Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Var hos m precis. Kontroll v 33. Inte varit på kontroll sedan v 28 pga semester.

    SF mått 23 i v 28...mem tyvärr samma nu IV 33!

    Bra värden i övrigt. Fixerat barn, lite lågt blodtryck men samma som förut, bra hjärtljud, bra rörelse hos barnet.

    Så nu sitter jag och väntar på tillväxt ul på spec mvc...

  • Anonym (chockad!)

    Uppdatering! :)


    Allt såg bra ut. Bra med fostervatten. Fostervatten både i magsäcken och full urinblåsa, tydligen bra tecken på att barnet mår bra. Bra hjärtljud och barnet var livligt.


    Det var litet inom normalspektrat, ca -12% men det är ju helt perfekt så är inte orolig. Den vägde ca 2040 g nu när jag snart går in i v 35 (v 34+0).


    Så får väl tacka min träning innan graviditeten för att magmusklerna håller inne magen en del :p


    Gått upp 3 kg sedan inskrivningen enligt bm men enligt mig när jag blev gravid har jag gått upp 4-5 kg så helt ok. Så det är väl bebisen och inte så mkt mer jag har gått upp. Påverkar ju säkert också magens storlek antar jag.


     


     


     

  • Anonym (chockad!)
    September89 skrev 2019-08-02 11:14:57 följande:
    Skönt att det såg fint ut :) och gud så skönt att inte gå upp så mycket i vikt. Jag lägger på mig mycket som gravid oavsett kost och rörelse, tungt nu på slutet! Men efter de tidigare graviditeterna har det mesta runnit av snabbt utan ansträngning så hoppas på samma denna gång!

    Jag gick upp 13 kg var med de andra två men denna gång inte alls lika mkt. 5 v kvar knappt nu så borde inte gå upp lika mkt denna gång ;) haha


    Jag har varit mer noggrann denna gång. De förra ggn hade jag mer cravings som jag gav vika för och mådde inte lika bra mentalt då. 


    Nu var jag också mer tränad innan jag gick in i graviditeten och har tränat under graviditeten, vilket jag inte gjorde med dom andra.


    rann inte av på mig sist så kanske därför jag varit mer noggrann nu för jag tyckte det var jobbigt att gå ner de där 13 kg sedan.

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Trean) skrev 2019-08-02 11:34:45 följande:
    Va skönt! -12 är ju verkligen inte mycket. Min kollega fick för två månader sen en tjej på 5 kg och hennes symfmått låg på normalkurvan hela tiden. Mina två barn låg båda på normalkurvan och de var 3,3 och 3,4 kg. Symfmått är inte varje gång så supertillförlitligt.

    Nä som sagt, har ju 2 barn som tidigare och alltid legat under kurvan. Var väl att det inte ändrat sig alls på 5 hela veckor. 


    Jag var inte speciellt orolig.


    min yngsta låg ju på -10% i v 31 och han kom ju ut normalstor ;) så bryt mig inte riktigt om SF måttet men är glad att de är noga och kollar upp det!


    Fick ju ett ul till på bebisen ;) 

  • Anonym (chockad!)

    Jag har börjat bli så otroligt illamående igen senaste veckorna... mest när jag sitter stilla eller ligger stilla.


    Bm visste inte, hon sa att man oftast brukar bli det lite senare i graviditeten. Går in i v 35 i morgon...


    Jag har lågt blodtryck men det har jag ju jämt haft och ännu mer i graviditeten. Jag vet att tryck på vena cava inte är bra men hon kunde inte säga att det skulle ge illamående och SITTER man borde det ju inte trycka på vena cava.


    Nån annan som mår illa?


    Jag har dessutom känt mig mkt tröttare bara senaste veckan. Trött mentalt tror jag. Säkert mycket att jag haft hela familjen hemma hela sommaren så jag är rätt trött, ska bli skönt att det blir måndag för då jobbar mannen och den yngsta är på fritids. Gillar inte känslan av att vara såhär trött både fysiskt och mentalt!


    Någon som känner igen sig? Mår egentligen rätt bra. Inga direkta krämpor utom illamåendet och då foglossningar men de har blivit bättre sedan bebisen fixerade sig för flera veckor sedan.

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Trean) skrev 2019-08-04 10:29:00 följande:

    Jag har läst mig till att vanligt att må illa igen efter v30 då det barnet och kroppen går in i en större tillväxtperiod. Bebisar dubblar ju i storlek på 8-10 veckor så inte så konstigt. Hade några dagar jag kände mig illamående och konstig men gick över. Tyckte även att det blev bättre när jag åt mer. Läste också att kroppen behöver extra mycket kolhydrater och protein i tredje trimestern.

    Själv har jag lite hjärtklappning eller skakig/darrande känsla på förmidddagarna. Rätt obehagligt. Det sa min BM beror på extra mycket blod i kroppen nu som hjärtat får pumpa genom. Någon annan som känner igen sig?


    Är nog mest att min bm sa att det var lite tidigt för illamående än men kanske inte är det.
  • Anonym (chockad!)

    Är ju mer illamående nu är i tidig graviditet... Fattar ingenting haha

  • Anonym (chockad!)

    Ni som har jobbigt med andningen är det i alla ställningar?

    Sittande, liggande, stående, gående?

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (E) skrev 2019-08-08 10:10:06 följande:

    Hej alla i gruppen.

    Känns så häftigt att det snart är dags, håller på och fixar här hemma och började bädda vagn och sängen. 

    Men min fråga är hur gör ni med kudde/täcke? 
    Jag har köpt en sån pandakudde, som just nu ligger i vagnen.
    men vad ska man ha i spjälsängen? (Vi har bestämt att försöka få henne att sova i hennes sängen bredvid oss) sen vet man aldrig hur det blir. Men vi utgår därifrån.  Hade ni någon kudde? vilken i så fall? Hört att man i så fall ska ha en platt, kollade på en från Rätt start. Men tyckte inte den var så himla platt? Men den kanske räknas som platt? 

    Andra tips på vad/hur ni har bäddat åt era barn i spjälsäng/vagn? 


    Jag råder absolut kudde då jag inte hade det till mitt första barn då alla sa att det inet behövdes. HAn fick helt platt bakhuvud på bara några veckor!! :o Så för mig är det en självklarhet.


    Köpt kudde på Gekås faktiskt. Platt men inte superplatt....man kan ha en handduk i ett örngott också om man vill.

  • Anonym (chockad!)
    Tösen01 skrev 2019-08-08 13:12:24 följande:

    Vi har köpt en kudde, minns ej märket, men inte panda. Dock finns det inga studier som visar att kudde minskar platthuvud. Inte ens speciella avancerade hjälmar har visat sig hjälpa. Kudden gör varken skada eller nytta, utan det är en smaksak, jag tycker kudde känns bekvämare. Huruvida barnet får platthuvud eller ej beror på en rad faktorer, såsom genetik, hur mycket man vänder på barnets huvud, hur mycket den sover på sidan. Vissa barn får platthuvud jättelätt, medan andra knappt får något alls. Därför är det svårt att jämföra syskon osv. Det har gjorts stora studier, med många rewiev som visar på att kudde inte påverkar platthuvud. Dock har jag valt att ha en ändå.


    Okej det var både bm och läkare som sa så till mig så jag vill inte chansa iaf.
Svar på tråden Bf September 2019