Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Rutiner... det har vi inga ;) Edward äter när han är hungrig och sover när han är trött. Vissa dagar sover han mellan varje måltid och vissa dagar har en en vakenperiod på flera timmar. På dagen känns det mest som att jag sitter och ammar jämt och på natten kan det gå 2-3 timmar mellan måltiderna.

    Magen är sådär. Det är det också olika från dag till dag. Idag är en mindre bra dag med mycket gaser. Då är det svårt att sova och det går absolut inte att läggs ner honom :-/

    Var hos läkaren på BVC igår och allt var bra iaf. Han väger 5550g och är 58.5 cm. Så han går stadigt uppåt.

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-08-22 14:41:08 följande:

    Oj, vad stor han är! Var han stor när han föddes också, eller har du grädde i brösten?


    Joo då. Han var ganska stor men inte extremt. Vägde 4010g och var 53 cm lång vid förlossningen. Dock gör han ju inget annat än att äta ;) Och mycket mjölk har jag

    Han väger mer och är längre än vad hans syskon var när de var 4 veckor gamla.

    Hur mycket väger din tjej?
  • jennie08
    Lillflickan skrev 2018-08-22 14:46:32 följande:

    Det ska bli spännande att se vad min lilltjej väger på fredag. Nu har vi passerat datumet när hon skulle varit född. Tog på första kläderna i 56 och har gått upp till storlek 2 i blöjor.


    Hur gammal är din tjej?

    Edward har precis gått upp till strl 3 i blöjor och de kläder jag köpte häromdagen i strl 62 sitter väldigt tajt. Hihi borde köpt strl 68 till min lilla Heffaklump... :)
  • jennie08

    Jag ska sätta in en hormonspiral igen. Jag mår så mycket bättre av att ha den. Ingen mens, hormonerna är mer stabila och jag mår betydligt bättre rent psykiskt. Dessutom blir min annars acnebenägna hy bättre med spiralen.

    Själv befinner jag mig i Spanien med familjen. Ni tycker säkert jag är helt galen som reser med en sån liten men vi har gjort det med alla barnen och det funkar så bra att resa med dem när de är små :) Vi anpassar resan efter bebisens rytm bara.

  • jennie08

    Jag gör min havregrynsgröt på vatten men har ju alltid mjölk till. Kanske borde sluta med det då... blir ju så torrt då bara.

    Vad använder ni för blöjor? Jag använder libero touch men jag tycker de läcker så ofta när han bajsar. Oftast läcker det både längs benen och upp på ryggen. Idag bajsade han när han satt i babyskyddet och det läckte så mycket på sidan så det rann ner i bilbarnstolen och ut där bältesremmarna sitter och ner på bilstolen. Mindre kul!

    Vet inte hur jag ska få rent babyskyddet.

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-09-04 07:09:45 följande:

    Gällande gröten: jag gör vanlig havregrynsgröt och sedan blandar jag i solrosfrön, russin och frysta blåbär. Då blir det inte så torrt och tråkigt.

    Blöjor: vi använder lite olika, tar liksom det som för tillfället blir billigast/bäst eftersom hon inte har några hudproblem. Just nu har vi Naty men tejpen är rätt kass på dem. Oftast brukar vi köpa Icas blöjor. Har aldrig haft några problem med läckage men så bajsar hon inga extremmängder heller.

    Babyskyddet: går det inte att ta bort tyget? Har ärligt talat aldrig kollat det på vårt skydd. Själv tänker jag att det är mindre kul att det rann ner på bilstolen, men ni kanske har ett stolsskydd?


    Utvandraren2 skrev 2018-09-04 12:59:09 följande:

    Gröt: Precis, gröten blir så torr med bara vatten!

    Blöjor: Vi har använt libero den billigare sorten, inte touch. Har fungerat bra för oss. Blivit många läckage nu på sistonde, så gick upp till storlek 2 i söndags. Har endel ettor kvar, så använder dem bara när det inte är risk för bajs. Men det är såklart alltid då det händer!!! xD

    Bajsostrof: Jag köpte min stol begagnad och monterade av allt tyg och tvättade upp för hand och duschade av själva stolen. Det är lite meckigt, men det går. Är gjort för att kunna tvättas vid olyckor. På min (maxicosi) finns det video på youtube på hur man gör.


