• Fre 15 maj 2020 16:26
  71673 visningar
  3231 svar
  3231
  71673

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2020-05-15 15:41:17 följande:

  Jag tog sista dosen trippeldos idag och inväntar nu torsdagen för vul :D så nervös, har aldrig hört om någon som letrozol inte har fungerat als på men min kropp verkar ju inte reagera als :/ håller alla tummar och tår för att de ska bli ägglossning denna gång!


  Så spännande! Hoppas det växer och knakar rejält nu! När på torsdag ska du in? Vilka tider har du fått ta tabletterna med trippel förresten? Har du haft några biverkningar, känningar?

  Vad säger din läkare om din situation? Tänker eftersom du inte reagerat. Vad är planen för dig liksom?
 • Fre 15 maj 2020 18:23
  Russin112 skrev 2020-05-15 17:34:43 följande:

  14:30 :)

  Jag har tagit de på morgonen, konstigt nog så har jag inte haft så värst med biverkningar denna runda, idag har jag känt av pms sen har jag hela kuren haft den härliga migränen som verkar ingå ; ).

  Har ju en ny läkare/klinik från och med denna kur, men remissen för ivf är iaf ivägskickad :) så om detta inte funkar så kanske de blir ivf, jag vet faktiskt inte. Men just nu är barnlängtan större än någonsin... kan inte tänka på annat och det känns så avlägset


  Ganska najs att du får komma in på en röd dag. Det blir cd 11 för dig, eller? Jag ska in kl. 13.00 på fredag!

  Du tog alla tre på morgonen? Jag skulle ta min dubbeldos morgon och kväll. Även där verkar det vara olika, hmm. Migrän är ju inte kul men bra då att man bara tar dem i fem dagar.

  Vi diskuterade också att IVF kommer efter försöken med Letrozol. Ska fråga hur lång kön är och hur vi ska förbereda för säkerhets skull vid nästa besök.

  Ni hade försökt länge innan ni började med Letrozol, va?
 • Fre 15 maj 2020 21:51
  Russin112 skrev 2020-05-15 18:43:32 följande:

  Ja men visst! CD 13, men hon var ledig innan så därför de blev lite sent.

  Märkligt att de skiljer sig så mellan klinikerna... bor du i Stockholm? Som jag förstod min läkare så är de ingen kö als här nu :)

  Oskyddat i ett år men eftersom jag inte får mens regelbundet så kanske jag har haft äl 2 gånger... hur ser er resa ut?


  Okej, då är du 4 dagar före mig och amandakollb. Så spännande att vi är nära varann i cykeln och kan följa, jämföra och peppa! :)

  Näe, jag bor i Malmö. Kön kanske ser annorlunda ut här i Skåne, jag har ingen aning. Bra att vara lite proaktiv så ska i alla fall lyfta frågan vid nästa besök.

  Barnlängtan växer sig stor snabbt så kan tänka mig att den här tiden har känts lång och jobbig för er. Men vi hoppas att det snart är dags :) Är detta ert femte försök då med ÄL kan man säga?

  Har skrivit en del tidigare i tråden (långa inlägg, läs gärna dem om du orkar) men kort och gott så slutade jag med p-piller i höstas och visste redan då efter utredning att vi skulle få hjälp direkt när vi önskade få barn så vi ställde oss i kö till hormonmottagningen och hade vårt första besök i slutet på februari i år. Min andra mens efter bekräftad ägglossning efter pillerstopp sammanföll med vårt besök och jag startade första enkla Letrozolkuren där. Reagerade inte alls på den och hade sen ett uppehåll efter en förkylning.

  Detta är alltså vårt andra försök, nu med dubbel dos Letrozol. Så vi har en väldigt kort resa bakom oss än så länge så vi är nog i "vi kör på, hoppas och längtar lagom"-stadiet.

  Jag har nära vänner som haft långa och kämpiga resor mot sina barn så tror jag har (eller försöker ha) en realistisk syn på min egen process och är tacksam för den hjälp vi får och bara hoppas på att vi får uppleva lyckan så snart förutsättningarna är rätt. Men visst, jag är redan i "bebisbubblan" på många sätt redan, hur kan man undvika det liksom?
 • Lör 16 maj 2020 12:12
  Russin112 skrev 2020-05-16 08:22:23 följande:

  Verkligen! Då kan vi följas åt och vara otåliga tillsammans ;)

  Okej okej. Ja men de är ju lika bra. Så man inte står där sen och har 1-2 år kö...

  Jag har inte fastslagit en enda ägglossning så det kan vara så att jag aldrig har ögglossat men jag tror att jag har gjort det 2 gånger.

