Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Någon här som får hemska sammandragningar med smärta när ni är väldigt kissnödiga?


    Jag har vaknat 3 nätter i rad nu kl. 2-3 och gått på toa. Då är magen hårdare än hårdast!! Hårdare än någon gång vid sammandragningar och jag har ont i magen som tusan... fått för mig att det är pga att jag behöver gå på toa?!! Eller vaknar jag av smärtan av sammandragningarna och känner då att jag är kissnödig.


    Någon som kan relatera??

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Trean) skrev 2019-08-24 19:03:16 följande:

    Jag har lite så att när blåsan blir full så triggar den sammandragningar. Händer det bara på natten? Det kan ju bero på hur man ligger och om livmoder ligger tryckt på blåsan så irriteras den av att det blir trångt när blåsan blir större. Mina SDs är inte så onda och hårda dock.


    Nä på dagen också men då blir inte det lika starka smärtor eller sammandragningar som nattetid.
  • Anonym (chockad!)

    Varit på sista besöker hos bm idag. Är i v 38 (37+1) idag.


    Mitt sf mått är inte något att hurra åt. Hennes kommentar var "denna kurva ser ju förskräcklig ut!" Jag blir lite orolig men inte jätte, men hon var också lite orolig för hur den såg ut. 4 kurvor under den längsta. Hade 27 cm i v 37 nu...


    Hon ringde upp spec mvc för hjälp att bedöma kurvan. De var också fundersamma eftersom bebisen är aktiv och verkar må bra och när jag var på TUL i v 33 så var den -12%.


    Hon uppskattade den till ca 2500-2600 g nu ungefär om man kollar efter den kurvan som jag låg på då. Huvudet är fixerat sedan flera veckor, men bebisen har fortfarande massor av plats att röra sig. Jag känner t ex inte när den byter sida...helt plötsligt har jag bara ryggen på andra sidan av magen. När jag var gravid med mina andra gjorde det ju ONT när de vände sig i denna vecka, men bm säger att bebisen fortfarande har väldigt mkt plats i livmodern...

    Så nytt TUL i morgon och beroende på vad det visar får jag ha kvar min snittid eller vill de plocka ut den tidigare...


    Nån som också haft så pass litet sf mått?

  • Anonym (chockad!)

    Har varit iväg nu på nytt TUL. Visar att bebisen följer samma kurva som efter TUL i v 33. 


    Borde det inte vara rätt säkert då, om hen kommer ut om en vecka? 


    Har lagt på sig ca 150 g/v under dessa 4 v... så borde väl fortsätta så. Det betyder ju att det borde vara rätt "säker" viktskattning eller?! Någon som vet`?

  • Anonym (chockad!)
    Etta skrev 2019-08-27 17:10:48 följande:
    Utan att besitta några specialkunskaper tänker jag att det är positivt att bebisen följer sin kurva! Håller med om att det låter som det vore rätt säkert! När får du besked om hur det blir?
    alltså bebisen ska ju ut om 1 v så det blir nog inga fler besked än så ;) 
  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Trean) skrev 2019-08-27 17:46:33 följande:
    Har hon lagt på sig och följer kurvan så borde det ju vara ok. Vad säger spec mödravård? De borde ju veta. Alla barn växer ju sig inte så stora. De räknar ju att 2500g-4500g är normalspannet. Jag har en bekant som gjorde ett antal TUL och allt var så oroligt. De uppskattade vikten till slut som max till 2800g och ut kom en kille nära BF-datum på ca 3800g. Det var i och för sig ett antal år sedan så jag skulle tro att utrustningen har blivit bättre och mer träffsäker men ändå.

    Alltså den låg på ett -12% förra ggn i v 33 och nu -13% i v 37. De uppskattar till att hen ska väga ca 2800 g när hen kommer ut om 1 v. De sa inte så mkt mer än så. Den har ju växt så det är ju inget de måste åtgärda innan 1 v har gått och det är planerat. Mer av nyfikenhet.


