• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Zwillinge86 skrev 2020-07-09 21:40:13 följande:
    Tack ska kolla in kanalen. Jag har aldrig kollat B-12 så där vet jag inte hur jag ligger till, men järn har varit lågt sedan förra året då jag fick 3 täta missfall. Fick inte upp det och bad om ferritinprov men nekades och gav upp. Sen tog VC-läkare järnprov i våras när jag sökte för mellanblödningar och spottings och det var då jag fick veta att jag fortfarande hade låga värden. Fick järn utskrivet och nytt prov efter några månader som var bra. Vad om ferritinprov samt T3 och T4 då hon ändå kändes angelägen att lösa mina besvär, men samtliga värden inom referens och hon släppte mig.... Har inte orkat jaga någon ny kontakt, främst pga att allt detta jagande och fixande i kampen för att få barn är det som stressat mig mest. Kämpar för att vara mer chill i dessa sista syskonförsök.
    Jag vet hur det är kämpa för prover och ingen ork att byta läkare så förstår dig helt. Blir ett till stressmoment. Problemet är att om man ligger exakt på referensvärdet så bryr de sig inte (tex för järn), det är helt sjukt vad man ska behöva tjata till sig.

    B-vitaminerna är jätteviktiga, kolla zink också. Om de vägrar ta tester så är det värt att ta ett allmänt vitamin- och mineralprov privat på werlabs eller blodkoll, om du är ok med kostnaden.
  • bellis2
    UndrandeSökare skrev 2020-07-10 15:47:06 följande:
    Min privatläkare säger att om ferritin är under 50 så har man järnbrist (jag vet att riktvärdena i vissa landsting är mycket lägre), och min barnmorska sa till mig senast " att du ska inte ha järnbrist om du ska bli gravid" så jag har alltid sett till att jag ligger bra i järn, och gör jag inte det så ser jag till att fixa det. Om inte tabletter fungerar för dig så finns det även järndropp, det har jag tagit flera gånger. Så se till att du ligger bra i ferritinnivå innan du blir gravid är mitt tips.

    Samt kolla upp dina prolaktinnivåer.
    Järndropp, menar du injektioner på sjukhuset? För det ska man inte ta vid IVF.
  • bellis2
    UndrandeSökare skrev 2020-07-10 16:16:10 följande:
    Inte injektion utan infusion.

    Det är inga problem att ta det INNAN ivf så man ser till att man ligger bra i nivå innan man blir gravid.
    Endokrin ville inte alls ge det innan heller. Det krävs en hel del för att få det utskrivet så du måste ha fått det privat.
  • bellis2
    UndrandeSökare skrev 2020-07-10 20:17:19 följande:
    Jag har fått det utskrivet av BÅDE min Endokrinläkare och min privatläkare.
    Märkligt att det kan vara så olika.
  • bellis2
    UndrandeSökare skrev 2020-07-12 10:36:55 följande:

    Olgakliniken ska tydligen chartra plan för att flyga dit folk (deras kunder/patienter) från Sverige till Ryssland nu. Verkar desperat men tydligen enda sättet att få dit folk nu under Coronapandemin när vanliga flyg blir inställda.


    Jag har undvikit att skriva något om det pga dig och din ton i dina inlägg under denna tid. Först skrämde du upp en massa genom att säga att de inte kommer iväg förrän om flera år och nu detta.

    Det är helt otroligt vilken service de har gett sina patienter. Vilken klinik har kunna chartra plan? Vi känner oss naturligtvis mycket säkrare på detta sätt. De har ordnat specialvisum, plan. De har hjälpt till precis med allt. Vaddå desperata. Massvis med patienter som behöver komma iväg och klart att de vill att deras verksamhet ska kunna flyta på.


  • bellis2

    Vid vanlig IVF är det Ovitrelle som kan ge ett falskt positivt utslag (jag fick så) men vid ÄD vilken medicin är det som kan göra det?

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-14 10:26:13 följande:

    Testade i morse med cb Early. Det var ett svagt svagt plus. Tycker att det var alldeles för svagt. Är på rd7 8 med en blasto. Tror att det tagit sig men avstannat. Tidigare ggr har jag plussat mycket starkare. För visst har inte donatorägget något med saken att göra, hur snabbt hcg stiger?

    Testar om två dagar igen. Till dess räknar jag detta som minus.


    Åhh, hoppas, hoppas!

    Men står det inte att det inte spelar någon roll hur svagt tecknet är?

    Jag tycker de där testen är så svåra så jag använder den med veckoindikator. Gravid eller inte gravid.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-14 11:40:36 följande:
    Jag är före testdagen från kliniken. Så avvaktar och testar igen om några dagar. Är det oklart då får jag fundera på blodprov då.

    Jaja, finns en anledning till varför kliniken har testdag så långt borta. Får skylla mig själv som testar tidigt...
    Det är ju så svårt att hålla sig ifrån att testa så anklaga dig inte själv. Väldigt jobbig process att gå igenom, man plågas.

    Ett par dagar till så!
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-07-14 11:54:25 följande:
    Nähä, säger du! plågas, ha ångest, kastas mellan hopp o förtvivlan...gaaah you name it! Haha, vilken jävla karusell detta är alltså. Och vad man har en förmåga att förtränga. Trodde faktiskt att jag skulle ta det med betydligt mer ro denna gång. Men så fel man kan ha . Kanske lika bra att jag inte visste innan...haha.
    Det är lika jobbigt varenda gång.

    Usch, och alla motgångar på vägen dit. Bara dessa dagar jag varit med om nu i behandlingen, vilken stress och press. Man blir typ galen.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020