• MiniNin

  Letrozol, PCO

  Hej, tjejer!

  Inga positiva besked för mig idag heller. Varken några äggblåsor eller slemhinnan har växt. Däremot verkar det som att min cysta som punkterades för 10 dagar sen har fyllts med vätska igen :/ Den var typ 20×15 mm. Man behöver bekräfta att det faktiskt är cystan som är tillbaka och ingen blåsa (osannolikt) så tog blodprov för det idag. Jag hoppas verkligen inte att den behöver punkteras igen för fan vad det var obehagligt sist.

  Nu blir det fortsatta injektioner med Bemfola i fem dagar, nu med en liten doshöjning från 75 IE till 87,5 IE. Nytt VUL blir på måndag eftermiddag.

 • MiniNin
  Anonym1Ha skrev 2020-06-03 14:18:59 följande:

  Men attans! Du hade verkligen förtjänat lite positiva resultat idag! Kan ingenting om de där sprutorna men hoppas på god effekt av de fortsatta behandlingarna <3


  Tack så mycket för peppen! Hoppas det går vägen för dig också <3 Läste att du är på Ovitrelle+5 idag. När har du testdag?
 • MiniNin
  amandakollb skrev 2020-06-03 14:43:49 följande:

  men nej vad tråkigt att höra :/ jag som trodde de skulle se bra ut! och jobbigt med cystan, hoppas du inte behöver punktera den då det gjorde så ont! när får du svar på blodprovet? kramar <3 

  då får vi båda hålla ut till måndag! tror jag kommer testa för första gången då.. 


  Ja, det är inte kul att inget händer men skönt på nåt sätt att man tar detta långsamt. Är så tacksam för min äggreserv och att det faktiskt är goda chanser att lyckas. En fråga om när... <3

  Spännande dag på måndag då :)
 • MiniNin
  Anonym1Ha skrev 2020-06-03 15:48:51 följande:

  Detta är tredje kuren letrozol/ovitrelle och de andra gångerna har mensen kommit ovitrelle +16. Så 15/6 får bli testdag, eller, mens eller gravtest, vi får se vilket som hinner först! De andra gångerna har jag väntat och inte alls testat trots att man är enormt nyfiken då juh.. men tyvärr har det ju blivit mens..


  Låter ju i alla fall sunt och vänta med testningen tills "bim" för att inte bli för besviken. Hoppas att det får bli testet som kommer först den här gången!
 • MiniNin

  Russin112, kanske kan det vara dags att sammanställa en liten lista på vart vi är i våra processer? Åtminstone för er som inväntar testdagar så vi kan skicka lyckönskningar och pepp till er! Svårt att hålla koll på er alla nu när det ändå är fler än en handfull som är aktiva och igång.

 • MiniNin

  Jag vågar knappt skriva detta...men läkaren ringde för en stund sedan och berättade att blodproverna som jag tog igår (för att bekräfta att det var cystan som var tillbaka) visat på högre östradiol-värde vilket indikerade att det faktiskt kunde vara en äggblåsa som mognat till sig! Jag fick en VUL-tid imorrn eftermiddag för att kolla. Igår var den typ 20×15 mm.

  Tänk om det är sant? Att det finns en där inne? Att sprutorna funkat? Jag är alldeles lyrisk över detta. Dagen som började med migrän och sängläge blev plötsligt mycket ljusare och lättare.

  Min man däremot är mer typ "CHILLA, KVINNA!" Haha! Han är en väldigt realistisk-pessimistisk person och tar nästan aldrig ut något i förskott. Men nu längtar jag tills imorrn. Håll tummarna för mig!