  Juste ja, de var ju du som fick ta uppehåll där. Måste kännas så surt att få vänta ?i onödan? men kredd till er som tar ett ansvar i dessa tider! :)

  På ett sätt älskar jag bebisbubblam, jag planerar, fantiserar och ja föreställer mig om hur det kommer bli men en annan sida hatar de för tänk om de aldrig blir verklighet... jag arbetar som förskolelärare så varje dag får jag träffa underbara små barn och bli ?sucktad? ...


  Det är klart att det blir av! Fortsätt planera, drömma och längta! Du är ju bara 26 år, har en jäkla massa ägg som bara ligger och väntar och nu får du fin hjälp från vården. Vi följs åt här och är som du sa otåliga tillsammans, men också hoppfulla <3

  Jag arbetar också som förskollärare så jag vet vad du menar med dem där underbara barnen på jobbet :)
 • Lör 16 maj 2020 22:50

  Funderar över det här med ägglossning på Letrozol. Har läst att man vanligtvis får ägglossning ca en vecka efter sista tabletten. Hur har det varit för er här i tråden? Vilken dag har ni fått ägglossning?

 • Sön 17 maj 2020 19:44
  chariots skrev 2020-05-17 18:14:07 följande:

  Någon som är haj på äl test? Visst ser det lovande ut? Torsdagen var jag på vul cd15 och en blåsa på 15mm. :)

  Är det positivt idag eller ska det bli ännu starkare? :)


  Vad jag har förstått så ska test-strecket vara lika starkt eller starkare för att räknas som positivt. Så det är det absolut! Superfin stegring, det är ju drömmen. Kör på och lycka till!
 • Mån 18 maj 2020 23:07
  amandakollb skrev 2020-05-16 23:11:58 följande:

  Jag har bara kört en omgång ännu men jag tog sista tabletten på cd 7 och tog ovitrelle på cd 14, men sen verkar det inte som att jag fick äl inom normalt tidsram på 1,5-2 dygn efter ovitrelle, utan några dagar senare, enligt natural cycles på cd 17 så jag fick snarare äl 10 dagar efter :) hur ser det ut för dig?


  Jag har inte fått ägglossning på Letrozol ännu, reagerade ju inte på första omgången. Men hoppas på dubbeldosen. När har du tagit dina tabletter, morgon och kväll? Sista dagen imorrn och sen väntar VUL :)

  På tal om ägglossning igen, hur stora bör äggblåsorna vara för att släppa? Är det över 20 mm? Har läst att de växer typ 2 mm/dag så då borde man ju kunna uppskatta redan på första ultraljudet tänker jag. Ser så fram emot fredag nu så många tankar snurrar!
 • Tis 19 maj 2020 12:12
  amandakollb skrev 2020-05-19 07:27:29 följande:

  Jag har tagit båda mina tabletter samtidigt på morgonen, du? Jaaa sista morgonen jag tog dem imorse, nu får vi räkna ned till vul! Så skönt att ni har på torsdag och fredag, känns superlänge att vänta tills på måndag haha!

  Tror att de ska va runt 20 mm för att släppa. Jo de är sant :) men såg rätt olika ut för mig när tre dagar hade gått, då var det inte att äggen hade växt standard 2 mm så är säkert lite olika!


  Jag fick höra att jag skulle ta tabletterna morgon och kväll, så tar sista tabletten ikväll.

  Men åh, så skönt att de lyssnade. Då är vi tre stycken som har ultraljud tors-fre! Spännande :D Hör av er när vi varit där!
 • Tis 19 maj 2020 18:07
  amandakollb skrev 2020-05-19 12:32:07 följande:

  verkar va lite olika! 

  jaaa verkligen :D det ska jag absolut göra, så kul att va i detta "tillsammans" :) 

  jag känner mig väldigt trött faktiskt, vet inte om det har att göra med mensen som nyss varit eller om det kan va letrozolen? hade samma förra gången jag åt letrozol. känner ni något? 


  Jag har också varit lite trött och hängig men det kan också bero på att jag gått över till lite striktare LCHF-kost de senaste två veckorna. Har också haft en del huvudvärk men samma där, tror det varit kosten.

  Har känt en del i magen dock, lite stickande känslor i sidorna till och från. Får väl hoppas att det är något som händer och sker där inne :)
 • Ons 20 maj 2020 20:04
  Russin112 skrev 2020-05-20 06:19:47 följande:

  Imorgon skall jag på vul cd 13. Tog ett digitalt äl-test idag som var negativt, (Gjorde mig glad då alla test alltid har visat positivt för mig oavsett cd så nu verkar äl test fungera även på mig)

  vilken dag brukar ni få positivt på äl-test efter letrozol?

  Är så nervös och förväntansfull inför morgondagen :D


  Lycka till imorrn eftermiddag! Vi håller tummarna för dig. Låt oss veta hur det gick efteråt.
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem