla till det stora har ett ansvar.

    Vi pekar alltid ut vilka som har ansvaret, från de som väljer fram en regering, nåt du absolut inte kan ha missat händer hela tiden här på FL
    Detsamma gör vi alltid när något är fel i myndigheter, företag o.s.v, alltid vill vi ge någon skulden och se bära ansvaret, med all rätt.

    Men en sak har du rätt i, du är inte ensam om att skylla ifrån dig när något går fel, då är det alltid någon annans fel. Och idag verkar det ta-mig-fan inte finnas någon som längre tar sitt ansvar, utan de ansvariga måste i de flesta fall tvingas bort/tvingas till ett ansvarstagande.
    Mycket text, men inga svar.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-10-28 07:33:12 följande:
    Fan den dummast liknelse jag sett.

    Hur skulle flyktingarna kunna ha haft minsta lilla påverkan, på att vi i Sverige inte skött vårt samhällsbygge under en längre tid?

    Nä du lägger inte skulden på flyktingarna och bostadsbyggandet, det finns det knappast nån som gör, men du kryper undan ditt moraliska ansvar, typisk den feghet som har spridit sig över Sverige de senasrte årtiondena.
    Alltid detta någon annans fel, alltid någon annan som ska ta ansvar, alltid någon annanstans problemen ska lösas.

    Hur ska något problem ö.h.t gå att lösa, om alla skulle vara som dig och skylla på andra, och att problemen ska lösas någon annanstans?
    Ser du verkligen inte hur fel du tänker, det verkar som du tror på att nån högre makt ska ingripa och sprida ljus och glädje över oss, och lösa alla våra problem, nåt slags religiöst tänkande som drabbat dig?
    Liknelsen är lika långsökt som din. Invandring förvärrar vår bostadsbrist. Rimligtvis har invandrare då samma ansvar som Sverige har över utlänningars situation och beslut som vi inte haft någon påverkan i.
    Det här visar så tydligt hur du hycklar i frågan.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-10-28 14:32:21 följande:
    Finns inget att svara dig, du har redan uttömt varje argument som är värt att besvara, så numera skriver du vilka dumheter som helst, bara för att du inte längre hittar några vettiga argument att föra fram.
    Du vågar/vill inte ens längre stå för vad du själv gett uttryck för, utan frånsäger dig t.o.m ditt moraliska ansvar, nåt som de flesta inser alltid följer med varje ställningstagande.
    Jag har i alla fall argument, medan du saknar dem och kan inte komma med vettiga svar på mina frågor.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-10-28 15:07:24 följande:
    Som att flyktingarna även rår för vår bostadsbrist, eller som ovan att vi försummat vården.

    Ja du, dom argumenten är du nog rätt ensam om, för det är problem vi själva helt och hållet rår för, och det har det gjort långt innan vi fick lite att bita i vad gäller antalet invandrade.
    Det följer ditt resonemang kring ansvar.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-10-29 09:20:35 följande:
    Det måste du väl se att du är ensam om att tycka, lika ensam som att du inte förstår vad ett moraliskt ansvar innebär.
    Det senare är så enkelt att om vi stödjer ett förslag som leder till ett felaktigt beslut, ja då är vi delaktig i den bemärkelsen att vi delar det moraliska anvsvaret, om nån nu skulle undra över det..

    Och det är en jävla skillnad på, att som du skylla en misslyckad bostadspolitik och en eftersatt vård, på de som ö.h.t inte kan ha kännedom eller ens möjligfhet att påverka den.
    Och problem som fanns långt före det fanns en anledning för dom att överväga en flykt till Sverige.
    Jag skyller inte misslyckad bostadspolitik och eftersatt sjukvård på invandrare, jag skrev att det följer samma resonemang om ansvar över sådan som ligger utanför ens påverkan som du för och jag inte håller med om.

    Du påstår att svensk migrationspolitik inte påverkar hur många som flyr över medelhavet till Sverige, hur har du då tänkt dig att Sverige ska påverka hur många som dör under dessa resor?
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-10-30 06:45:05 följande:
    Det följer inte samma resonemang, flykingarna har inte bildat nån oppinion kring dom sakerna, så du är helt fel ute.
    Visst följer det samma resonemang...
    Vem har bildat opinion om att folk ska ta sig för osäkra resor över havet, hur många som ska göra sådana resor, hur resorna ska genomföras, hur många som ska dö?
    Vilken annan påverkan tycker du Sverige och svenskar rimligtvis har i detta?
    Världsmedborgare skrev 2016-10-30 06:45:05 följande:
    Har jag påstått att svensk migrationspolitik inte påverkar hur många som flyr över Medelhavet!?
    Ja, det har du.
    Texten nedan är kopierad ur ditt inlägg #2749:

    "Desperata människor som inget har att förlora, skiter helt i hur dom kan ta sig vidare, dom tar de chanser som finns.
    Det här vet jag, eftersom jag/vi försökt få folk att avstå, men det finns inga argument som biter, så du kan helt glömma det du tror har nån inverkan.

    Har man inget att förlora, så betyder inte ens sin ev egna död nåt.., och som jag sagt tidigare så har vänner drunknat i Medelhavet, eller har försvunnit under sin flykt.

    Så nej, en restrektiv invandringspolitik förändrar inget, det är enbart att skyffla över problemet på nån annan.
    Så de som nu tycker dom fått som dom ville, har givetvis det moraliska ansvaret för de döda flyktingarna i Medelhavet, det ansvaret kommer dom aldrig ifrån."



  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-10-30 18:29:34 följande:
    Du har bildat opinion för att hindra flyktingar att komma hit, så du har ett moraliskt ansvar för att det nu blivit så att dom tvingas ta en längre väg över Medelhavet, med följd att nu druknar fler än nånsin.
    Det finns ingen opionion för att fler ska dö under resa, det där är taget ur luften!
    Världsmedborgare skrev 2016-10-30 18:29:34 följande:
    Tack för att du citerar mig, för där kan nu alla läsa att hur fel du har i påståendet om mig.
    Det är du som väljer att inte förstå, och försöker vrida det till nåt det inte är.

    Men om det nu finns andra som inte begriper, så.
    Det spelar ingen roll om vi täpper till ett hål att fly genom, flyktingarna väljer/hittar bara ett annat hål att fly genom.
    Slutsats, det påverkar varifrån och hur man flyr, men gör ingen skillnad på antalet.
    Eller i en annan formulering, svensk flyktingpolitik förändrar inte antalet flyktingar, problemet flyttas bara till annat ställe/land, men gör ingen som helst skillnad f.ö.

    Ovan är glasklart för de som vet hur desperata flyktingar tänker, och det kommer vi snart att få se prov på i stor skala igen, när väl anfallet för att befria Mosul tar sin början.
    Jag har ju visat på siffror som pekar i motsatt riktning och som du inte har kunnat förklara...snacka om att vara resistent mot fakta.
    Om folk flyr till andra länder än Sverige så finns ju en förklaring till det och ganska sannolikt har den förklaringen med rådande migrationspolitik i respektive land att göra, eller hur!?


Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?