 • MiniNin
  amandakollb skrev 2020-06-04 10:00:05 följande:

  men wow vad kul att höra :D då är det en jättestor blåsa ju, helt perfekt!! hållar alla tummar för dig imorgon, du måste uppdatera direkt efter! 

  fyll på listan du med, även om man inte räknar den till bim är det kul att se och lättare att hålla koll :D 


  Tack! Uppdaterar DIREKT efter ;)

  Sant! Men väntar med att addera mig till listan tills jag vet hur det ser ut imorrn.
 • MiniNin
  Russin112 skrev 2020-06-05 07:27:14 följande:

  Jag tror att jag är gravid.

  Jag förstår ingenting


  Men wow, Russin112! Du har fått ditt efterlängtade plus <3 Grattis!

  Kan tänka mig att det kan vara svårt att ta in när man kämpat för det så länge. Men nu är stunden här och alla känslor är tillåtna. Det fram emot att se fler positiva test från dig här i tråden framöver! (och från oss andra, haha)

  Kommer du få göra ett tidigt ultraljud på din klinik?
 • MiniNin
  Russin112 skrev 2020-06-05 08:37:55 följande:

  Helt oroligt :D tack!!

  Jag ringde dem och dem skulle återkomma med en tid i vecka 6-7 sa dem :D

  Nu är de er tid. <3


  Så härligt, en riktig sommarpresent! Läste att du ska in på ultraljud 18/6, det är ju perfekt. Då är du i vecka 6, eller hur? 5+6 eller något sånt enligt mensen?

  Då är det förresten bara att ändra i listan nu då och så får vi andra försöka hänga på :)
 • MiniNin

  Hej!

  Hade tyvärr inget kort och positivt att meddela direkt efter läkarbesöket idag utan behövde knåpa ner lite mer text... Mitt besök hos läkaren idag blev nämligen inte alls vad jag hoppats på.

  Det stämde att östradiolet ökat men man kunde inte se någon äggblåsa och slemhinnan hade inte växt. Man kunde fortfarande se cystan idag, om än lite mindre. Det är oklart vad den här cystan "håller på med" och hur man ska förhålla sig till den men klart var i alla fall att det inte fanns någon större äggblåsa än typ 10 mm. Så det var ju supertråkigt och förvirrande. Varför har då östradiolet ökat?

  Läkaren (som jag träffade för första gången idag) menade på att det var svårt att veta hur man skulle tolka fynden och hur man skulle gå vidare så hon passade på att bolla mitt fall med resten av läkarteamet i konferensrummet (läkare som jag träffat tidigare) när hon skulle kolla om de faktiskt har öppet för hormonstimuleringar under sommaren (vilket dem har!!!). De beslutade tillsammans att jag ska fortsätta med sprutorna jag hämtat ut men öka dosen ytterligare (100 IE) över helgen och komma tillbaka på måndag för blodprov och VUL. Eventuellt kunde det vara så att en äggblåsa faktiskt vaknat och börjat producera hormoner men att man ännu inte kunde se någon tillväxt, varken på slemhinna eller äggblåsa. Ibland blir det tydligen så? Förhoppningen är alltså att ökad dos ger en rejäl skjuts och att man ska kunna se detta på måndag, att östradiolet ökat ytterligare och att man också kan se att en äggblåsa växt till sig.

  Om det inte hänt något så är TROLIGTVIS planen att avbryta eftersom det i så fall gått väldigt lång tid med stimulering utan reaktion. Ska då ta en kur Primolut-Nor för att få mens och sen starta om med andra sprutor; Menopur. Vi får se vad måndagens fynd blir och var planen blir... Det visade sig i alla fall att de har öppet för hormonstimuleringar under sommaren, vilket är en sån stor lättnad! Att ta en paus mitt i allt hade ju varit jobbigt. Speciellt nu när vissa av oss blir gravida och ger oss hopp (wink wink, Russin112).

  Suck allt. Man blir lite trött av allt. Är helt slut efter den här veckan :/ Hoppas att detta bara är starten och att den här sommaren leder oss mot lyckligare dagar!

  Trevlig helg på er!

Svar på tråden Letrozol, PCO