Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nyheteridag.se/svt-i-blasvader-anklagas-for-att-sprida-propaganda-for-diktaturen-i-iran/

    >>SVT i blåsväder: Anklagas för att sprida propaganda för diktaturen i Iran

    [...]

    SVT, som sedan årsskiftet finansieras av skattepengar, har tidigare fått kritik för att man lägger skattepengar på att köpa annonsplats bland annat på Google. En av de kanaler man valt att använda sig av är interaktiva reklamskyltar hos företaget Clear Channel i till exempel busskurer. Där lägger SVT upp aktuella nyheter i korta ?flashar?.

    En sådan ?flash? innehöll en bild på Irans president Hassan Rouhani och texten ?Irans känga till Trump: ?Mentalt efterbliven'?. Bakgrunden är den växande konflikten mellan den islamistiska diktaturen och USA.<

  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-29 21:26:58 följande:

    Donald Trump har hotat med Iran med krig och Irans ledare väljer att kalla Donald Trump för Mentalt efterbliven. Förstår du inte att ett sådant uttalande av Irans regim ökar spänningen i konflikten och risken för krig? I

    andra sammanhang har SVT rapporterat när Trump har gått till hätska angrepp mot meningsmotståndare varför skulle SVT inte rapportera när någon går till hätsk angrepp mot Trump?

    Det hade varit mycket märkligt om Public Service skulle ha undanhållit denna nyhet för svenska folket.


    Rapporterar SVT om nyheter via reklamskyltar numera? Står det inte på en reklamskylt så är det alltså undanhåller det svenska folket?

    Vad i hela fridens namn får dig att tro att jag inte förstår spänningarna som sådana uttalande skapar? Och vad ska jag göra åt saken menar du?

    Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med din replik varför det mest blev förbryllande frågor.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-29 21:50:46 följande:

    Vad är problemet met att SVT gör reklam för nyheter på reklamskyltar? Ska inte SVT få konkurrera på samma viljor som TV3 och TV4? Ser du hellre att TV kanaler gör reklam för dokusåpor än lyfter fram riktiga nyheter på reklamskyltar?


    Du drar i ett konstigt snöre nu. Tråden berör partiskhet och det är givetvis det som problematiseras...

    Vart är Donald Trump reklamaffisch respektive kängor till Irans ledare? Kan man bland annat fråga. Och varför ens använda ett ord som "känga"?

    Det är just sådant här som Public Service har fått kritik för, bland annat för en ensidig/partisk bild av Donald Trump och så vidare.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-30 10:31:05 följande:

    Det är väl du som drar i fel snörstump nu? En nyhet är en nyhet just när den sker. Menar du att SVT skulle förhindras att publicera uttalanden från den Iranska regimen på en nyhetstavla om de inte samtidigt kan publicera en nyhet från Donald Trump?

    Den Iranska regimens uttalande var ett svar på att USA:s nya sanktioner mot Iran. Varför anser du att ordvalet ?känga? är olämpligt? Vilket ord skulle du föredra?


    Med en historia av just partiskhet i fallet Donald Trump (som har dokumenterats i undesökningar samt noterats specifikt av kontrollerande instanser) så vore det givetvis lämpligt att - för en gångs skull - också presentera Donald Trumps sida av saken...

    Att ensidigt lyfta fram ena sidan eller helt utelämna den andra är partiskhet... det finns inget att diskutera. Du kan försöka argumentera för att definitionen av partiskhet inte alls är partiskhet, du kommer dock aldrig att lyckas med uppdraget.

    Det behövs inga färgklickar som ordet "känga" överhuvudtaget. Public Services uppdrag är att vara neutralt tillgänglig till Sveriges befolkning... det är vad vi betalar dem för - INTE för att vara (partisk) sensationsmedia.

