• Maran73

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Solros80 skrev 2019-05-08 18:08:22 följande:

    Jaha, då går vi nog om varandra. Vi åker på lördag och sover på hotell på söndag. Vi har tid för akupunktur 11.15 sen återföring och akupunktur igen. Antar att vi borde vara klara före 15. Ska med båten tillbaka vid 17.


    Pm:ar dig!
  • Maran73
    Lilly2013 skrev 2019-05-09 06:53:28 följande:

    Japp nu e man ruvare.. ett perfekt embryo i mig och 7st i frysen. Ångrar verkligen att vi inte började på Ava från allra första början. Så himla skickliga och seriösa

    Hoppas verkligen ni får lika fina resultat nästa vecka.

    Började med fragminspruta igår och direkt ett stort blåmärke.

    De e de värsta med dessa blodförtunnande sprutor om de skulle gå vägen så måste jag nog fortsätta till minst v 15, kommer se helt galen ut.


    Åh, vad roligt!! Och den stora frågan blir ju då: när är testdag?? Blir det hmmm nästa torsdag, eller fredag kanske? Var det 5-dagars? Jaja, härligt iaf.

    Ja, tycker också att de är mycket bra, inget strul eller stress här inte. Händer väl säkert det också, men mer undantag än regel i så fall.

    Vi har ju våra embryon ?färdiga? i frysen sedan 2017, har svårt att tro att alla åtta ska dö av vid upptining, men säker kan man ju aldrig vara..!
  • Maran73
    Frazze skrev 2019-05-09 20:13:56 följande:

    Idag hade jag inskrivning på MVC, Kub bokat till den 12e Juni. Denna väntan hela tiden! Vill se så att plutten lever ju


    Kul! Minns känslan, även om man sett ett hjärta ticka typ samma dag, så har oron hunnit krypa tillbaka.. Inte ofta jag kände mig glad o trygg i graviditeten under första halvan!
  • Maran73
    Lilly2013 skrev 2019-05-10 14:25:04 följande:

    Jo testdag e det nästa fredag, vi har satt ni 5 dagars. Usch hade gärna nästan haft testdag senare, man vill ju inte veta känner jag.. än så länge lever man ju på hoppet istället

    Skönt att ha allt klart.. då har ni gjort en runda 2017 och antar att det gick bra

    Klart att de klarar upptining

    Håller tummarna


    Ah, jag förstår, no news is good news liksom. Håller tummarna jag med!

    Jo, väldigt smidigt att bara åka över och sätta in! Plus gyn och lite mediciner förstås. Fick dottern i dec 2017, så det gick väldigt bra första gången ja.

    Tror det är Hirudoid salva de menar, ska motverka o lösa upp bl a blåmärken. Prövat det själv då jag tar insulin ett gäng ggr per dag och ser ut som blåmögelost ibland, men tyckte inte det blev någon skillnad tyvärr. Men kanske funkar bättre på dig!
  • Maran73
    Lilly2013 skrev 2019-05-12 08:43:58 följande:

    Märkligt..

    har ätit ungefär samma mediciner vid både ivf ok ÄD alla gånger med små variationer.

    Brukar känna mig svullen, öm i brösten, lite trött och allmänt off men jag har ändå mått bra men känt att det känns annorlunda i kroppen.

    Denna gången ingenting, kände absolut ingenting av nedregleringssprutan och nu känner jag ingenting av progesteron och östrogenet. Brösten e helt små och tomma liksom och jag har till o med gått ner i vikt. Ändå äter jag ju kortison med. Extremt märkligt.

    Känner mig helt ogravid, vilket e skönt men också väldigt skrämmande.

    När jag varit spontant gravid så tycker jag mig ha känt det väldigt tidigt. En underlig känsla i kroppen som man inte riktigt vet vad de e men som man sen kopplat ihop med de positiva graviditetstestet.


    Biverkningar är ?roligt?, att de helt plötsligt dyker upp när man inte brukar få dem av ett välkänt läkemedel, alt inte finns när de brukar vara där! Men kroppen är ju inte alltid likadan så att säga, så det är kanske inte så konstigt. Själv är jag tung, sömnig och lätt irriterad pga progesteronet känner jag, samt lite menskänsla på ngt vis. Men helt hanterbart.

    Att INTE känna sig gravid tidigt ser jag som positivt, kände absolut noll med dottern fram till vecka 6-7 sådär. Eller kanske t o m ännu senare.
  • Maran73

    Hallå alla! Nyss hemkomna från Riga, allt gått jättebra och jag är nu ruvare för andra och kanske sista gången. Ett toppenfint embryo (5AA) klarade upptining strålande och nu hoppas vi att ?krabaten? boar in sig ordentligt! Testdag nästa onsdag. <3

  • Maran73
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-14 14:58:54 följande:

    Hejja Hejja:)


    Haha, tackar, den här ggn tänker jag nog tjuvtesta ngn dag innan, är sååå otålig. Hur går bröllopsplanerna??
  • Maran73
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-14 17:04:02 följande:

    Braaaaa, men oj så mkt att stå i:) Vi åker till Ryssland i början av augusti!


    Ja ojoj, har planerandet o allt stök i färskt minne (gifte oss sept -16), jesus vad man jobbar! Men så värt det, näst barnens födelse den häftigaste dagen i mitt liv! <3

    Det närmar sig onekligen för dig också, kul om vi återigen kunde häcka tillsammans i någon gravid-tråd! kram!
  • Maran73
    Frazze skrev 2019-05-14 17:19:24 följande:

    Oj! Det var inget dåligt embryo det! 5AA mitt var typ BC 3Ab el nåt sånt. Och ett BC2 fick inga AA alls! Nu håller vi tummarna då att allt går bra!


    Hej hej! Ja det var mkt fint, är så glad! Fast vet inte mkt om de där skalorna, vet iaf att A betyder ngt bra. Och siffrorna är väl utvecklingsstadium om jag minns rätt.. Jaja, det är ett gott tecken med bra gradering, men det är inte allt förstås.
    Maika19 skrev 2019-05-14 18:39:33 följande:

    Härligt!!! Hoppas, hoppas Maran. Va gött gumman<3 Tänkte på dig igår. Snart min tur. Har min nya planering nu. Är lite orolig då min mens denna gång inte var så kraftig. Jag tänkte på slemhinnan och allt det där...


    Åh, tack snälla, snart är det din tur! Min mens var mkt sparsam efter att jag tog ut spiralen i början av bebisfabriken, slemhinnan var alltid helt ok iaf. Nu rikligare mens efter att dottern kom men slemhinnan var denna gång lite tunnare.. Så iaf för mig betyder inte riklig mens tjock slemhinna. Så länge du tar tillräckligt med östrogen och kollar med VUL i god tid så går det säkert bra! De har ju även lite fler trix att ta till om den krånglar trots allt. Spännande tider!
  • Maran73
    Solros80 skrev 2019-05-14 19:16:24 följande:

    Välkommen hem Maran73! Jaså de har olika graderingar på embryon. Va roligt att det är ett så fint embryo som ni har fått tillbaka. Jag hade ingen aning om att det finns olika graderingar på embryon. Undra om man kan fråga i efterhand vad det var för kvalité på våra?

    Själv fick jag en lite dramatisk hemresa. Åkte förbi sjukhuset på hemvägen för att vara den säkra sidan med tanke på de bröstsmärtor jag har haft och det visade sig att jag hade förhöjda värden på propp i lungan. De ville inte göra den röntgen som man egentligen behöver för att inte skada embryot. Men de tror att jag kan ha haft en propp i benen som har förflyttat sig till lungan. Nu har läkaren sänkt min Östrogen dos från 3 per dag till 2 per dag eftersom de tror att det är Östrogenet som är orsaken, sen har jag fått blodförtunnande injektion utöver trombylen. Undra om sänkning av östrogendosen får en negativ effekt på resultatet nu när jag är i början av ruvandet? Men jag har förstås inget annat val än att följa läkarens ordinationer.

    Nu håller vi tummarna för oss alla och hoppas på det bästa.


    Tack detsamma! Men attans vad läskigt! Har du haft känningar från vaderna? Ja att östrogenet är boven låter för mig mer troligt än kortisonet, men är som sagt inte läkare. Vi tar rätt höga doser östrogen så det kan säkert räcka med 4 mg per dag, finns inte annat att välja på tyvärr, din hälsa får du ju inte riskera! <3

    Ja du kan absolut fråga om graderingen, den har de i journalerna. Tummar hålls så de vitnar!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019