Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2020-07-11 13:28:51 följande:
    Om du inte kan något om Avpixlat så kanske det inte är en diskussion för dig?
    Vilket är varför jag inte diskuterat Avpixlat utan istället den socialdemokratiska idén att media som passar den socialdemokratiska bubblan är opartiska medan samma socialdemokrater anser att all media som inte passar in i den socialdemokratiska bubblan är suspekt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2020-07-12 10:54:55 följande:
    Men förstår du inte det märkliga med att börja diskutera socialdemokraterna i en diskussion om den rasistiska hatsajten Avpixlat som startats av sverigedemokraten Kent Ekeroth?
    Jag förstår din önskan att rikta uppmärksamheten från Socialdemokratin till ditt favoritområde Sverigedemokraterna. Det är trotts allt ditt vanliga modus operandi.
  • nattuw

    Anna Björklund har skrivit ett öppet brev om åsiktsklimatet på SR. Enligt Björklund drivs inte SR:s medarbetare av någon djupare politisk övertygelse utan de är alltid beredd att anpassa sina åsikter efter hur vindarna blåser.
    Aptitretare:
    "Det var valår och migration var allt folk pratade om men när jag gjorde ett inslag om flyktingars utbildningsnivåer (en het fråga då) avbröt en medarbetare inspelningen,"
    GP "Ängslighet styr på Sveriges Radio ? inte ideal" Anna Björklund 2020-07-21
    ( www.gp.se/kultur/kultur/%C3%A4ngslighet-styr-p%C3%A5-sveriges-radio-inte-ideal-1.31516519 )

    Även Markus Uvell berör i en ledare i GP svensk media. Inte heller han tror att de svenska journalisterna drivs av någon stark övertygelse. Enligt honom så handlar det istället om att svenska journalister är för lata för att orka göra ett bra jobb.
    Aptitretare:
    "Om svenska folket präglas av nyfikenhet inför omvärlden resulterar det journalistiska arbetet ofta i motsatsen: en blandning av ointresse och förakt för andra länders politik."
    GP "Journalistisk lathet bryter ner förtroendet" Markus Uvell 2020-07-20

    Vi får då en av staten betald medieorganisation som är lat och alltid beredd att vända kappan efter vinden. Vilket inte direkt känns förtroendeingivande.

  • nattuw
    Padirac skrev 2020-07-24 07:59:29 följande:
    Så då de inte är partiska är de istället lata?
    Uppenbarligen.
    Padirac skrev 2020-07-24 07:59:29 följande:
    Mest verkar det handla om någonting att gnälla om för att media inte driver den agenda du vill.
    Och du försvarar media eftersom de driver den agenda du vill?
    nihka skrev 2020-07-24 17:38:50 följande:
    Lite grann som här på FL när de inte tål att någon inte driver deras egen linje eller att man har en avvikande åsikt. Den som inte är håller med tillskrivs alla möjliga negativa egenskaper. Kan ju omöjligt handla om att man bara inte håller med
    Det råkar jag ofta ut för. Särskilt när det är något som inte faller socialdemokraterna på läppen.
  • nattuw

    GP tar upp frågan om journalisternas eventuella vänstervridning.

    En aptitretare: "?Vänstervridningen? bland journalister är mest en fråga om kulturell makt: klass och kön, centrum och periferi. 2020 har det paradoxalt nog blivit ?höger? att påtala det. "
    GP 2020-07-28 Håkan Boström: Är svensk journalistik vänstervriden? ( www.gp.se/ledare/%C3%A4r-svensk-journalistik-v%C3%A4nstervriden-1.31830133 )

  • nattuw
    Padirac skrev 2020-07-26 18:20:06 följande:
    PS driver däremot  - konstaterat i av motståndare till PS länkade undersökningar-  inte någon politisk linje - det har jag inte heller några problem med. Det är värt att försvara PS för detta.
    Eller så är det du som uppfattar Public Servis som opartisk eftersom de levererar det du vill höra. Medan andra, som till exempel FOX News, som inte levererar det du vill höra måste vara skurkar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-07-31 10:25:14 följande:

    Är det så att du tycker om det FOX News levererar och därför inte kan acceptera att PS är opartiska? 


    Nix. Fox News är konservativ. Det är inte jag. Däremot är det intressant att ta del av tankar som det vänsterorienterade SVT aldrig skulle släppa fram. Det gör att man förstår den kritik som finns mot SVT:s brist på opartiskhet.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-02 10:05:00 följande:
    Vill du att PS ska innehålla konservativa tankar?
    Varför skulle SVT inte få innehålla även konservativa tankar?
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-03 13:46:38 följande:
    Vill du att PS ska innehålla konservativa tankar?
    Varför är det kontroversiellt att ett skattefinansierat och förment opartiskt media skulle släppa fram konservativa tankar?
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-03 16:14:14 följande:
    Varför frågar du mig det?  Så länge Ps lever upp till demokratiparagrafen och är opartisk så får alla tankar plats i PS.

    Men för att återgå till det jag frågade dig ..

    Vill du att PS ska innehålla konservativa tankar?
    Varför är tanken på att det skattefinansierade och förment opartiska public service skulle ge utrymme åt konservativa tankar så skrämmande att du hela tiden måste fråga samma sak?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?