• Maran73

    Vi som planerar äggdonation 2019

    CrookedTail skrev 2019-05-19 15:23:08 följande:

    Tack för info! Jag försöker planera in min sommar, men vet inte alls hur jag ska göra med ridningen. Men du vågar alltså efter bara en vecka?


    Japp, det vågar jag. Som du märker resonerar vi alla olika, hör och läser olika saker och tar till oss olika saker från olika läkare/professioner. Så det är helt upp till dig hur du vill göra.
  • Maran73
    CrookedTail skrev 2019-05-19 15:23:08 följande:

    Tack för info! Jag försöker planera in min sommar, men vet inte alls hur jag ska göra med ridningen. Men du vågar alltså efter bara en vecka?


    Japp, det vågar jag. Som du märker resonerar vi alla olika, hör och läser olika saker och tar till oss olika saker från olika läkare/professioner. Så det är helt upp till dig hur du vill göra.
  • Maran73
    CrookedTail skrev 2019-05-19 19:36:44 följande:

    Då känns det ju ändå som att lugna skogsturer till häst skulle kunna gå an. Vet inte hur jag skulle kunna hålla mig borta från hästryggen i först tre månader, och sedan vet man ju inte hur det kommer att bli efter det.


    Själv red jag mellan (cirka) v 6 och vecka 36 utan problem, i alla gångarter. Men som sagt, det där beror SÅ mycket på den individuella historien, vad man har bakom sig. Hade jag flera/många misslyckade ÄD-försök och/eller många missfall (mina två missfall vid spontana graviditeter berodde med största sannolikhet på mina gamla dåliga ägg) med mig i bagaget är det mkt möjligt att jag varit mer försiktig. Vill inte alls säga hur du bör göra, bara att det gick bra för just mig. Fått och hört väldigt olika råd om ridning vid graviditet från vård (läkare, BM, gyn, farmakologer etc) samt vänner o bekanta, allt från ?Kör på!? till ?Absolut inte, är du galen?!? Suck..
  • Maran73
    CrookedTail skrev 2019-05-19 23:08:19 följande:

    Jag har ?bara? ett missfall i bagaget, fostret dog i magen och vägrade komma ut, så det fick bli skrapning efter två misslyckade försök med Cytotec. Så jag inbillar mig att det kommer sitta kvar även vid ÄD. Men som du säger så är det ju så olika från person till person. Den barnmorska jag hade innan missfallet tyckte jag skulle rida så länge jag kom upp på hästen!


    Usch, inte kul, som om själva missfallet inte var nog liksom. Hur menar du med ?sitta kvar även vid ÄD??
  • Maran73
    PeeWee44 skrev 2019-05-21 05:18:14 följande:

    Gravid 2-3! Ge inte upp, 11:e insättning med äd/ed. Ska lämna blodprov idag. Tack St Petersburg för denna lycka!


    Stort grattis, vilken lycka!!
  • Maran73
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-20 23:07:17 följande:

    Nån som har tips på någon gynekolog i Stockholm som kan hjälpa till med VUL inför ET? Vi ska åka 4-7/8 och vår klinik som hjälper oss har stängt hela Juli. Antar att det inte är superlätt att hitta nån som har öppet v 29-30..


    Hallå! Så jobbigt det där, min pensionsfärdiga gyn har t ex stängt från midsommar fram till slutet av augusti..

    Eventuellt får vi samma problem, tjuvtestade med sticka imorse (testdag imorgon) och det var typ det negativaste clearblue jag sett.. Tar blodprov imorgon men känns inte så uppmuntrande detta. Iaf, då lär vi också hamna mitt i sommaren för nästa försök antar jag.

    Någon som vet om man måste vänta till mensen EFTER den mens som kommer efter medicinstopp, för nytt försök (FET)? AVA Riga.
  • Maran73
    Solros80 skrev 2019-05-23 10:41:16 följande:

    Hej Tjejer!

    Jag lyckades samla kraft till att göra testet. Det blev till min stora förvåning ett tydligt plus. Den första på 3 år efter 6 misslyckades IVF återföringar. Känner mig oerhört tacksam!

    Till alla er som får ångest över att inte känna av några symptom kan jag berätta att jag faktiskt inte kände särskilt mycket. Jag vet att det är svårt att inte oroa sig men försök att påminna er om att det faktiskt kan bli plus trots avsaknad av symptom. Jag hoppas innerligt att det blir stora plus för er alla inom en snar framtid!!


    Ååååååh vad ROLIGT! Grattis!!!! <3 Härligt med framgång till slut!! Njuuit av fulla muggar.
  • Maran73

    Jag har tyvärr trista nyheter då vi denna gång gick bet. Vääääldigt negativt på både urin- och blodprov. På?t igen.. suck.

  • Maran73

    Ja det är surt, men bara att bita ihop och försöka igen. Som tur är har vi 7 fina blastocyster kvar i frysen.

    Problemet nu är att hitta ngn privat klinik som har öppet i början av juli.. det GÅR ju såklart att åka till Riga och göra UL förstås men det blir en VÄLDIGT dyr lösning på problemet, hmmm. Bättre resa en lite kortare bit, ngn som har tips i t ex Örebro, Linköping, Västerås..? Vi bor i Stockholm.

    Eller så kör vi direkt igen nu när mensen kommer efter medicin-stopp, kollade med kliniken och det går att göra så även om de egentligen rekommenderar en stunds vila från hormonerna. Svårt! Några kloka tankar??

    Är lite stressade med försöken av flera skäl, bl a det där med föräldrapenning och få samma ersättning för barn nr 2.. Då ska man bli gravid senast när barn nr 1 är 1 år och 9 månader. Tror iaf det gäller fortfarande.. och sen en del andra faktorer också som sagt. Mycket som snurrar nu!!

  • Maran73

    Tack hörrni! <3

    Det känns redan bättre, surt som citron som sagt men samtidigt, att lyckas på första försöket både med ettan och (den presumtiva) tvåan är kanske lite mycket begärt!

    Ändå kan jag ju i svagare stunder inte låta bli att tänka: ?TÄNK om vi hade en otroooolig tur med E, att det EGENTLIGEN är något general-knas med mig och att det lyckades MOT ALLA ODDS..!? Typ så.. Katastroftänk De Lux! Men det går snabbt över.

    Solros, kul att du tänkte på mig! <3 Nej, det blir inte så stor skillnad om det skulle lyckas nästa försök, men om det också misslyckas börjar det bli lite stressigt.. Fast, dumt oroa sig i onödan! Kan ju faktiskt vänta med att oroa mig (om nödvändigt) tills resultat av försök nr 2 är känt.

    Peewee, tack f inspiration, jag kommer nog redan nu börja ta Levaxin igen, det är den skillnad i förutsättningar jag kan komma på så varför inte. Har inte högt TSH men inte lågt heller så man kan finlira lite. Och måste verkligen leva lite sundare! Soffhäng, godis, en massa lightläsk och kaffe gör inte saken bättre..

    Håller tummarna stenhårt Maika! Hur sköter sig slemhinnan???

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019