    Sensationsmedia har vi gott om (speciellt partisk sådan) och är ingenting vi behöver betala skatt för... det behovet existerar inte, det är redan totalmättat av marknaden. Medan ett gediget och pålitligt mediahus som Sveriges befolkning - i största möjliga drag - kan ta till sig... det kan vi dock betala skatt för, där finns ett behov (även om samma mediahus borde skalas ner något, men det är en annan diskussion).
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-30 12:19:14 följande:

    Nu var det väl en känga från Irans sida?

    Ordet känga innebär väl i sammanhanget att SVT visar att man inte ska tolka Irans beskyllning om att Donald Trump är "mentalt efterbliven" bokstavligt. Menar du att det var fel?


    SVT/Public service ska inte visa svenska folket annat än nyheter... INTE sensationssälja sitt ord eller sin åsik.

    Vi betalar dem, sensation behövs inte i konkurrensen och opartiskhet innebär att man är tillgänglig åt alla - så långt som möjligt...

    ...men Public Service verkar inte jobba så. Vilket är synd i min mening.

    Varför vill du ha diktspråk och metaforer i din nyhetskanal, KillBill?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-30 18:43:51 följande:

    Sensationssälja? Regimen i Iran har sagt precis det som SVT skriver och SVT använder ordet känga eftersom det handlar om den iranska regimens svar på USAs utökade sanktioner mot Iran. Det kan säkert finnas ord som skulle passat bättre än känga men jag har svårt att förstå att du bemödar dig att problematisera ordvalet. Vad tror du om ordet kontrar? Hade det passat bättre? Då hade löpsedeln sett ut så här:

    Iran kontrar: Donald Trump är mentalt efterbliven.


    Ja, sensationssälja.

    >>Irans president säger/svarar/replikerar/meddelar/skriver/twittrar till Donald Trump:<<

    Vilket som.

    Och affischer av båda parter, om man nu vill bjuda in tills sin media. De borde även snurra efter varandra... på sådana där reklamskyltar.

    Hela sammanhang. Inte uppenbart ensidigt.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-06 10:24:54 följande:

    Du har alltså inte förstått vad det är som gör sluttande planet argument till ohederliga, utan lutar planet lite till


    Argumentet är ogiltigt när man hänvisar till sluttande utvecklingssteg som ännu inte har hänt. I övrigt är det fullt legitimt...

    Har vi inte haft öppet antisemitiska demonstrationer och mord på öppen gata här i Sverige? Hur ser utvecklingen ut på dessa punkter med ett rimligt tidsspann som referens?

    Antigen spelar du dum eller så är du något verklighetsfrånvänd.

    Till och med Janne Josefsson kan meddela att Public Service är uppenbart partiska... men han tillhör väl den vurmande pubertetshögern enligt Familjelivs vänsteraktivister.





    Det är tämligen kul med folk som envisas med att kejsaren minsann är påklädd - när till och med hovet börjar få nog av all naken hud på sprätten...

    Tor ni ens på er själva? Det vore ärligt talat helt fantastiskt om ni faktiskt gick runt och såg Public Service som ett slags föredömme i objektivitet och opartiskhet... det går knappt att underkänna sin egen ståndpunkt mer obönhörligt än så.

    Hjälps ni åt med att övertyga varandra - för det är väl det enda som fungerar när saker och ting är så otroligt uppenbara för övriga.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-06 23:40:28 följande:

    Menar du att öppen antisemistism och mord på öppen gata är en följd av det nattuw påstår om skattefinansierad public service som försöker konkurrera ut privata alternativ och att detta är för aspirerande diktaturer?

    Ja, då spelar jag dum eller är något världsfrånvänd.

    Jag ser fram mot att se detta sluttande plans utvecklingssteg redovisas 


    Ja, visst spelar du dum.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-07-07 09:38:10 följande:

    Menar du att öppen antisemistism och mord på öppen gata är en följd av det nattuw påstår om skattefinansierad public service som försöker konkurrera ut privata alternativ och att detta är för aspirerande diktaturer?

    ---

    Jag ser fram mot att se detta sluttande plans utvecklingssteg redovisas.


    Du får nog se efter hur du har valt att tolka vederbörande... en, två eller fjorton gånger.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?