• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Anonym (Längtan92) skrev 2018-02-24 08:29:46 följande:

    Igår kom äntligen mensen så vi kan börja se fram emot att göra ett försök denna månad :) äl borde bli någon gång mellan 8-11/3 och sen bim 24/3. Har precis börjat tempa så är nyfiken på att se hur det går att hitta äl :)


    Du fick precis samma känsla som jag! Villa bara ha ett tydligt ja eller nej då man vet hur man ska gå vidare! Jag har ÄL nästa helg så håller på och laddar inför detta ;)
  • Jagerika
    Zemlan99 skrev 2018-02-24 13:05:30 följande:

    Skönt med regelbunden cykel? Min är så lång och oregelbunden så det är så jobbigt med ovissheten när mensen kommer att ha någon aning om när nästa försök blir.. hoppas så det tagit sig denna gång (6:e riktiga försöket).


    Efter jag slutade med p-pillren så är den lite oregelbunden men bara med några dagar så jag tar ÄL tester för att veta exakt :) men jag känner ju när nått är påhäng och då börjar jag med testerna:) hoppas du har lyckats denna gången!!
  • Jagerika

    Hej brudar, hoppas allt är bra med er! Jag var och tog cellprov idag och passade på att prata lite med barnmorskan som utförde provet. Jag frågade om p-piller och ifall hormonet sitter kvar i kroppen efter piller-stopp. Detta gällde BARA p-sprutor och inte alls p-piller! Men man kan ha lite besvär med att mensen ska bli regelbunden då kroppen ställer om sig. Så ni som funderar på om p-pillren fortfarande fungerar efter man slutat så kan jag meddela att nej du kan bli gravid direkt efter p-piller stoppet :) detta har jag funderat på iallafall!

  • Jagerika
    Anonym (Längtan92) skrev 2018-03-02 09:22:00 följande:

    Sitter väntar på äl, dagarna går såå långsamt! Enligt nc är det nästa söndag och enligt flo appen är det på torsdag. Har precis börjat tempa men haft flo sen november. Vet inte vad jag ska lita på.


    Sitter också och väntar på ÄL, började testa denna veckan och strecket blir starkare varje dag så snart får jag min glada gubbe på testet hoppas jag :D ÄL ska va på söndag men min mens krånglade så vet inte riktigt så därför testade jag nu lite innan :)
  • Jagerika
    Anonym (Längtan92) skrev 2018-03-02 11:19:04 följande:

    Då närmar det sig för dig :D håller tummarna för att du får äl nu i dagarna! Har cb äl test hemma, har inte börjat testa än dock. Kanske ska börja imorgon eftersom apparna visar olika så man inte missar :)




    Nu så! Visste att det va bra att testa ÄL några dagar innan ( ska egentligen ha den på söndag)
  • Jagerika
    Anonym (Längtan92) skrev 2018-03-02 21:18:21 följande:

    Yaaay! Nu får ni se till att mysa till det ordentligt ;) ska också se till att testa nu så man inte missar äl.


    Ja Gud vad spännande! Jag är supersugen under ÄL men har också jätteont i vissa ställningar, får ont om han kommer för långt in och är öm. Så egentligen är jag sugen men samtidigt inte för jag vet att det kan göra ont! Men igår va vi försiktiga och blev två omgångar med mannen och idag jobbar han tills ikväll men då blir det ännu mera mys <3
  • Jagerika
    Anonym (Längtan92) skrev 2018-03-03 12:31:51 följande:

    Har du fått ont för att ni har kört på mycket eller? Är inte nice när man får ont förstår det samtidigt som du säger, man vill ju köra på när man har äl. Då har du fått vila lite under dagen iaf ;) läste någonstans att första äl testet med cb inte kan ge utslag, vet du något om det?


    Nej jag öm i kroppen för ägglossningen, det har jag varje gång och då gör det ont när vi ska mysa och blir inte direkt sugen då! Jag hade kvar ÄL-test från förra månaden så gjorde två test måndag och tisdag med den gamla indikatorn. Sen tog jag onsdag och torsdag med den nya och sen igår så krånglade den nya indikatorn och testet blinkade konstigt så använde den gamla och fick då en glad gubbe! Tittade också på testet och testet som blev fel och testet som fick glad gubbe va båda strecken starka så det måste vart positivt ändå :) dom andra dagarna va strecken inte lika starka och då räknar jag att jag har ägglossning igår och idag :)
  • Jagerika
    Anonym (Längtan92) skrev 2018-03-06 13:44:27 följande:

    Hur känns det nu? :) tror vi kmr ha bim ungefär samtidigt, fick äl igår istället. Så nöjd med att jag testade i förväg.


    Fredag ( Då jag fick positivt ÄL-test ) och lördag hade jag väldigt ont och va öm i kroppen, men sen from söndag så mår jag som vanligt igen :) det känns skönt för förra ägglossningen fick jag sjukt ont fram till mensen! Nu känner jag mig mer som mig själv, fast denna gången är jag inte lika hispig heller, så förra gången kanske jag inbillade mig massor med symptom!

    Hur känner du dig nu vid ÄL?
  • Jagerika
    MrsEK skrev 2018-03-08 16:49:31 följande:

    Jag fick mensen igår tyvärr så det är bara att fortsätta kämpa på. Håller tummarna för er andra!


    Oh noo! Nya tag nästa månad!

    Jag väntar tills onsdag nästa vecka då man tydligen ska kunna ta tidigaste testet, har BIM 19-20 och denna gången är det heeeelt dött på symptom. Verkligen nada! Som veckan efter mens och fram till ÄL när man inte känner ett skit! Men har läst att mååånga har inte haft varken ont i magen eller brösten och sen plussat och blivit chockade för dom inte märkt nätt, hoppas så att det är så för min del också :D
  • Jagerika
    Huruvida skrev 2018-03-09 08:43:46 följande:

    Hänger gärna med här! Har äl nu ihelgen, bim runt 25:e. Första cykeln vi försöker så det lär väl inte gå så snabbt, haha.


    Du är så välkommen! Vi är väldigt aktiva i denna tråden :) det är bara för dig att mysa på extra mycket nu i helgen då :D använder du dig av ÄL-tester? Hade ÄL förra helgen och BIM 19-20, och det är mitt tredje försök med första barnet :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet