• Maran73

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilly2013 skrev 2019-05-18 09:12:16 följande:

    Godmorgon

    Tyvärr var gravtesten negativa så vi e tillbaka på ruta 1. Fanken oxå. Ja de e väl bara å ta nya dag än en gång och börja fundera på nästa


    Men neeej, fan!!! Jättetråkigt! Skit.. Deppa först och sedan fundera o prata med kliniken gissar jag. Men först deppa, man kommer ju inte undan det liksom. Stor kram!
  • Maran73
    Solros80 skrev 2019-05-18 08:02:42 följande:

    Hej! Hur går det för alla ruvare? Vilken dag är ni på? Har ni några känningar? Vad i så fall??? Själv är jag på rd5 om man räknar återförings dagen som 0. Jag fick tillbaka två blastocyster och jag känner inte alls mycket ännu. Jag har haft lite halsbränna men det tror jag beror på att jag åt trombyl på tom mage innan jag visste att man kan bli dålig i magen av de. Sedan har jag kanske varit en pytte liten aning tröttare än vanligt vilket jag tror beror på hormonerna. Inga ömma bröst, inget illamående eller något annat som skulle kunna tolkas som grav tecken.


    Ja du.. lite från brösten typ.. kände mkt första dagarna men det kan ju omöjligt vara pga något annat än hormonerna. Väldigt diffust men kan ev vara ngt. Men det vet vi snart!
  • Maran73
    Frazze skrev 2019-05-18 11:18:01 följande:

    Jag hade ömma bröst, men det tippar jag var från allt östrogen och progesteron. Annars så kände jag absolut ingenting. Nu känner jag ju brösten, extrem hunger, törstig, och sjuuuuuuuuuuukt trött hela tiden. Jag kan sova dygnet runt! Men i magen känner jag INGET ALLS!


    Nä, kände inget spec under ruvningen sist heller, så det tolkar jag inte som ngt negativt. Verkar olika f alla. Magen kände jag inte av förrän livmodern verkligen började växa, molvärk som en del känner tycks vara väldigt olika om man har el ej.. så inte konstigt om du inte känner ngt.
  • Maran73
    Solros80 skrev 2019-05-18 13:52:40 följande:

    Helt underbart Maran!!! Något säger mig att du var gravid redan på hemvägen. Får se om jag får rätt :)

    Er embryo var ju i ett sent utvecklingsstadie så den kan ha fäst redan första dagen.


    Haha, ja vi får hoppas att du har rätt!! <3 Och att plusset lyser starkt på båda våra stickor på onsdag/torsdag!
  • Maran73

    Hett hett superhett tips (tål att upprepas om ni tycker det är gammal skåpmat) till alla som tar eller kommer att behöva ta Lutinus: om ni kan få Utrogest/Utrogestan istället från er klinik (el på licens i Sverige men det tror jag få gynekologer här går med på) så köp det av kliniken för allt i världen!! Använt båda sorter, denna gång började jag innan transfer med Lutinus som min gyn skrivit ut, för att spara lite pengar (kliniken kan annars skicka per post vilket kostar ca 500kr) och köpte sedan Utrogestan i Riga vid transfer. Det är verkligen en gigantiskt stor skillnad i hur mycket de kladdar! Behöver knappt byta trosskydd med Utrogestan! Såååå skönt! Hade glömt hur jobbiga Lutinusvagitorierna är..

  • Maran73
    Solros80 skrev 2019-05-18 16:03:56 följande:

    Håller helt med dig! Jag hade fått utegesteron med DHL men lyckades inte riktigt få till det. Det kändes som att de bara pluppade ut, så jag valde att använda lutinus som jag hade hemma tills jag kom till Riga, där förklarade Veronica att jag inte ska oroa mig. Har använt utegedteron sen dess och det är en klar skillnad. Med lutinus sprang jag till toaletten flera gånger i timmen trots binda. Däremot funderar jag över huruvida deras effekt är likvärdiga. Jag kände av med i magen och var mer svullen av lutinus. Hoppas att de är lika effektiva trots mindre biverkningar.


    Tror inte du behöver oroa dig för det, Utrogestan är bioidentiskt (identisk med det progesteron vår kropp producerar) till skillnad från det syntetiska som Lutinus. Det debatteras vad jag förstår om risker/biverkningar med båda varianter men vad det gäller effekt verkar läkarna inte oense vad jag har sett. Inget fel på effekten av Lutinus heller, det menar jag inte, men bekvämlighetsfaktorn är bra mkt lägre (tycker jag)!
  • Maran73

    [quote=79634262][quote-nick]Solros80 skrev 2019-05-18 22:22:05 följande:[/quote-nick]Bra att veta! Nej man klagar absolut inte på att slippa biverkningarna om effekten är densamma. Vad är det för risker som debatteras då?[/

    Cancer i bröst och livmoder, könshormoner kan både skydda mot eller öka risken för detta beroende på dosering och behandlingslängd, behöver heller inte handla om läkemedelsbehandling med könshormoner utan naturliga variationer av vissa hormon som vid graviditet. Har för mig att kvinnor som fött barn har lägre risk f bröstcancer t ex. Iaf, det går inte att applicera denna debatt (el vad jag ska kalla det) på oss och vår behandling, för de studier som togs upp gäller kvinnor som får hormoner pga klimakteriebesvär.. Annan åldersgrupp, andra doser osv osv.

  • Maran73
    Solros80 skrev 2019-05-19 09:26:33 följande:

    Ja man får verkligen hoppas att vår medicinering inte bidrar till ökad cancer risk. Jag hade fastat i det där under en period och oroade mig en del men har släppt det nu.


    Bra.
  • Maran73
    CrookedTail skrev 2019-05-19 14:34:04 följande:

    Finns det några ridande äggdonationsförsökande här inne? Vad har ni fått för restriktioner från kliniken efter insättning?


    Japp. Helst vill de ju att man är i princip sängliggande.. Nä, inte riktigt, men stillsamma promenader är väl max, orkar inte ens tänka på allt jag inte ska göra, allt från titta på skräckfilm till att klappa främmande djur, vara i folksamlingar, gräla med mannen.. du hör ju. Jag undviker tunga lyft, bada f varmt/basta, allmänna pooler (infektionsrisk) samt träning (inkl ridning) under första veckan. Samt människor som jag vet är sjuka. Typ så! Tänker rida imorgon, då har det gått en vecka..
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019