Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Tösen01 skrev 2019-08-08 13:37:52 följande:

    Det är egentligen fel av dem, för svensk vård ska vara evidensbaserad, det uttalande finns ingen evidens i. Men min bm har sagt samma, men påpeka att det är fel. Hon mumla lite som svar. Men jag kommer ha kudde ändå! Så jag ska inte säga något. Ville bara skriva hur forskningen står, så att de som inte väljer kudde, känner sig dåliga. För det spelar ju ingen roll alls!


    Nä man väljer som man vill såklart. För mig känns det evidens då jag haft barn som fått platt huvud utan men inte med. Så ville bara meddela mina erfarenheter.
  • Anonym (chockad!)
    Etta skrev 2019-08-08 14:46:22 följande:
    Vi hade en superplatt kudde till första, men fått ärva den av en kompis så minns ej var den kom ifrån. Kan tyvärr inte hitta den nu. Jag funderar däremot på bäddning i vagnen, vår första är född på vintern så var ju tjock åkpåse direkt, men vad har man tidig höst??

    Beror nog på hur varmt det blir. Min första är född i september också men det var varmt då så hade bara en tunn filt då och så en tjockare och sedan åkpåse.


    Nu har jag bäddat med ett täcke i men är det såhär pass varmt så räcker nog en filt när de ligger så nedbäddade.

  • Anonym (chockad!)

    Börjat få mensvärk. Kan det betyda nåt?

    Upplever att jag mått helt annorlunda senaste veckan.

    Ni som fött förut kan ni i efterhand se nåt som ni nu förstår startade förlossningen?

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-09 21:01:28 följande:
    Jag minns tydligt att jag hade som mensvärk dagen innan min första kom. Minns inte om jag hade det under längre tid men vet att jag låg med vetekudden på magen typ hela dagen och sedan gick vattnet på natten och då kom värkarna.

    Jag är nu i vecka 38 (37+1) och känner absolut ingenting. Trodde att förlossningen skulle starta innan mitt planerade snitt men nu känns det inte alls så haha. Min yngsta föddes på 37+6 men då hade jag haft förvärkar några veckor innan.

    Spännande!! Nu börjar snart alla bebisar trilla in här i tråden!! :)


    Nä får avvakta och se lite vad som händer. 


    Känner att det känns väldigt annorlunda rent allmänt senaste veckan. Jag har mkt mer "negativa" känslor och hormoner känner jag. Mer deppig och trött på allt. Trött men kan inte sova bra alls. 
    Magkatarr. Ångest. Svårt att äta, känner mig mätt direkt. Ont i huvudet till och från. Mensvärk då i kväll lite som kommit och gått. 
    Liiiite tidigt även om jag gärna vill ha ut bebisen ;) Hatar faktiskt att vara gravid fast jag har det rätt "lätt"...men inte min grej riktigt men snart är det slut!! Och då kommer man säkert sakna det, konstig som man är! :p


    jag har varit skitsur och irriterad på min man. Skickade iväg honom några dagar denna vecka t o m haha ville inte ha honom hemma. Stort behov av egentid och lätt att irritera mig på allt och alla! Inte känt såhär på hela graviditeten så borde väl betyda att det börjar bli slut på allt! 

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-09 21:50:43 följande:
    Känner igen mig i dina känslor! Senaste dagarna har jag känt att jag gått in mer i mig själv, varit mer lättirriterad och lite nedstämd. Dock tror jag att nedstämdheten beror på att jag går hemma och pga foglossning varit väldigt begränsad. Så jag sitter mest och väntar liksom. Men känner som sagt inget alls i magen. Vilken vecka är du i nu?
    Är i v 34+5 idag...
  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-09 22:07:34 följande:
    Okej, lite tidigt att komma ut då. Men kroppen kan ju förbereda sig ett tag innan. Det är ju ändå nära nu!
    Har haft en känsla hela tiden att den kommer komma tidigt, men vi får se...4 v kvar knappt, det ska bli skönt! haha
  • Anonym (chockad!)

    Haft mensvärk, sammandragningar och strålande ut mot ryggen sedan i fredags nu.

    Ska till bm i morgon på kontroll. Kan man fråga henne om hon kan kolla om man öppnat sig något??

    Känns annorlunda senaste dagarna på nåt sätt...

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-11 20:13:35 följande:

    Det borde man väl kunna fråga? Blir ju jobbigt för både psyket och kroppen att gå med värkar och inte veta om de ger något. och om det bara är pinvärkar borde man ju kanske få något för att lindra om det håller i sig i många dagar, speciellt om det stör sömnen också. Jag skulle frågat!


    Mest eftersom jag ska snittas och inte vill komma in och vara öppen 8 cm och inte kunna snittas.
  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-08-11 21:32:20 följande:
    Snittas kan man ju göra väldigt långt in i förlossningen. Barnet ska väl bara inte kommit ner under en viss "punkt" i bäckenet? Då är det ju svårt att dra barnet uppåt igen? Fick jag det förklarat i alla fall, ska också snittas. Så även om man är öppen 10 cm vattnet gått och krystvärkarna börjat, kan man snittas bara inte barnet åkt ner för långt? Fast allt kanske beror på anledningen till snitt, vissa ska väl av medicinska skäl inte komma så långt i förlossningen ? =)

    Jag är förlossningsrädd och därav snittas jag så därför vill jag inte att förlossningen ska ha kommit igång ordentligt.


    Nr 2 är att jag är snittad 2 ggr innan och operarad utöver det i livmodern vilket gör att jag är rädd att få värkar så att livmodern inte ska "hålla" av värkarna.

  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-08-11 22:22:19 följande:
    Okej, då förstår jag. Blev bara "rädd" att jag missuppfattat allt och att det inte gick att snitta. (Ska också snittas pga förlossningsrädsla och vill inte alls att det ska ha hunnit dra igång.

    Var hos bm i dag för kontroll v 36...


    Magen växer sakta men den är liten fortfarande. Bebisen beräknas kanske väga 2.8-2.9 kg när den kommer ut 10 dagar för tidigt.


    Frågade om det där med värkar. Hon sa åk in så fort du känner något som är det minsta regelbundet eller att det kommer ofta... för bättre att du åker in en gång öfr mkt och de får skicka hem dig än att värkarna kommit igång för mycket.


    Hon sa att hon trodde kanske att bebisen inte håller sig inne till snittdatumen men vore ju bra med tanke på att den troligtvis är liten.


    Hon sa att den fortfarande har väldigt mkt plats eftersom den är så liten men huvudet ligger rejält fixerat och med tanke på att jag känt mig "annorlunda" senaste veckan och haft värkar så verkade det lite "tveksamt" att jag skulle klara 3 v till..


    Gått upp 4 kg enligt mvc:s kontroll, blodtryck har gått upp lite nu så är "normalt" på 120/70 nu. Ingen protein i urinen. 120 i blodvärde. SF mått på 27 i v 35+1. Så ligger ganska långt under lägsta kurvan, men gått lite uppåt i alla fall.

Svar på tråden Bf September 2019