• Jagerika

    Nya BIM januari 2019

    Bim+3 och ingen mens! Tagit test Bim-1, och Bim+1 men ska nu vänta tills på månadag :)

  • Jagerika
    Soofo skrev 2019-01-05 13:28:18 följande:

    Jag kan bara sticka in att alla behöver inte ha någonflytning eller sekret. Varken min mamma, syster eller jag har eller har haft det. Däremot så kan jag känna det i magen, livmodern, äggstockarna. Så det är nog väldigt olika för alla. Prova med ÄL stickor så kommer du kanske på hur det är för dig :)


    Haha gulliga du! Du svarade fel inlägg :)
  • Jagerika
    Jojjans skrev 2019-01-06 07:58:08 följande:

    Här kommer ett litet gnällinlägg angående saker vi skulle kunna hjälpas åt att tänka på här i gruppen.

    Det är lätt att bli peppad när folk plussar, och dras med i att vilja testa långt innan bim osv. Ser att folk i tråden tex helt ger upp efter negativt test på äl+7-9 (?!?!).

    Så här kommer lite fakta: implantation sker vanligtvis mellan 7-10 dagar efter ägglossning, kan såklart ske både tidigare och senare men detta är vanligast. Sen tar det ett par dagar innan hcg ens blir mätbart.

    Graviditetssymptom GÅR inte att känna innan implantation eftersom det är först då hcg går ut i blodet. Många graviditetssymptom orsakas dessutom inte av hcg utan av ökade mängder progesteron, ett hormon som alltid stiger efter äl även om man inte är gravid.

    Sen kan man säkert känna andra saker redan innan en implantation, en annan typ av värk eller att ägget fäster tex, men inte hormonrelaterade symptom.

    Och snälla, att prata om tex bim-2 betyder heeeelt olika saker i beroende på om en person har en lutealfas på 7 dagar eller 15 dagar, eftersom implantation sker på äl+7-10 (ungefär) för alla. Tänker man på det blir det lättare att förstå varför vissa plussar på bim -7 och andra på bim+1. Det kan egentligen vara samma äl+dag.

    Så det blir så mycket lättare om vi pratar om äl+ istället för bim-.

    Hoppas ingen tar illa upp men känner at vi ibland glider lite för långt ifrån fakta här.


    Jag håller med dig fullständigt! Riktigt bra skrivet :) idag är jag på ÄL+18 vilket är Bim+3 för mig och fortfarande ingen mens! :/ såg i en annan tråd en tjej med 15 dagars lutealfas också som plussade på ÄL+20 svagt så jag hoppas på det med :)
  • Jagerika
    Jojjans skrev 2019-01-06 12:18:18 följande:

    Vad spännande att du fortfarande inte fått någon mens! Hoppas så att det är av en bra anledning. Kände du din äl tydligt denna månad? För jag har för mig att du inte tar tester eller tempar va?


    Jag kan ju aldrig vara riktigt säker men kände av ÄL den 19:de december på CD18 :) ja precis, jag blir så stressad av att testa men brukar kunna känna ÄL och dessutom ligger vi flera gånger i veckan ändå så det är nog omöjligt att missa ÄL haha :D
  • Jagerika
    Ilovemylife95 skrev 2019-01-06 21:50:17 följande:

    Hej! Jag hoppar in här, hade BiM troligtvis den 3/1. (nu BiM + 3)

    Min dotter är 1 år nu, fick tillbaka mensen efter förlossningen i augusti. Har kommit regelbundet (diffat +- 3 dagar).

    Min senaste mens var den 14 november, alltså 1 hel månad sen nu) Tog ett gravtest den 15 december men ingenting då, får hem gravtester imorgon så ska testa då är det tänkt!!!

    Har mycket symtom nu som jag vet jag hade i början med dottern (plussade BiM - 1)

    Illamående (ofta nattetid)

    Inte sugen på mat

    Hungrig som tusan

    Molvärk i tjejmagen

    Uppsvälld.

    Hoppas hoppas det tagit sig denna månaden :D


    Du har exakt samma symtom som mig och är också på BIM+3 idag! Bara att jag aldrig varit gravid! Testade Bim-1 och Bim+1 så ska testa i morgon igen :) lycka till med testandet :D
  • Jagerika

    Bim+4 eller ÄL+19 och ingen mens och negativt test! Nu ska jag vänta till typ Bim+7 innan jag testar igen! Har ingen mensvärk alls men är 90% säker på att ÄL kom den 19:de december!

  • Jagerika
    Evni skrev 2019-01-07 16:36:38 följande:

    Nu började jag blöda på

    BIM +6, besvikelse! Kändes så annorlunda i kroppen denna månaden. Bara att ta ett glas vin å sen ladda om. Hänger kvar här tills en ny BIM februari startas, kul att heja på er!


    Men ååååh! Vill också ha mens ( eller plus) och ska göra precis som du! Ta vin och ladda om :) lycka till i februari, det är en bra månad ( jag föddes då haha) :D
  • Jagerika

    Jaha då är man på Bim+5 och fortfarande ingen mens! Kommer inte hem fören ikväll så får ta ett test då. Lätt Molvärk och ryggvärk men ingen mensvärk. Vad händer med kroppen?! Så störande!

  • Jagerika
    Banuni skrev 2019-01-08 09:46:27 följande:

    No words needed <3. Fy jävlar vilken känsla. Nu måste det få stanna hos mig bara!!! :(

    Hjälp:

    MEN DET SOM OROAR MIG är att det inte finns någon stegring på stickan sedan igår, snarare tvärtom(!?!?!?), tycker den visar svagare på stickan idag. Fick alltså betydligt starkare streck på stickan igår. Plus att jag knappt kunde sova av hur kraftig molvärk jag hade i livmodern...

    Bifogar bild från idag och igår.

    Det är väl inte alls bra....

    Bim på fredag ÄL+12


    Molvärk kan man ha då livmodern växer från dag 1 men sålänge du inte blöder är det ingen fara :) och om du skulle blöda så kan du fortfarande vara gravid ändå! Sluta nojja och njut av att DU ÄR FAKTISKT GRAVID!! Tjohooo!!! <3 grattis!! :D
Svar på tråden Nya BIM januari 2019