Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    BF maj 2017

    Enklast är att du utgår från sista mensens första dag.
    Och sen om man är i 4+6 säger vi, då är man i femte veckan eftersom man fullgjort fyra veckor och sex dagar.
    Jag är i 7+3, alltså i vecka 8.

  • Anotherone
    Yopas skrev 2016-09-15 16:30:36 följande:
    Anotherone skrev 2016-09-15 16:24:24 följande:

    Enklast är att du utgår från sista mensens första dag.

    Och sen om man är i 4+6 säger vi, då är man i femte veckan eftersom man fullgjort fyra veckor och sex dagar.

    Jag är i 7+3, alltså i vecka 8.


    Tack snälla ni för klargörelsen :D snurrigt såhär i början! Det är tur att ni finns! :)
  • Anotherone
    Bebisbubbla skrev 2016-09-15 17:17:31 följande:

    Hur tänker ni med träningen så här i ett tidigt stadie av graviditeten? (Är i vecka 6 nu med vårt första barn)

    Hur länge kan/bör man köra benböj, utfall, situps?

    Läste att man ska vara försiktig med att maxa pulsen med.


    Jag har också tänkt köra på som vanligt. Nu har jag inte haft orken till det riktigt de senaste veckorna men jag gör ändå samma övningar som vanligt.
    Särskilt ryggen kommer bli viktig att träna känner jag, då jag redan har fått tyngre byst och märker hur det påverkar.
    Löpträningen har jag lagt ner till förmån för andra typer av kondition, som tex. spinning och roddmaskin. Jag orkar helt enkelt inte just nu.
    Förra graviditeten körde jag pass tills det var typ en månad före bf (som tex. Body Pump), får se hur mycket jag kommer orka den här gången

    Tränar man själv och inte är så van kanske det är bra att hålla sig till övningar man känner till och som är "ok" för gravida.
    Tränar man på gym eller annan gruppträning så brukar de flesta instruktörerna ha väldigt bra koll på vad som rekommenderas och vad man avråder ifrån som gravid. Plus såklart att man alltid ska lyssna på sin kropp!!

    Situps funkade inte särskilt länge förra gången, mina magmuskler delade sig tidigt och det blev som en "pyramid". Kan man inte hålla sin core eller sitt magstöd ska man inte göra den typen av övningar.
    Mitt bäcken var stabilt hela vägen så utfall och benböj var inga problem.

  • Anotherone
    Onix skrev 2016-09-18 18:18:53 följande:

    Någon här som vill föda med kejsarsnitt? :) Jag kommer kämpa för att få det den här gången, kommer ta upp det på första mötet med barnmorskan och hoppas att man blir bra bemött.


    Ja det är min plan. Jag hade en tuff förlossning med första barnet där det slutade med akut snitt. Min kropp svarade inte på dropp överhuvudtaget och jag öppnade mig 0,5cm på 18h. Dessutom fick jag en förlossningsdepression efteråt och även min man mådde väldigt väldigt dåligt. Så jag tänker att ett planerat snitt är det bästa för oss båda, då vet vi hur det går till och kan förbereda oss.
  • Anotherone
    annadenise skrev 2016-09-19 12:16:24 följande:
    Min första förlossning var vaginal. Jag sprack väldigt mycket och vart dessutom felsydd. Det är beklagligt att eftervården är så dålig och att förlossningsskador inte tas på allvar. Denna gång har jag en privat försäkring så jag köper mig ett snitt helt enkelt.

    Hoppas ni får snitt. I Sverige är det svårt att få snitt. Ni får vara beredda att tjata och kämpa. Jag ska hålla tummarna för er
    Ja det är jobbigt både att läsa om alla förlossningsskador (även oupptäckta sådana som får sin förklaring många år senare) och att man ska behöva strida för ett snitt. Jag kan säga att det här barnet inte hade blivit till om inte jag vågat mig sjutton på att tro på att jag kommer få föda med planerat snitt. Så det måste helt enkelt bli så.

    Men jag tror att om jag berättar mer om vår första upplevelse, ångesten över att det ska bli så igen, det faktum att vi får stora bebisar i vår familj (vilket ju finns dokumenterat) OCH att jag får ångest bara av att tänka på en ny förlossning så hoppas jag att jag ska slippa gå igenom det igen.

  • Anotherone
    Onix skrev 2016-09-19 14:42:18 följande:
    Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Hade aldrig blivit gravid om jag inte visste att det fanns möjlighet till planerat snitt.

    Hoppas verkligen att det går snabbt och utan större bekymmer och få det beviljat.
    Nej och min man hade definitivt inte gått med på att bli pappa igen. Det här är precis lika mycket för hans skull som för min eftersom hade mådde extremt dåligt efter att vi fick vårt första barn. Och han är född 2006 så det har liksom tagit ett tag att bearbeta.
    Om jag skulle tvingas föda vaginalt och råka ut för ännu ett akut snitt eller ännu värre, en annan oförutsedd komplikation, så blir det samma trauma om igen.
    Vill inte!
  • Anotherone
    Bunny on speed skrev 2016-09-20 06:27:52 följande:

    Plussade precis! Bf 22/5 efter att vi försökt i nästan två år.


    Grattis!!!
  • Anotherone

    När jag ringde så fick jag inskrivning väldigt tidigt så jag trodde att vårt landsting hade delat upp det på först hälsosamtal och sen inskrivning. Men det var inskrivning direkt!

    Så vi pratade, tog stick i fingret för HB och blodsocker och så kollade hon med en sticka så att jag inte hade äggvita i urinen och faktiskt ett grav-test också och JA, jag var fortfarande gravid

    Sen diskuterades fosterdiagnostiken. Vad för undersökningar som är rutin, rätten att avstå samt när i tiden dessa ska ske. Eftersom vi båda fyller 36 i år erbjuds vi KUB. Jag fick remisser för blodprover som jag ska  gå och lämna när jag har passerat v 9+ så det ska jag göra nästa vecka. De provsvaren måste finnas klara när man sedan gör KUB-ultraljudet så att man kan få risken beräknad direkt. Om man får hög risk får man gå vidare med NIPT (i Stockholm i alla fall). Det barnmorskan vill är att man diskuterar vad man gör om man får en beräknat hög risk. Har man ingen plan för det så behöver man ju inte göra provet tyckte hon.

    Vi ska göra KUB-ultraljudet i oktober när jag är runt vecka 13+ nånting.
    Sen blir det RUL i början av december.

    Nästa möte hos barnmorskan är inte förrän kring vecka 20 så det blir ett ganska långt glapp men efter det ses man ju lite tätare.

    Eftersom jag fått ett stort barn innan kommer jag också att göra en glukosbelastning i vecka 25-26 och ett tillväxtultraljud kring vecka 32-33.

  • Anotherone

    Jag ringde i slutet av vecka 6 och fick tid för inskrivning ca 14 dagar senare.
    Sen valde vi att byta BM så nu har vi precis varit på ytterligare ett möte med vår nya BM som känns tusen ggr mer rätt för oss.
    Men det blev ett kortare "lära känna varandra"-samtal bara, allt annat kring rutiner, prover etc. har vi redan fått info om.

Svar på tråden BF maj 2017