    Gjorde ett TUL på min yngsta grabb i v 31 och då skattade dom att han skulle väga runt 2800 g när han kom ut i v 38+ men han vägde nästan 3500 g. Dock var ju detta 11 år sedan...

  • Anonym (chockad!)
    dreendo skrev 2019-08-27 21:11:10 följande:

    Är nu i v. 39+1 och är lite orolig över att bebisen ska vara jättestor. När jag mätte själv idag var mitt sf-mått 44 cm!!! För två veckor sedan mätte både jag o barnmorskan 36 cm. Ska till mvc imorgon men blev så chockad av antalet cm så blir orolig för att det ska hinna sätta igång i natt innan ett ev tul. Gör så jvl ont när bebis rör sig där inne då jag antar att det är trångt som attan. Första barnet kom i v. 39+4 men då var sf-måttet normalt (36 cm) och tösen vägde 3410 g. Jag är liten själv, bara 156 cm å nu som höggravid ca 59 kg. Så det är tuuuungt!!!

    Någon som har erfarenhet av högt sf-mått utan att bebis varit jättestor?


    Är nog samma som mitt...litet SF mått men inte så liten bebis ;)
    Min yngsta son var ju rätt "stor". Kom 13 dagar för tidigt och vägde nästan 3.5 kg, så hade jag gått tiden ut hade det nog varit en 4 kg klump och jag är inte heller så stor. Hade litet sf mått med honom också. Så det behöver inte höra ihop!

  • Anonym (chockad!)

    Helt galet! 5 hela dagar kvar nu, som mest! 


    Fattar inte...för 9 månader sedan trodde vi inte ens att vi kunde få barn tillsammans och nu är hen snart här! :o 


    Det är ju galet!


    Har gått superlångsamt men nu i efterhand jättesnabbt.


    Vi har varit med om så mycket under dessa 9 månader. Min man har fått återfall i sin cancer, gått igenom behandling under 4 månader där han i stort sätt inte var hemma alls under denna tid, friskförklarad just nu i alla fall osv.


    Jag har gjort ALLT genom hela graviditeten som bestått av foglossningar, illamående, ångest, dålig sömn.


    Sedan två större barn med svårigheter som inneburit en lång sommar med mycket konflikter, läxor, fotboll i massor (skjutsa och hämta och passa tider), möten mm


    Jag är så glad att det snart är över så jag får tillbaka min ork och min kropp och får se den lille som legat där inne hela tiden.


    Jag är glad och nöjd över att jag fixat dessa 9 månader på det sättet jag gjort! :) Nu är det bara 5 dagar kvar! Tjoho! :) 

  • Anonym (chockad!)

    Undrar varför man blir helt KOKO i närheten av att ens barn ska komma?!?! Haha


    I dag har jag, trots onda foglossningar och ständiga sammandragningar, städat ur kyl och frys, lagat massa matlådor, bakat, rensat ur vårt garage och åkt till tippen med skiten, handlat, städat, tvättat, varit och handlat in saker på IKEA som vi behöver (inte till bebisen), försökte inhandla cykelställ till huset men tyvärr (?!) kunde jag inte bära paketet så fick strunta i det väl på affären, handlat kläder till EFTER förlossningen som jag säkert inte kan ha på några veckor till!


    Haha superbra när man sover typ 3 timmar per natt, men tjoho känner mig pigg och alert när jag håller igång :p 


    På måndag börjar jag en kurs på universitetet som jag kommit in på också haha.

  • Anonym (chockad!)

    En dag kvar som gravid (om nu inte nåt blir framflyttat)! Känns konstigt samtidigt som det känns otroligt skönt!


    Det kommer kännas märkligt att inte ha den stora magen kvar.
    Det kommer kännas märkligt att se den lille utanför.


    Allt jag hoppas på nu är att hen ska vara frisk!

Svar på tråden Bf September 2019