    Gröt: fortsätter äta min gröt som vanligt med mjölk :) Men ska faktiskt testa att pimpa den lite med frön, bär och sånt. Det lät gott.

    Blöjor: jag ska testa liberos andra blöjor. De kanske sitter bättre. Jag har testat Pampers men de läckte kiss jämt och luktade konstigt så de skippar jag.

    Vart köper man naty?

    Bilbarnstol: jag har försökt kolla men hittar bara instruktioner för att tvätta överdraget och inte själva tyget på stolen. Jag har en Britax Römer Baby-safe i-size. Någon som har en sån?
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-09-04 21:02:43 följande:

    Jag köpte Naty-blöjorna på Apotea men kan tänka mig att de finns på utvalda välsorterade butiker.


    Ok. Älskar apotea, får ju varorna samma dag som man beställer. Gratis.
  • jennie08

    Jag som tycker Edward sover men bra med sina 3-4 uppvaknanden men nu när jag läser hur era sover så ligger vi i lä.

    Ammar ni era barn eller ger ni ersättning?

  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-09-07 22:04:51 följande:

    Min son vaknar 1 gång per natt men kan då vara vaken en vääldigt lång period, i ca 6-7 timmar innan han somnar om så man e helt slut ibland! Våran plan har ju varit att ja ska amma mest men att sambon ger ersättning 1 gång på kvällarna (vardagar)(och på helgerna 1 gång på natten) så att ja får lite avlastning men nu 2 dagar i rad så har han ratat flaskan så man börjar ju få lite panik att det bara e jag som duger. Hoppas att det bara e en tillfällighet.


    Oj det låter hemskt att behöva vara vaken så länge på natten. Hoppas det vänder för gott nu så du/ni får sova. Har du möjlighet att sova på dagen?
    Twoblirthree skrev 2018-09-07 23:38:40 följande:

    Jag ammar. Jag kan inte komma på att jag gör nått annorlunda denna gången som gör att hon sover så bra. Hon är en helt annan unge än de andra två bara.Jag äter som en häst med...Har dåligt samvete för jag borde verkligen inte äta så mycket snacks som jag gör. Jag t.o.m. planerar långt i förväg att när den stora (8åringen) är i skolan och mellanbarnet (2åringen) sover sitt dagspass så ska jag ta mej en kopp kaffe o antingen dubbelnougaten, glass med nougatsås el chips etc o sätta mej framför tv...suck. När 2åringen va vaken idag så smög jag omkring så hon inte skulle märka o gluffsade i mej en glassbåt...Riktigt illa alltså.

    20 kg kvar att gå ner....blir inte lätt haha...


    Ja men så är det ju. Alla barn är olik. Mitt mellanbarn, min dotter. - hon sov hela nätter från start och hon sov dessutom i egen säng. Medan sönerna vaknar ofta och sover helst på mig.
  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-09-07 22:09:20 följande:

    Får jag fråga er tjejer hur eran aptit är? Asså jag är värsta matmonstret! Jag har inget stopp, helt sjukt! Jag kan äta hur mkt som helst! Inte så konstigt dock då jag ammar väldigt ofta! Fan va det tar på kroppen o amma igentligen!  Hur har ni det?


    Jag äter som en häst och jag är så extremt sötsugen hela tiden. Men jag har tur för jag ställde mig på vågen när jag var hos bm häromdagen och då hade jag gått ner så jag väger typ 5kg mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid. Edward äter upp mig. Jag ammar ju jämt.

    Efter jag fick min dotter som strulade så med amningen så hon fick ersättning istället så gick jag inte ner ett kilo. Så på mig har nog amningen den positiva effekten.

    Men oj så jag äter och ffa fikar. Hehe
Svar på tråden Julibebisar 2018